Bir Kurşun En Fazla Kaç Km Gider ?
-
hocalar burdan bakın silahların etkili menzillerini http://www.birliknet.com/operasyonb/index.php?board=93.0 yerli bir kaynak...
-
simel1982 bunu yazdı:
-----------------------------
Orgeneral Eşref BİTLİS
-----------------------------yok bacim o generalimiz helikopter düsmesi ile ölmüstü düsürüldü mü arizalandi mi bilinmiyo(bana sorarsan indirildi) benim dedigim baya eskilerden bir baska general. kursunu sakagindan yemis. yandan yani. 4 kilometreden atilmis baya uzun bir mesafe. olay olduydu hatta bu kadar uzaktan olmaz yok böyle silah filan ama vuran terörist yakalandigi zaman attigi yeri göstermis barut vs. izleri kanit olarak baya baya bildigin uzaklik 4 kilometre civariymis tam.
-
hesapla :D
-
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------simel1982 bunu yazdı:
Orgeneral Eşref BİTLİS
-----------------------------yok bacim o generalimiz helikopter düsmesi ile ölmüstü düsürüldü mü arizalandi mi bilinmiyo(bana sorarsan indirildi) benim dedigim baya eskilerden bir baska general. kursunu sakagindan yemis. yandan yani. 4 kilometreden atilmis baya uzun bir mesafe. olay olduydu hatta bu kadar uzaktan olmaz yok böyle silah filan ama vuran terörist yakalandigi zaman attigi yeri göstermis barut vs. izleri kanit olarak baya baya bildigin uzaklik 4 kilometre civariymis tam.
-----------------------------ben söyliyim 2 abd helikopterinin türbülans yapması sonucunda düştü.
helikopterler haa boşluğu yapınca düştü.
-
bıxı die bi silah var menzili yanlıs hatırlamıosam 6000 mt
edit yanlısım için özür dilerim 1000 mt
-
kannas ların menzili 3 km pkk lılar dağa çıkıp bizimkileri böyle şehid ediyorlar yoksa 3 km den keleş işe yaramaz babam siirte özel göreve gitmişti oradan biliyorum.
-
suikastta sehit verdiimiz bolu komando tugayi komutani Tuggeneral Bahtiyar Aydin (Allah mekanini cennet etsin).diyarbakir lice de dragonov kanasla sehit edildi.
-
bildiğim kadarıyla spermin vücuttan çıkış hızı 55 km.. cosmopolitanda okumuştum :D ama sadece çıkış hızı dalgadan çıkış hızı deil taşşaktan çıkış hızı :D
-
MaviBere bunu yazdı:
suikastta sehit verdiimiz bolu komando tugayi komutani Tuggeneral Bahtiyar Aydin (Allah mekanini cennet etsin).diyarbakir lice de dragonov kanasla sehit edildi.
sanirim bu komutanimizdi:( tsk hatirlatma icin. -
arkadaşlarında dediği gibi soru çok yüzeysel olmuş, kalibre kalibre,çeşit çeşit kurşun var, bir kurşunun kaç km öteye düşeceğini hesaplamak için çeşitli balistik programları var, ama hesaplama yapabilmek için; kurşunun çapı, ağırlığı,balistik katsayısı,namludan çıkış hızı, atış eğimi(derece olarak),havanın sıcaklığı , rüzgarın hızı ve yönüni bilmek gerekiyor, ayrıca sniperlerin dünyanın ekseni etrafındaki dönüş hareketinide hesaba kattıklarını duymuştum fakat bana mantıklı gelmiyor :S