Bir Restaurant Hayal Edin, Aynı Zamanda Bana Yardım Etmiş Olun
-
Arkadaşlar merhaba. Bir ödev, mimarlık okuyanlar bilir, studio dersinin bu dönemki konusu Restaurant. Ben kendime konsept olarak farklılık-bütünlük ilişkisini seçtim. Yani tek bir konsepte bağlı dğeilim ancak bunların akışınıda çözmem lazım. Yani at şeyine konmuş sinek gibide durmicak. Hem farklı hem bütün.(Allah yardımcım olsun)
Şimdi nasıl bir restaurant yapmak isterdiniz yada şurasını şöyle yap dediğiniz burası böyle olsun dediğiniz şeyler varmı? Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var. 5 kredilik ders :) Haydi tahribat eğitime destek :)
-
konsept falan ne bilmem de,yemek yerken karşı masadan suratım görünmesin.Öyle bi yer tasarla ki başka masalardan kimse kimseyi görmesin mal mal bakmasınlar ben de rahat rahat yemek yiyeyim.hatta kabinler olsun hergün ordayım
Restorana girince hep kuytu köşe aramak için dönüp duruyom ortada,kalabalık gelenler için ve az kişi için ayrı ayrı tasarım şart ama küçük masaları da allahın ziktirettiği yerlere atmayın ayak altı olmayı da sevmem.
ne bileyim demek istediğin böyle bişey miydi,ben öyle anladım kustum ortaya
-
Yazlık bir yerde olsa denize ayaklarımı değdirerek yemek yediğim bir restoran düşünürdüm hocam
Üstü hafif kapalı güneşten koruyacak kadar. Aynı zamanda gün batımını görebileceğim
-
Hocam gittiğim yerlerin sitelerini pmliyorum yardımı dokunur umarım.
-
hep mimar olmak istemiştim, öss puanım yetmedi, fizik okudum. kolay gelsin kardeşim.naçizane, kütüphanelerde faydalanabileceğin bir çok kitap olduğunu düşünüyorum. internette de ingilizce arama yapabilirsen bir çok kitaba ulaşabilirsin. kolay gelsin.
-
dizaynını yapacağımız yer okulun cafesi. boğucu alanlar yaratmak örnek paravanla ayırmak falan bende düşündüm ancak hocanın tepkisi şu olacaktır; kebapçımı tasarlıyorsun sen? yani maketi yırtacak ve F verecek :)
-
paravan tasarla da hoca seni miksin.
ben de mimarlık okuyorum 4. sınıf
öğrenci için tasarlıyorsan farklı, öğretmen için farklı, işçi için farklı vs. gerekir.
kaç kişilik olcak? ne tür hizmet vercek? önce bunların cevabını bul. sağlam kriterlere dayandır.
öğrenci adam. sosyal olması lazım. öyle mahremiyet filan girme yatak odası mı tasarlıyorsun?(seperetuar, paravan vsvs..)
her öğrencinin maksimum görüş açısını belirle. her koltuğun nasıl manzaraya bakarlar? servis nasıl olcak (self mi?)ona göre yap bişeyler. ha bi de restoranda en önemli şey servis giriş çıkışını çözmetktir. öğrencinin girdiği yerden servis gimesin.
hadi hayırlısı. -
kroo bunu yazdı:
-----------------------------
paravan tasarla da hoca seni miksin.
ben de mimarlık okuyorum 4. sınıf
öğrenci için tasarlıyorsan farklı, öğretmen için farklı, işçi için farklı vs. gerekir.
kaç kişilik olcak? ne tür hizmet vercek? önce bunların cevabını bul. sağlam kriterlere dayandır.
öğrenci adam. sosyal olması lazım. öyle mahremiyet filan girme yatak odası mı tasarlıyorsun?(seperetuar, paravan vsvs..)
her öğrencinin maksimum görüş açısını belirle. her koltuğun nasıl manzaraya bakarlar? servis nasıl olcak (self mi?)ona göre yap bişeyler. ha bi de restoranda en önemli şey servis giriş çıkışını çözmetktir. öğrencinin girdiği yerden servis gimesin.
hadi hayırlısı.
-----------------------------öğrenci ve genel halk için olacak, self servis değil. Ben biraz daha dinamik bir şey istiyorum. zaten paravanla falan ayırmak olmak hoca kebapçımı yapıyorsun der. Servis elemanı ve malzeme girişini ayrı, müşteri girişi ayrı planlı. giriş çıkışlarda sorun yok. Bana iç dizayn lazım. Konseptim farklı kültürleri bir arada bulundurmak. Ama bunların geçişinide akışkan yapmak. Bir uyum içerisinde olması. Yapılacak restaurantın özel bir okulun restaurantı olduğu için lüks olması şart. Önünde manzara olarak havuz ve otopark var. Ayrıca alt tarafı deniz. Cephede cam kullanmak zorundayım zaten. Ama içini çözemedim...
-
club 360
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------
club 360
-----------------------------adamların konsept döngü :) güzelmiş hocam teşekkürler.
-
mekanın boyutları ve yeri nasıl, malzeme sınırlaması var mı? restorandan kasıt ne, cafe/brasserie mi, lokanta mı, pub kısmı var mı?.. sigara içilen/içilmeyen alanlar ayrılacak mı?.. bi sürü soru var ki böyle, daha bi spesifik bilgi versen..