Bir Mühendise 165 Bin Dolar Maaş
-
Örneğin sosyal medya devlerinden Twitter'ın mühendislik departmanı başkan yardımcısı olan Christopher Fry geçtiğimiz yıl 10.3 milyon dolar gelir etti. Ancak bu elbette ki olağan bir durum değil.
Silikon vadisinin önde gelen işe alım uzmanlarından Scott Purcell, 2013 yılında bilgisayar programcılarının maaşlarının rekor seviyeye çıktığını söylüyor. Purcell," Bu işi yapmaya başladığımdan beri ilk kez en düşük mühendis maaşının 165 bin dolar olduğuna şahit oluyorum. Bu durumun yalnızca çok kar eden dev teknoloji firmalarında olduğunu düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz. Yalnızca 300 çalışana sahip firmalarda dahi durum aynı " diye konuştu.
Purcell sözlerine şöyle devam etti;
"Bu yıl pek çok yeni mezun mühendis 80 bin dolar seviyesinden işe alındı. 3 ile 5 yıl arasına deneyime sahip olanlarda ise bu rakamın 175 bin dolar seviyelerine çıktığı görülüyor" .
Söz konusu bu maaşlar ülke ortalamasıyla kıyaslandığında aradaki fark çok daha da açık bir biçimde görülüyor.
-
ayni si avustralyada gecerli. Yiiilik sozlesme yapiliyor burda ama tabi yuksek vergi oranlari var, yani 165 bin dolar vergisi kesilmemis para.
-
korhan bunu yazdı
ayni si avustralyada gecerli. Yiiilik sozlesme yapiliyor burda ama tabi yuksek vergi oranlari var, yani 165 bin dolar vergisi kesilmemis para.
Mına kodumun parasının isterse %50 sini vergi olarak kessinler :D
-
o mühendis firmaya aylık 1 milyon dolar kazandırıyosa neden verilmesin ki?
-
hocam büyük ihtimalle yine medya fiyaskosu var ortada. geçen de isviçre ile ilgili 5600 tl dağıttığına dair sallanmış bir haber vardı bu da ona benziyor.
evt o maaşlar doğrudur. bi çok yerde gördüm silikon vadisi şart değil de 80 bin dolardan başlıyor, avrupa ülkeelrinde 60 bin euro v.s. ama burada gözden kaçan bi şey şu. o maaşlar yıllık hocam. ben de ilk başta bu kadar yüksek meblaları görünce yuh demiştim ama araştırdığımda maaşların yıllık olduğu ortaya çıktı. ve arkadaşın dediği gibi brüt maaş bunlar. %30 civarı da vergiden kesiliyor.
yani en düşük mühendis maaşı 165 bin dolar ise 13 750 dolar aylık brüt maaşı oluyor.
http://www.indeed.com/salary/q-Software-Engineer-l-United-States.html
buraya bi bakıverin
mesela avustralya için 2011 verileri
dikkat ederseniz annual (yıllık) yazar
unbalanced tarafından 17/Eki/13 15:37 tarihinde düzenlenmiştir -
iLLuMiNaTi bunu yazdıkorhan bunu yazdı
Mına kodumun parasının isterse %50 sini vergi olarak kessinler :D
hiç valla, üstüne biraz tartaklanmaya falanda razıyım :D
-
biizim ülkedede 1200 TL maaş a yeni mezunsun amk barzosu diye vampirlik yapsınlar anca :|
-
ArmadA bunu yazdı
biizim ülkedede 1200 TL maaş a yeni mezunsun amk barzosu diye vampirlik yapsınlar anca :|
bizim ülkede yeni mezun olan ne bok biliyoki 100bin dolar versinler.
-
iQsuz bunu yazdıArmadA bunu yazdı
bizim ülkede yeni mezun olan ne bok biliyoki 100bin dolar versinler.
hem haklısın, hem haksızsın.
gercekten bilgi düzeyi yüksek olup da sömürülen insanların varoldugunu da duyuyoruz bazen. hicbir sey bilmeyen adamla neredeyse aynı seviyede maasla baslıyorlar mesela. buradaki sorun biraz da sundan kaynaklı sanırım, isveren "bu adam nasıl olsa yeni mezun, ne bilebilir ki amk" kafasıyla hareket ediyor, bunun önüne gecmenin yollarından birisi de sanırım dolgun bir cv'ye sahip olmak.
torpili filan hic saymıyorum bile, ülkenin acı gercegi.
-
onlar yıllık maaş değil mi
-
ben 3000 tl ye razıyım.