folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bir Laptop Alacamda Gümrük ?

Bir Laptop Alacamda Gümrük ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

slm arkadaşlar..bir laptop almayı düşünüyordumda ne kadar gümrük vergisi verecem kdv verecekmiyim bilmiyorum.olay şu : amerikadan bir leptap alacam.bi siteden kazandıgım puanlar karşılığında leptap alabiliyorum.leptabın buradaki ortalama fiyatı 2.300 tl civarlarında.bana gönderilecek olan leptabı hediye olarak gönderecekler.bunun gümrükte parayı düşürdügünü biliyorum.babama sorim dedim ne kadar tutar diye.ürünün kendisi kadar vergi ödeyebilirsin gibi bişi dedi.amerikada bin dolarsa bin dolarda burda verirsin ama tam bilgim yok dedi.bilen birisi varsa cevap versin..yada bilgi alabileceğim bi yer var mı ??

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

laptop.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

laptop derken ? bilen kimse yok sanırım..nerden bilgi alcaz ki ?

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Anlamadın sanırım neyse boş ver..

Bol şanslar sana.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

faturasız gelirse el koyarlar hediye paketlerinde genelde fatura çıkmaz eğer faturada çıkarsa 100 tl için 10 liraya yakın vergi ödemek zorunda kalıyorsan kurumsal bir ünvan ile şahıs olayı hakkında bi bilgim yok.

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

yardımın için saol.peki bir resmi kurumdan bilgi alacagım bi yer varmı ? eğer cok vergi vereceksem vergisiz şeyler alırım..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

MUHRIP bunu yazdı:
    -----------------------------

Anlamadın sanırım neyse boş ver..

Bol şanslar sana.

-----------------------------
    arkadaşım kafan mı güzel ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

arkdas yanlış yazımı vurgulamış dogrusu laptop yani dizüstü olucak yanlış yazmısın onu vurguluyor.

Sorunun cevabı 300 dolar üzeri elektronik eşyalara gümrük vergisi alınmaktadır diye biliyorum.Elektronik oldugu icin fiyat oranında oynama olabilir.İnternet üzerinden alıyorsan alma yurtdısına gidip gelen birinden iste o getirsin hic gümrük ödemezsin.

Vergi oranları degişmekle birlikte en son %10 du diye bilyiyorum.

Bir alternatif ki cok tavsiye etmem Karşı taraftan sana sample diye göndermelerini isteyebilirsin bir proforma fatura kestirip fiyatıda 290 dolar yazdırabilirsin yada 200 yazdır kesin olsun yinede olaki kıl bir gümrük memuru kıllanıp ürünün fiyatını arastırması sonucunda gercek degerini bulabilir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

yüzde 20 de bi yerde gördüm..bide yüzde 18 kdv ödeyecem :S 500 tl gider heralde..işin kötü tarafı resmi bi kurumdan bilgide alamıyoruz :S 500 den fazla gider mi ki ?burda 2.300 abd de daha ucuzdur o mal..500 ü aşarsa vergisi benim için sıkıntı olur..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

orada 950 dolarmış bilgisayar.180 dolar civarı bi vergi ödeyeceksin diye söyledi bi arkadaş..merak eden olursa diye burayada yazdım..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

birde şöle bişi var yaz sonuna avrupaya gececem ve orda yasayacam.amerikadan avrupaya göndersem dizüstünü vergi durumu ne olur ? bilen var mı ?

bide bu soruları sorabileceğimiz resmi kurum yok mu ?

Toplam Hit: 2415 Toplam Mesaj: 21