folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Bir Metalin Pirinç Oldugunu Nasıl Anlariz?

Bir Metalin Pirinç Oldugunu Nasıl Anlariz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

Antika Meraklisi bilir

eskiden bakir ve pirinç(bakir+cinko alasimi) esyalar coktu. Günlük kullanilirdi.  simdi degerli.

..

Uzerinde 129 damga var bu arada.

(Foto)

~@~

Yeniden konu acmadan sorayim. Birsey daha sorayim

Yildiz'dan purmuz aldik. onlarin sari renkli uclari var ve ciddi pahali. O hangi maddeden yapiliyor merak ettim.

https://www.yildizgaz.com.tr/tr-TR/products/gaz-armaturleri_c120/propan-tav-ve-kaynak-takimlari_c52

bu 129 sayısını yazan yerden, Yakın Çekim bir Foto atabilir misin, rengi ne renk (bu nasıl bir ifade ^^D` Rengi Nedir.) ,merâk ettim.

%12.9 Çinko yada %87.1 Bakır gibi 

sanki, bu da alaşım'daki yüksek veya düşük miktardaki metal'in Ayarını(oranını veriyor), sanırım.

One of the metals called "red brass" is 85% copper, 5% tin(?), 5% lead, and 5% zinc. Copper alloy C23000, which is also known as "red brass", contains 84–86% copper, 0.05% each iron and lead, with the balance being zinc. [21]

~@~ 

bu Pürmüz'lerin de Sarımtırak Uc'u yine Pirinçten , sanırım.

For the most part your MIG(?) gun welding nozzles will be brass or copper in
    material. Brass welding nozzles have better spatter(?) resistant properties in lower amperage applications than copper nozzles , but lose that advantage in higher amperage applications and can actually shatter(?) when they fail.

~@~

https://sciencing.com/test-brass-home-8070171.html

link güzelmiş.

RitmFarbRacourci tarafından 03/Şub/21 05:14 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

Pürmüz vs. onlar hep bakır hocam. yumuşak ve işlemesi sorun değil ama kolay bulunmuyor doğada işte, ondan da nispeten pahalı birşey. 

RitmFabr gerekli açıklamayı yapmış ama yine de ingilizce güvenilir kaynaklar, göz atmak isteyen olursa diye. 

https://antiques.lovetoknow.com/about-antiques/how-identify-antique-brass#:~:text=If%20you%20hold%20a%20magnet,both%20of%20which%20are%20magnetic.

XFR cihazı kimde var? 

Çok sıkılıyom
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Cesnist bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

Sagolasin ayrintili bilgi icin :) 

Bu kadar karisik bir türunu bilmiyordum

Sadece kirmizisi coksa bakir az ise çinko cok olarak biliyordum

Hala net bilmenin yolu var mi bilmiyorum

Aslında basit test hali hazırda verilmiş mıknatıs ile test edilebilir. 

Yok kesin ben ne olduğuna bakmak isterim dersen gönder XRF de inceleriz.

Yani miknatisla nasil yani tutmuyorsa sahne mi ? Anlamadim.

Xfr ne?  Birde hangi kurum. Cok ciddi  onemli degil ama ucretli  test mi yapiyorsunuz ? Hic duymadim 

Ben direk tarama yaptırıp sonucu iletirim ücrete gerek olmaz ama ürünü muhtemelen geri iletemeyebilirim.

1-2 cm2 lik bir parça var ise ondan da analiz çıkar bu arada

Gec oldu biraz unutmusum yazmayi.

Cok tesekkur ederim ilginize.  Dedigim gibi cok onem arz eden birsey degil. Olsaydi ucrette onemli degildi zaten. Ben sadece bu isleri kim nasil yapiyor merak ettigim.icin sordum.

Benim MTA da calisan muhendis tanisim var. Evinde taslarla dolu vitrini var onu tanitirken soylemisti. 

Mesela bir tas buldum yolda bu nedir diye merak edip orada ucretiyle analiz yaptirabiliyormusum. 

Bilmiyordum. Bir maden bulursam kime gidecegimi biliyorum artik :)

Bu tip esyalardada ayni mantik merak ediyorum. Bir metal cinsini ogrenmek istesem hangi kuruma gidiyorum ne kadar para veriyorum ve ne kadarda sonuclaniyor?

Konu oraya gelince o yuzden sordum

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    SweetyVolty bunu yazdı

Pürmüz vs. onlar hep bakır hocam. yumuşak ve işlemesi sorun değil ama kolay bulunmuyor doğada işte, ondan da nispeten pahalı birşey. 

RitmFabr gerekli açıklamayı yapmış ama yine de ingilizce güvenilir kaynaklar, göz atmak isteyen olursa diye. 

https://antiques.lovetoknow.com/about-antiques/how-identify-antique-brass#:~:text=If%20you%20hold%20a%20magnet,both%20of%20which%20are%20magnetic.

XFR cihazı kimde var? 

Sagol o isaretledigin kisimdan anladim.:)

Kaplama ve saf pirinc ayrimini yazmis. 

Demekki baska yontemi yok. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    futurist bunu yazdı

Antika Meraklisi bilir

eskiden bakir ve pirinç(bakir+cinko alasimi) esyalar coktu. Günlük kullanilirdi.  simdi degerli.

..

(Foto)

~@~

Yildiz'dan purmuz aldik. onlarin sari renkli uclari var ve ciddi pahali. O hangi maddeden yapiliyor merak ettim.

https://www.yildizgaz.com.tr/tr-TR/products/gaz-armaturleri_c120/propan-tav-ve-kaynak-takimlari_c52

bu 129 sayısını yazan yerden, Yakın Çekim bir Foto atabilir misin, rengi ne renk (bu nasıl bir ifade ^^D` Rengi Nedir.) ,merâk ettim.

sanki, bu da alaşım'daki yüksek veya düşük miktardaki metal'in Ayarını(oranını veriyor), sanırım.

One of the metals called "red brass" is 85% copper, 5% tin(?), 5% lead, and 5% zinc. Copper alloy C23000, which is also known as "red brass", contains 84–86% copper, 0.05% each iron and lead, with the balance being zinc. [21]

~@~ 

bu Pürmüz'lerin de Sarımtırak Uc'u yine Pirinçten , sanırım.

For the most part your MIG(?) gun welding nozzles will be brass or copper in
    material. Brass welding nozzles have better spatter(?) resistant properties in lower amperage applications than copper nozzles , but lose that advantage in higher amperage applications and can actually shatter(?) when they fail.

~@~

link güzelmiş.

129 yada 179 gibi duruyordu. Tam anlayamadim ama bana oran gibi degilde  o cinsin kodu gibi geldi. Altin yada gumuste numaralar olur ya oyle birsey saniyorum internette o numaralari arattim ama bulamadim

Yuzugumun birinde 80 yaziyor. Bu gumus demek mi beyaz renk

Birde antika 100 yillik bir yuzuk var bakir renk ondada 8* yaziyor 

İste bunlar ne anlama geliyor onu bilmek istiyorum var mi standardi ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

suya maruz kalmış telefon bırak içine 3 gün bekle

Kurtlar tasma takmaz....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı

suya maruz kalmış telefon bırak içine 3 gün bekle

assdfghkl kafalar guzel :)

vatandaşa kafam girsin!..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

Antika Meraklisi bilir

..

(Foto)

~@~

129 yada 179 gibi duruyordu. Tam anlayamadim ama bana Oran gibi degil_de  o cinsin kod'u gibi geldi. Altin yada Gümüş'te numaralar olur ya oyle birsey saniyorum internette, o numaralari arattim ama bulamadim.

Yuzugumun birinde 80 yaziyor. Bu, gumus demek mi, beyaz renk.

Bir_de antika 100 yillik bir Yuzuk var, bakir renk ,onda da 8* yaziyor 

İste bunlar ne anlama geliyor, onu bilmek istiyorum var mi standardi ?

bence o kadar detâyı yazamazlar o metal'in yüzeyine. yukarıda @SweetyVolty'nın(lan bu nasıl bi lakap ^^D`) verdiği link'lerden birinde(brass'la ilgili olanda) yazıyordu sanırım, öyle tek düze bir standard'ı olacağını tahmin etmiyorum;üreticilerden birinin o coğrafyada Kendini Tanıtma izi bile olabilir. 

benim bildiğim, bütün metal takılar bile saf  metal'den değil. içerisinde başka metal'ler de var. 24 ayar altın bile %100 değil, yüzde 99.1 küsur bir oranı var.

Mesela, içinde 925 yazan bir Gümüş Yüzük'ten yola çıkayım. bu Yüzük'te, 925 Sayıs'ının son rakamı'nı ondalık olarak alıp, içindeki gümüş oranını veriyor anlamında kullanıyorlar. şöyle ki, 925 = %92.5 demek.

Senin yüzüğündeki  80 de, büyük ihtimal o metal'in yüzük içindeki oranı'dır.

100yıllık antika olanında, 8'in yanında bitişik hâlde yıldız mı var?

foto atsana .,

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    futurist bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

Antika Meraklisi bilir

..

(Foto)

~@~

129 yada 179 gibi duruyordu. Tam anlayamadim ama bana Oran gibi degil_de  o cinsin kod'u gibi geldi. Altin yada Gümüş'te numaralar olur ya oyle birsey saniyorum internette, o numaralari arattim ama bulamadim.

Yuzugumun birinde 80 yaziyor. Bu, gumus demek mi, beyaz renk.

Bir_de antika 100 yillik bir Yuzuk var, bakir renk ,onda da 8* yaziyor 

İste bunlar ne anlama geliyor, onu bilmek istiyorum var mi standardi ?

bence o kadar detâyı yazamazlar o metal'in yüzeyine. yukarıda @SweetyVolty'nın(lan bu nasıl bi lakap ^^D`) verdiği link'lerden birinde(brass'la ilgili olanda) yazıyordu sanırım, öyle tek düze bir standard'ı olacağını tahmin etmiyorum;üreticilerden birinin o coğrafyada Kendini Tanıtma izi bile olabilir. 

benim bildiğim, bütün metal takılar bile saf  metal'den değil. içerisinde başka metal'ler de var. 24 ayar altın bile %100 değil, yüzde 99.1 küsur bir oranı var.

Mesela, içinde 925 yazan bir Gümüş Yüzük'ten yola çıkayım. bu Yüzük'te, 925 Sayıs'ının son rakamı'nı ondalık olarak alıp, içindeki gümüş oranını veriyor anlamında kullanıyorlar. şöyle ki, 925 = %92.5 demek.

Senin yüzüğündeki  80 de, büyük ihtimal o metal'in yüzük içindeki oranı'dır.

foto atsana .,

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    Erkek
    futurist bunu yazdı

...

foto atsana .,

sen iyi görmüşsün oradaki işaretleri, ben göremiyorum. büyüttüm küçülttüm , aydınlattım ama , okuyamadım. ^^`

foto yüklenir'ken foto'nun çözünürlüğü mü düşüyor nedir @@,

sekiz'in solunda da hafif bir yeşil leke görüyorum, bu bakır'ın oksidasyon'uyla oluşan renklenme olabilir. patesi mi ne diyorlardı, yada buna yakın bir'şey'di. ^^`

sekiz'in sağındaki işaretin(ki bu da içi dolu sıfırı'a benziyor,biraz büyükçe Nokta gibi. Arapça (.) yada (•), Sıfır olabilir.   yada işaret, zamanla bozulduğundan Arapça (ð, kısmen buna da benziyor) 5 de olabilir. şuna da Þ benziyor. sen nasıl yıldız'a benzettin ya ^^D` tamam, 8 Arapça değil ^^D`) sağında da, 1/2 veya Yüzde(%) İşareti  görüyorum sanki. ^^` (kör görmez uydurur.)

(not, foto çekerken Işık Kaynağını iyi konum'lamak lâzım. gölgeli alanlar da sıkıntı oluyor. )

RitmFarbRacourci tarafından 06/Şub/21 16:20 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 3008 Toplam Mesaj: 21
bakır çinko pirinç pirinç metal