folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bir Laptop Alacamda Gümrük ?

Bir Laptop Alacamda Gümrük ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

janni bunu yazdı:
    -----------------------------

arkdas yanlış yazımı vurgulamış dogrusu laptop yani dizüstü olucak yanlış yazmısın onu vurguluyor.

Sorunun cevabı 300 dolar üzeri elektronik eşyalara gümrük vergisi alınmaktadır diye biliyorum.Elektronik oldugu icin fiyat oranında oynama olabilir.İnternet üzerinden alıyorsan alma yurtdısına gidip gelen birinden iste o getirsin hic gümrük ödemezsin.

Vergi oranları degişmekle birlikte en son %10 du diye bilyiyorum.

Bir alternatif ki cok tavsiye etmem Karşı taraftan sana sample diye göndermelerini isteyebilirsin bir proforma fatura kestirip fiyatıda 290 dolar yazdırabilirsin yada 200 yazdır kesin olsun yinede olaki kıl bir gümrük memuru kıllanıp ürünün fiyatını arastırması sonucunda gercek degerini bulabilir.

Bu arkadaşın dedikleri geçerli.Ben amerikadan  Lg kg 950 getirdim 2005 te epey canım yandı.sonra işi çözdüm.öncelikle gümrükler ne zaman sakin ne zaman hareketli vs.dini bayramlar avantajlı zamanlardır.Noel tatili paskalya tatili zamanlarını Çin bayramlarını amerika kurtuluş haftasını iyi kullan.Bu zamanların en güzel yanlarından birisi gümrüklerden malının direkt geçme olasılığı yada en az zararla geçmesi yüksektir.öncelikle şunu belirteyim Seattle da bile olsa alıcı birisi muhatap mutlaka karşında olsun.ebay dan mı alıyorsun alıcı ile mutlaka iletişime geç.faturayı istediğin şekilde hazırlamak istiyorsan gümrük yönetmeliklerini iyice öğren ona göre hareket etmelisin.evet belirli mallarda belirli vergi kotaları var.elektronikte 300 dolar belirtildiği gibi.faturayı mala göre iyi ayarla.laptop a netbook dersen bunu ortaya çıkarırlarsa en baba kaşeyi vururlar ya da tersi.Kamera ise kamera standartları için farklılıklar var.vs.her şey elinde.ama ne yaparsan yap acele etme.en son paskalya tatilinde 3 şişe 100 lük bourbon viskisi getirdim.80  dolara herşey.(USA için en kötü dezavantaj kargo) .Çin de uygun fırsatlar var.kargolardan yırtarsın.kargo için adını bildiğin tercihleri kullan.acele olanı asla alma.ödemelerde paypal veya direkt sanal kartını kullanman en garantili olan.kolay gelsin.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    osmaman
    osmaman's avatar
    Erkek

bu internet adresine bak istersen. işine yarıyabilecek açıklamalar var.

http://www.girisimciyim.org/gumrukte-esya-muafiyeti-kotasi-yukseldi.html

İmza mı? O da ne demek?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

durum tam olarak şu ki puan toplanılarak ürün alınıyor.oradan gönderiliyor nası gönderiliyor bilmiyorum ama hediye paketi olarak gönderiliyor.ürüne herhangi birşey yapamam.sanırım 600 tl gibi bi ücret verecem..18 kdv ve yüzde 20 de gümrük dersek..

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

arkadaşım verdigin site yararlı oldu..ama kafama takılan tek nokta %20 vergi alınacak demiş iyi güzel bunun üstüne kdv de alınacak mı ?birde gümrük vergisinin içinde sigorta ,ürünün degeri ve kargo ücreti geçiyor.kargoyu ben ödemeyecem vergide düşürme olur mu acaba ?

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

kardeşim pasaportun varsa ve dediğin gibi 600tl den fazla bir miktar vermeyi gözden cıkardıysan git elden teslim al amerikadan

ben yurtdışında okuyorum devamlı pc yi yanımda taşıyorum(masaüstü pc)

sorun olursa öğrenciyim abi tatile tr ye dönüyorum diceksin

emin ol 600 den daha az para harcarsın hemde amerikaya gidip gelmiş olursun:)

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vandeta
    vandeta's avatar
    Erkek

hocam abd vizesini bakkalda satmiyorlarya ogrenci veya turist vizesiyle gitmesi lazim f-1( ogrenci vizesi icin zaten 250 dolar en az masraf cikiyor) turist h-1 vizesi icinde burdan davetiye otel rezarvasyonu falan olucak arti ucak bileti bu sezon 900 dolardan asagiya degil

www.RebtelTurkiye.com - uluslararasi gorusmeleriniz icin guzel bir yol..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

gelen birisi getirirse gumruk falan odemessin kutusubdan cikartir sahsi latptop un diye gecirir

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

pasaport var ama abd ye gidecem gelecem derken 2 milyar para harcarsın:D uçak bileti şu bu derken.orda bi tanıdıgım var ama ne zaman gelir allah bilir yani..sonuç olarak bilgisayar gelir bin lira vergi derlerse satarım.alacak olan var mıdır acaba ?? apple mcbook pro 13 inc aliminyum..alıcısı nedir ki ??

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    degree
    degree's avatar
    Erkek

RaAmLis bunu yazdı:

kardeşim pasaportun varsa ve dediğin gibi 600tl den fazla bir miktar vermeyi gözden cıkardıysan git elden teslim al amerikadan

ben yurtdışında okuyorum devamlı pc yi yanımda taşıyorum(masaüstü pc)

sorun olursa öğrenciyim abi tatile tr ye dönüyorum diceksin

emin ol 600 den daha az para harcarsın hemde amerikaya gidip gelmiş olursun:)

neyle gidiliyo 600 den daha az para harcayarak amerikaya???

...Düşmanın yoksa iyilik yap... Söz Ola Kese Savaşı Söz Ola Kestire Başı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

degree bunu yazdı:

neyle gidiliyo 600 den daha az para harcayarak amerikaya???

----------------------------

kafam durmuş resmen ya uçak masrafını filan hiç katmadıydım:)

ayrıca vize bakkalda satılmıyor demiş birisi ama evet öyle turistik vizeyi 3 günde cıkarıyosun

otel rezarvasyonu gidip de hilton da kamıycaksınız ordan tanıdığın varmış gidiyor herhangi 3.sınıf bir otele durumu anlatıyor 50 dolar karşılığında sana 5 günlük rezervasyon veriyorlar tabiki gittiğinde otelde kalamıyorsun arkadasında kalıcan

vize ücretini bilmiyorum ama hızlı vize 100 doları geçmez herhalde

şuanki masraf 150 dolar

geriye bir tek uçak masrafı giriyor zaten masrafı arttıran da bu oluyyor ben bunu hesaba katmamıştım

avrupada kalmış aklım tren veya otobüs düşümüştüm:)

sonuç olarak o parayı vermek istemiyorsan arkadasşını bekle o gelirken getirsin sonuçta hediye laptop acelen yoktur herhalde

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
Toplam Hit: 2414 Toplam Mesaj: 21