folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Üniversiteliye Cevab

Bir Üniversiteliye Cevab

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Erkek

İslamda Kadınlara verilen önem

Ayet istemişşin.

bir kaç derleme yapayım dedim.

65:6 - O kadınları, gücünüz ölçüsünde oturduğunuz yerin bir bölümünde oturtun ve onları sıkıştırmak için kendilerine zarar vermeye kalkışmayın. Şayet gebe iseler, yüklerini bırakıncaya kadar onları besleyin. Sonra sizin için emzirirlerse ücretlerini verin ve aranızda güzellikle konuşup danışın. Güçlük çekerseniz çocuğu, başka bir kadın emzirecektir.

"Biz insana, anne ve babasına (karşı) güzelliği (ilke edinmesini) tavsiye ettik..." (Ankebut Suresi, 8)

"Allah'a ibadet edin ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anne-babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa ve sağ ellerinizin malik olduklarına güzellikle davranın. Çünkü, Allah, her büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez." (Nisa Suresi, 36)

"De ki: "Gelin size Rabbiniz'in neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, anne-babaya iyilik edin, …" (Enam Suresi, 151)

Biz insana, 'anne ve babasına' iyilikle davranmasını tavsiye ettik... (Ahkaf Suresi, 15)

De ki: "Gelin size Rabbinizin neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, anne-babaya iyilik edin, yoksulluk-endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin. -Sizin de, onların da rızıklarını Biz vermekteyiz- Çirkin-kötülüklerin açığına ve gizli olanına yaklaşmayın. Hakka dayalı olma dışında, Allah'ın (öldürülmesini) haram kıldığı kimseyi öldürmeyin. İşte bunlarla size tavsiye (emr) etti; umulur ki akıl erdirirsiniz." (Enam Suresi, 151

Allah'a ibadet edin ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anne-babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa ve sağ ellerinizin malik olduklarına güzellikle davranın. Çünkü, Allah, her büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez. (Nisa Suresi, 36)

Biz insana anne ve babasını (onlara iyilikle davranmayı) tavsiye ettik. Annesi onu, zorluk üstüne zorlukla (karnında) taşımıştır. Onun (sütten) ayrılması, iki yıl içindedir. "Hem Bana, hem anne ve babana şükret, dönüş yalnız Bana'dır." (Lokman Suresi, 14)

Biz insana, 'anne ve babasına' iyilikle davranmasını tavsiye ettik. Annesi onu güçlükle taşıdı ve onu güçlükle doğurdu. Onun (hamilelikte) taşınması ve sütten kesilmesi, otuz aydır. Nihayet güçlü (erginlik) çağına erip kırk yıl (yaşın)a ulaşınca, dedi ki: "Rabbim, bana, anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve Senin razı olacağın salih bir amelde bulunmamı bana ilham et; benim için soyumda salahı ver. Gerçekten ben tevbe edip Sana yöneldim ve gerçekten ben Müslümanlardanım." (Ahkaf Suresi, 15)

İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

KafirImam bunu yazdı:
    -----------------------------

benm amacım kimsenin dikkatini çekmek değil öyle bir takıntım yok , kişilik bozukluğu konusuna kendim hakkında kanaat getiremeyeceğim için ( ki kimse kendisi hakkında tarafsız kanaat getiremez ) bilemiyorum . ama şu güne kadar senin dışında birinden hiç kişilik bozukluğun var gibi bi ibare duymadım ...

kimseden bişey dinleyip , taraflı kaynaklar okumadım

altını çiziyorum

sıkı müslümanken dedim

sadece kuranı hatim ettim anlamama yetti ddim

ama siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz abilerim

-

sen şimdi burada bana islam şöyle böyle diye sallarsın ama açıp hiç bel seviyesinden yüksek dursun diye k.çını yırttığın kitabı okudun mu bilmem . zira bugüne kadar tartıştıklarım hep öyleydi

ama tabi önyargılı davranmak istemem

esasında bu yazdıgınıza cevap vermeye bıle gerek duymazdım ama burda böyle düşündüğümü bilin istedim

saygılar.

bak kardeş Kuran-ı kerimden din öğrenilmez... Şimdi birileri çıkacak oooo ne dio vay yobazz şeriatçi tarikatçı bilmemne diyecek ama alakası yok. Kuran-ı Kerim'de namazın nasıl kılınacağı namazı nelerin bozduğu, zekat ölçüleri, etc. yazmaz. Bunlar Peygamber efendimize söylenmiş, öğretilmiştir. Ve ardından kitaplara geçirilmiştir. Kuran-ı Kerim Allah(c.c) kelamıdır ve Peygamberimize indirilmiştir. Ama namazın nasıl kılınacağı nelerin namazı bozacağı vs. Cebrail (a.s) tarafından Peygamber efendimize öğretilmiştir. Anlatabildimmi ki sen müctehid misin ki Kuran-ı Kerimi anlayabildim diosun. Kuran-ı Kerim de insanların anlayamayacağı çok daha derin anlamlar var bunları Peygamber efendimiz hadis-i şerifleriyle açıklamıştır. Bu yolda hiç bi insan kafasından çıkıp dini yazamaz din akla deil nakle dayanır. Ve verdiğim kaynakların hiçbiriside oturup yazma değil bir önceki kitapları kaynak göstererek kaleme alınmadır. Anlamışsındır umarım. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

KafirImam bunu yazdı:

tamamen kendini anlatamayacak olmanın kaygısıyla hala kopyala-yapıştırla çuval çuval hadis yığmaktasın önüme

bana kurandan ayet ver diyorum ben ...

veremezsin mümkün değil ...

Bak ne dedim sana kafamdan yazmıyorum hiçbirşeyi hepsinin dayanağı var anladınmı. Kuran-ı Kerim Peygamber Efendimize indi insanlara öğretsin diye. Nato kafa nato mermer... Hiç boşuna bok atma... 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

KafirImam bunu yazdı:

benm amacım kimsenin dikkatini çekmek değil öyle bir takıntım yok , kişilik bozukluğu konusuna kendim hakkında kanaat getiremeyeceğim için ( ki kimse kendisi hakkında tarafsız kanaat getiremez ) bilemiyorum . ama şu güne kadar senin dışında birinden hiç kişilik bozukluğun var gibi bi ibare duymadım ...

kimseden bişey dinleyip , taraflı kaynaklar okumadım

altını çiziyorum

sıkı müslümanken dedim

sadece kuranı hatim ettim anlamama yetti ddim

ama siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz abilerim

-

sen şimdi burada bana islam şöyle böyle diye sallarsın ama açıp hiç bel seviyesinden yüksek dursun diye k.çını yırttığın kitabı okudun mu bilmem . zira bugüne kadar tartıştıklarım hep öyleydi

ama tabi önyargılı davranmak istemem

esasında bu yazdıgınıza cevap vermeye bıle gerek duymazdım ama burda böyle düşündüğümü bilin istedim

saygılar.

1- Ben psikolojik eğitim aldığım için seni herkesten daha farklı gözlemleyebilrim ve sende kişisel bir bozukluk başlangıcı var. O yüzden bu konuda ehil olmayan insanların bunu söylememesi normaldir

2-Ben de taraflı kaynaklar okumadım.Aklına gelen hemen her türlü kitabı okumuşumdur, evrim teorisi üzerine kitaplar ve akıllı tasarımı savunan kitaplar okudum, turan dursundan tut, aziz nesine kadar bir çok ateisitn kitabını okudum. devrimci-sol kitaplar okudum, matertyalist ve marksist felsefeyi inceledim, agnoist yaklaşımı inceledim v.s. v.s. böyle uzar gider.

3- kuranı okudum elbette, neden okumayasın ki. Ama arapça bilmiyorum o yüzden türkçe meallerden kuranı tam olarak anlayamam.anlayamazsın da.

4- mehmet akif in kuran meali neden yakıldı? onun yerine elmalılı hamdi yazırın meali basıldı ve teşvik edildi? düşün bunu biraz

5- islam alimler, ilahiyatçılar iyi derecede arapça bildikleri halde bazı yerlerde yorum farkı meydaan getirmişlerdir.Bu da onların bile tam olarak hangisinin doğru olduğunu bilmemesinin göstergesidir. Ama 14 yaşındak bir çocuk ilahiyat profesörlerinden daha iyi kuranı etüd edebilecek bilgi, deneyime,icma... v.s sahip.. Gerçekten şaşılacak iş

6- ben islam hakkında sallamam, gerçek neyse onu söylerim ve de ispat ederim. çünkü doğru din islam dinidir ve bu Allah ın sözüdür. Bir çok ispatıda vardır bunu kanıtlamanın..örnek;

serkan isimli bir arkadaşım program yazdı.Bu program kurandaki tüm harflerin sayısı kaçar tane olduğunu hesaplıyordu. Ve hepsi birbirine eşit çıktı! ve bunlar 19 un katı (kendisi 19culardandı) biraz araştır bu olayı..

Eğer bu kuran h.z. peygamber (sav) tarafından yazılmış olsaydı peygamber efendimiz o kadar harf sayısına göre cümleleri birleştirmesi gerekirdi, okuma yazma bilmediği halde bunu yapabilmek ne kadar müthiş birşey değil mi :)

işte o yüzden Allah şöyle bir çağrıda bulunuyor. tüm insanlar ve şeytanlar birleşse bir ayet yazamazlar. Çünkü içinde binbir türlü hesap vardır, okunuşundan yazılışına kadar,ebced hesapları v.s. ve daha bilinmeyen bir çok ilişki vardır.

doğru yolu bulman dileğiyle..

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

çok garipsin ronaldinho

adam ne yazarsa yazsın eninde sonunda bunu yazacaktı tabi ki bunu mu getiriyorsun önüme

anne-babaya iyi davranınmış

ateist olan anne-babasını 9 yerinden bıçaklıyor mu sanki :D

...

tartışma içerisinde kendime muhattap alacağım tarafı kendimle aynı zeka seviyesinde görmediğimden eşşek hoşaftan anlamaz gibi klişe bi lafla çekiliyorum istediğiniz gibi cirit atın yine yazmıcam

çünkü ben

Enam 125

Allah her kimi doğruya erdirmek isterse onun göğsünü İslâm'a açar. Kimi de saptırmak isterse, onun da göğsünü göğe çıkıyormuşçasına daraltır, sıkar. Allah inanmayanlara azap (ve sıkıntıyı) işte böyle verir.

allahın saptırdıklarından biriyim :)

zira soyut şeylr üzerinde tartışmak anlamsız

allahı bana göstersene :D

peh ...

aciz yaratıklar ..

arap efendilerinziin ayaklarını yalamaya devam edin

O da yok.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

ben doğru yolu çoktan buldum sizin de doğru yolu bulmanız dileğiyle

IQ'su 70 in altında olan insanlardan zaten ateist olmalarını bekleyemezdim xD

O da yok.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

O da yok.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

KafirImam bunu yazdı:

KafirImam bunu yazdı:

peh ...

aciz yaratıklar ..

Kokuyu aldınız mı?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    KafirImam bunu yazdı:

cahil herif.zekayı bile sadece iq ile değerlendiriyor. 8 çeşit zeka çeşidi var ahmak herif. her insanın hepsi yüksek olacak değil ya.. bari konuşuyorsan adam gibi konuş, bilmedğin konu hakkında atıp tutma..

1. Mantıksal Matematiksel Zeka
    2. Sözel-Dilsel Zeka
    3. Görsel Zeka
    4. İçsel Zeka
    5. Sosyal-Kişiler Arası Zeka
    6. Müziksel-Ritmik Zeka
    7. Doğa Zekası
    8. Kinestetik-Bedensel Zeka

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karahanx
    karahanx's avatar
    Erkek

ZoRKaYa bunu yazdı:

KafirImam bunu yazdı:

KafirImam bunu yazdı:

peh ...

aciz yaratıklar ..

Kokuyu aldınız mı?

zorkaya . he de gec kardessım.. bnlarn heerseye bı cevabı var ztn. 

Hayat Bizi 61 kenara...
Toplam Hit: 6428 Toplam Mesaj: 45