Bir Windowsda İki Farklı Gatewayi Kullanmak
-
Hocalar evde 2, şirkette 4 internet hattım var.
Tek PC den bunların sadece birini kullanabiliyorum. Tabi metric yada load balancing kullanabilirim fakat bunlar bana tam bir kontrol vermiyorlar.
istediğim şey basit, getright 192.168.1.1 den çıkarken jdownloader 192.168.1.2 den çıksın.
Hatta onu da geçtim kodla kendim downloader yazim, fakat o şekilde bile istediğim gateweyi gösterip internete ordan çıkmayı bulamadım.
iki exe nasıl iki ayrı networkden çıkar yaw
-
şeyho şey yapsan işini görmez mi ?
virtual box'a filan download yapacak bi os kur xp filan , ordan ağ kartı seçebiliyosun.

-
Eger 2 ethernet kartin varsa yazdigin yazilim hangisini kullanmasi gerekiyorsa o karta bind et. Yok tek kartsa virtual ethernet olusturup yap
-
baristbt bunu yazdı
şeyho şey yapsan işini görmez mi ?
virtual box'a filan download yapacak bi os kur xp filan , ordan ağ kartı seçebiliyosun.

Güzel mantık, eğer sadece download yapacaksan live linux bile işini görür kanımca.
-
sandman bunu yazdı
Eger 2 ethernet kartin varsa yazdigin yazilim hangisini kullanmasi gerekiyorsa o karta bind et. Yok tek kartsa virtual ethernet olusturup yap
Bu mantıklı. 2 eth kartım var ama iki networkum de tek kablodan geliyor. (modemler başka odada kendi içinde networklu bende ordan gelen kablodan alıyorum)
Peki sanal makina kurmadan sanal bir ethernet kartı yaratamazmıyım 2. gatewayime ayarlı olan?
HolyOne tarafından 29/Eyl/13 13:28 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdısandman bunu yazdı
Bu mantıklı. 2 eth kartım var ama iki networkum de tek kablodan geliyor. (modemler başka odada kendi içinde networklu bende ordan gelen kablodan alıyorum)
Peki sanal makina kurmadan sanal bir ethernet kartı yaratamazmıyım 2. gatewayime ayarlı olan?
windows server kurarsan sanırım virtual interfaceler yaratabilirsin. Bunlar üzerinde virtual vlanlar tanımlayıp, route policyler girersin böylece olur sanırım. (windows serverda virtual interface var mı bilmiyorum.)
-
Şeyh problemlerin ufkumu genişletiyor.
-
deneyebilir misin bi şeyh

-
aboooo
-
-
2 farklı dsl ve hat var doğrumu anlıyorum şöyle bir çözümü var gibi yanlış anlamadıysam..
Router A and B are additional devices and work as DHCP server in their network. The existing DSL modems would acquire a static IP of those routers. The routers could be configured as follows:
- Router A:
- assign IP 192.168.1.100 to the DSL modem
- send the traffic for 192.168.2.0/24 to the WAN port
- send the internet traffic (unknown IP) to 192.168.1.100
- Router B:
- assign IP 192.168.2.100 to the DSL modem
- send the traffic for 192.168.1.0/24 to the WAN port
- send the internet traffic (unknown IP) to 192.168.2.100
yada dual band router ile çözebilirsin..
The ZyXEL P-663H-51 is such a router.
- Router A: