folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Bir Yazılımcı Tasarım Yeteneğini Nasıl Arttırır/Geliştirir

Bir Yazılımcı Tasarım Yeteneğini Nasıl Arttırır/Geliştirir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hacı o göz sonradan insana gelmiyor.Ha yeteneksizin iyisi olabilirsin onun içinde belli başlı kalıplar vardır mesela siyahla bordo beraber gitmez işte yeşille sarı gitmez vs gibi.Kaldı ki programlamada cok fazlada bir görsellik aranmaz.Eğer bahsettiğin web tasarımı yada logo işleride dahil değilse.

Kullanıcı salaktır gözüyle bakmalı programcı o yüzden basit ve sade program her zaman daha kullanışlı gelir kullanıcıya.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Hacı o göz sonradan insana gelmiyor.Ha yeteneksizin iyisi olabilirsin onun içinde belli başlı kalıplar vardır mesela siyahla bordo beraber gitmez işte yeşille sarı gitmez vs gibi.Kaldı ki programlamada cok fazlada bir görsellik aranmaz.Eğer bahsettiğin web tasarımı yada logo işleride dahil değilse.

Kullanıcı salaktır gözüyle bakmalı programcı o yüzden basit ve sade program her zaman daha kullanışlı gelir kullanıcıya.

programda görsellik aranıyor hocam :) kullanıcılar bu tarz programı daha çok sever. ayrıca kullanıcılar salaktır sözünü yanlış anlamışsın. Yazılım mühendisliği dersi aldıysan orada öğretilen olay; kullanıcı her absürd şeyi yapıp programı çatlatabilir buna göre program hazırlanması gerek. Mesela en basitinden bir hesap makinesinde 2. textbox a 0 girilip girilmeyeceği kontrol edilmezse bölme işleminde program exception fırlatır, bunun yakalanması gerek.

bu tarz şeyleri düşünerek program hazırlanmalıdır. kullanıcı salaktır dan kasıt aslında bu :)

ben de Esconda gibi düşünüyorum  ayrıca belirteyim :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

tasarım konusunda öncelikle kafanda bir kurgu olmalı. yani belli standartlara göre hareket etmelisin. çok fazla değişim göstermeye çalışmamalısın. tabi profosyoneller için bu durum çok çok farklı.

birde dikkat ettiğim bir diğer konu ise bazı kişiler tasarım konusunda çok derin düşünüyor. istediği verimi alamayınca daha işin başında tasarımdan vazgeçiyor.

aynı çok güzel bir resmi çizmeye çalışmak gibi zorlanınca direk olarak kopuyor işinden. o yüzden basit düşünmekte fayda var.

birde bunların dışında daha önemli bir konu ise  tasarım alanında gelişmeleri takip etmekten geçiyor. değişim ancak burda devreye girer. amerikaya yeniden keşfetmeye gerek yok.

son olarakta form tasarımı demişin dikkatimi çekti. mesela ben form tasarımı yapmaya kalkışsam direk internette gezinmeye başlıyorum :)

karşıma çıkan demo formlar. basit ama yeterli iş görücek cinsten.

http://breezingformsdemo.crosstec.de/live-search,-edit-addressbook-sample.html

http://breezingformsdemo.crosstec.de/job-application-demo.html

http://breezingformsdemo.crosstec.de/user-registration.html

http://breezingformsdemo.crosstec.de/all-elements-example-with-default-theme.html

yani profosyonel bir tasarımcı değilsen mecburen bu şekilde araştırıp kendin üstüne bişiler katıcaksın. birde bu tasarım olayında kullanıcı ile etkileşiminde ciddi şekilde önemi var ama orası apayrı bir konu o yüzden ilk önce göz zevkine hitap etmekte fayda var.

solstice tarafından 13/Ağu/12 01:21 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@solstice, önerilerin çok güzel teşekkür ederim :) formdan kastım windows formlardı bu verdiğin linkler sanırm web için. ama yine de ordaki tasarım tipi de

baz alınabilir. Bu işin grafik kısmı, renk uyumu gibi şeyler daha çok ilgimi çekiyor benim. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@solstice, önerilerin çok güzel teşekkür ederim :) formdan kastım windows formlardı bu verdiğin linkler sanırm web için. ama yine de ordaki tasarım tipi de

baz alınabilir. Bu işin grafik kısmı, renk uyumu gibi şeyler daha çok ilgimi çekiyor benim. 

formu görünce direk aklıma iletişim formu felan geldi :))

ozaman hocam windows formları için devexpress, rad componentlerin tasarımlarına bakmakta fayda var diye düşünüyorum :))

renk uyum konularına gelince direk bununla ilgili makaleler var aslında internette ama çok teoride anlatımlar var. direk doğa üzerine olan renk uyumlarının olduğu makaleler görmüştüm. pek açmayabilir onlar. engüzeli bol bol örnek bakmaktan geçiyor sanırım :)

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hazır skin progrmaları kullanmak istemiyorum hocam ben. grafik ağırlıklı olsun çizim falan :) aslında doğadan ilham almak mantıklı.. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kazekage
    Kazekage's avatar
    Erkek

daha dikkatli inceliyecem bende ihtiyacım var su sıralar :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Arkadas ben iyi programci oldugumu soyliyemem.. Lakin her istedigimi yapiyorum... Tasarima da onem veriyorum pek beceremesemde...

Benim ise onerim kendimce su :

1) Once tam olarak ne istedigine karar ver

2) Sonra kagida ciz

3) Daha sonra Form uzerinde uygula

4) Renklendir ama MAVI,SARI gibi tam renkleri kullanma asla... tonlarla oyna veya gradient kullan

Unutma kagit uzerinde cizili iyi duruyorsa renkli halide guzel olur 99%...

dhmm tarafından 13/Ağu/12 09:25 tarihinde düzenlenmiştir

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Merhaba,

Sormak istediğim şu, yazılımla çok uğraşan insanlarda pek tasarım yapma kabiliyeti olmuyor. Kendim dahil bir çok yazılım mühendisinde gördüm. O yüzden büyük ve profesyonel şirkette genelde bir-birden fazla grafikerci mevcuttur. Türkiye şartlarında sanırm pek bu söylediğim olmuyor neyse.

Şimdi sormak istiyorum bir yazılımcı tasarım yeteneğini nasıl geliştirebilir? Bunu özellikle grafikerci arkadaşların yanıtlaması gerekiyor diye düşünüyorum.

Nasıl daha cazibeli programlar yapılabilir eğer bir grafikerci ile çalışmıyorsak.. Gerek form tasarımı, gerek kontrollerin tasarımı gerek renk uyumu gibi

şeyleri neye göre karar verebiliriz. Bunlla ilgili ufak açıcı makaleler, kitaplar, siteler v.s. yok mu? 

Not: skin programı tavsiye etmeyin. Ben çok farklı bir tasarım mantığından bahsediyorum. Tamamen kendi hayal gücümüze dayalı şeyler olacak. Ama

işte kısıtlı kalıyor. Biraz daha göze hoş gelen işler yapmak istiyorum

tırt şirketleri sayarsan evet ama zaten tırt şirkette çalışıyorsan sende tırt olduğundan kasmanın pek anlamı yok.

Türkiye şartlarını bu şekilde direk olarak set edemezsin. İnsanlarda yanlış bilinçlenmesin.

İşin özü ciddi firmalarda her daim grafiker ve html/css/javascript e döken ekipler olur. sana tasarım hazır gelir kodunu yazarsın.

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

bu yüzden :|

tıkla

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 4608 Toplam Mesaj: 30