folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bir Restaurant Hayal Edin, Aynı Zamanda Bana Yardım Etmiş Olun

Bir Restaurant Hayal Edin, Aynı Zamanda Bana Yardım Etmiş Olun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

izzmarit bunu yazdı:
    -----------------------------

mekanın boyutları ve yeri nasıl, malzeme sınırlaması var mı? restorandan kasıt ne, cafe/brasserie mi, lokanta mı, pub kısmı var mı?.. sigara içilen/içilmeyen alanlar ayrılacak mı?.. bi sürü soru var ki böyle, daha bi spesifik bilgi versen..

-----------------------------

yapacağım alan 2600 metrekare civarında.

yapılacak şey restaurant. ama şöyle bir şey var bu alanın içinde 1 adette sinema var. Yani sinemayada restaurantın içinden geçilecek. hocanın söylediği onun içinde bir şey düşünmelisiniz ki insanlar sinemaya gidebilmeli aynı zamanda restaurant müşterilerini rahatsız etmemeli. ancak sinema müşterileride restaurantı kullanabilmeli yada bekleyebilmeli. sigara içilen bir alana gerek yok. içerisinde bar olacak. ben gerekli fonksiyonları düşündüm. ekleyeceğim şeyler;

mutfak, temizlik odası, depo, antre, yemek salonu, magazin dergilerinin olduğu kısım, bar, multimedya salonu(sinema) bekleme salonu. 

benim şu anda istediğim şey;

konsep olarak farklılık bütünlük ilişkisini seçtim. okulumuzda 50 milletten adam var ve herkes kullanmalı bu restaurantı. yani burası sadece bir türk restaurantı değil, hem türk çin iran vs vs farklı kültürlerin kullanabileceği bir tasarıma sahip olmalı. Yemekleri alakadar etmiyor.

İşte bende tam burada farklı tasarımlara yön vereceğim. mesela bu farklılığı zeminin renkleriyle oynayarak yapıcam. ancak üstten bir geçiş düşünmek gerekiyor. yani bu farklı alanları birbirine bağlamak gibi. örnek olarak şu resmi inceleyiniz.

ancak benim alanım bu kadar yüksek değil. maksimum yükseklik 3 metre. ve bu tür bir şey yaparsam ortamı boğacak ve buda sıkıntı demek. umarım şimdi anlaşılmışımdır :)

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
Toplam Hit: 2140 Toplam Mesaj: 12