folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bireysel Emeklilik Sistemi

Bireysel Emeklilik Sistemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Ben bugün garanti emeklilikten başlattım, giriş aidatı yok aylık gider kesintisi % 1 oranları çok iyi, mart sonuna kadar geçerli bu şartları bu sisteme geçecek olanlar bu durumu göz ardı etmesinler,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Bu sistemin ne avantajı var?

Misal:
    10 yıl sonra bana para mı ödemeye başlıyorlar?
    Yoksa sadece ilk 10 yıl para öderim, ardından yaşın dolmasını beklerim ve bana aylık sabit bir ücret mi veriyorlar?
    ...

vatandaşa kafam girsin!..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Valla ben anadolu hayatta bireysel emeklilik yaptirmistim.

Sonra baktimki; tayyip memleketin neyi var, neyi yok satmis. Hazineye nakit para lazim, o yuzden milletin elindekini toplamaya calisiyor; aninda ayrildim.

Ayrildigim zaman %25 devlet katki payinida almistim.

Gecen gun aklima gelmisti, bankalar %6 fazi veriyor yillik tl mevduat hesaplarina. Bireysel emeklilige tekrar basvurup aylik 5000tl falan yatirayim bir yil sonra ayrilip baska bankadan hesap acayim.

Calismama gerek kalmaz boylece.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bende de var ama Turkiye de emeklilik sistemi bildigim kadariyla su sekilde :

orn: 56 yasina kadar yatirdin parayi 100 bin TL yatirdin diyelim bu paranin geliriyle falan 150 bin TL birikti

sen maas istersen 150 bin TL yi parca parca maas olarak veriyor oldugun gune kadar ve 150 bin TL bitene kadar

veya toplu sekilde veriyor

ama yurt disinda sabit bir maasi kac yasina kadar yasarsan yasa oduyorlar

Ali Tezel bir soylesisinde anlatmisti bunu.

yani sen emeklilik sistemi yerine parayi altina yatirsan da ayni, emeklilik sistemine yatirsan da ayni.

altina yatirdigin zaman zor durumda kullanabilirsin ama emeklilik sisteminde zor durumda kaldiginda bozdugun zaman arkadasin yazdigi gibi bayaa bi kesindi oluyor

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birgaripaskbestesi
    birgaripaskbestesi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    underzero bunu yazdı

orn: 56 yasina kadar yatirdin parayi 100 bin TL yatirdin diyelim bu paranin geliriyle falan 150 bin TL birikti

sen maas istersen 150 bin TL yi parca parca maas olarak veriyor oldugun gune kadar ve 150 bin TL bitene kadar

yani sen emeklilik sistemi yerine parayi altina yatirsan da ayni, emeklilik sistemine yatirsan da ayni.

altina yatirdigin zaman zor durumda kullanabilirsin ama emeklilik sisteminde zor durumda kaldiginda bozdugun zaman arkadasin yazdigi gibi bayaa bi kesindi oluyor

Yeni sisteme göre sistemden ayrıldığınızda yatırdığınız paranın tamamını kesintisiz alıyorsunuz. Eski sisteme göre en büyük avantaj bu. Kesinti sadece elde ettiğin gelirinden oluyor. O da yüzde 15. bu şekilde işliyor sistem.

zaten devlet katkısı ile ilgili kısmı ikinci mesajımda yazmıştım. Sistemden tam anlamıyla faydalanmak istiyorsanız anne-babanız üzerine yaptırın. Allah uzun ömür versin hepsine, ölüm durumunda yatırdığın miktarı, devlet katkısını ve elde ettiğin gelirin tümünü alabiliyorsun yıl sınırı olmadan.

10 yıl sonra da zaten 56 yaşını geçtikleri için yatırdığın paranın hepsini, devlet katkısının yüzde 100'ünü, elde ettiğin gelirin tamamını alabiliyorsun.

küçük tavsiyemde bu :)

gariplikten arta kalan zamanların yüksündürdüğü bir yalnızlık benimkisi... http://www.gezgin.web.tr
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aloryan
    Aloryan's avatar
    Erkek

Bende 2 gün önce Garanti Emeklilikden başladım mesala 5 yıl odediniz ve iptal etmek istiyorsunuz  5 yıl boyunca 100 tl aylık yatırdınız buna devlet 25tl veriyor + birde paranız fonda degerleniyor siz fonu secebiliyorsunuz yanlış olmasın ama 12 tane fon var galiba 5 yıl sonra ayrıldıgınızda sizin yatırdıgınız ana para yı alıyorsunuz. 5.yılda cıktıgınız icinde +25 devlet katkısı olarak biriken paranında %15'ini alıyorsunu 10lira 10 lira  kesinti sizin fondan kazandıgınız para üzerinden %15 oluyor oda 10 yıldan sonra iser %10 oluyor kesinti + olarak bankanıza baglı banka kesintisi oluyor mesale garanti 253 lira olması lazım

Her zaman derim = Bilmemek Ayıp deil Ögrenmemek Ayıp
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı

En yakın değerler bu şekilde.2008 yılında garanti emeklilik bireysel emekliliğe giriş yaptım 3 yıl düzenli ödeme yaptım 90 lira ile başladım hesabımdan sürekli ödemede bulundum 2011 yılında kalp ameliyatı olmuştum 1 yıl dondurdum geçen yıl baktım türkiye de finans sitemi vatandaşın hesap ettiği gibi işlemiyor ama vatandaş bunu bilmiyor bir şekilde ayrılmalıyım dedim açtım garanti emekliliğe telefonu şu ödemiş olduğum paralarımı geri istiyorum diye bu arada kendim garanti emeklilik internet şubesinden baktığımda 4000 liraya yakın para olduğunu gördüm çünkü en son taksidimde 180 lira aylık ödemeye yükseltmiştim sistemden çıkmamdaki en büyük etken vatandaşın yararına olmayan tonla yasanın direkt imzalanıp faaliyete geçmesiydi bu işi yapan sigortacı arkadaşımın kesin tüyosuda beni destekler düşüncedeydi.gelelim paraya aldım ama paramın 500 liraya yakınına kesik atmışlardı kah devlet kah banka vs akıllı tavsiye gidin altın alın veya gayrimenkul alın bu yatırımlar ölmez yatırımlardır ve ata yadigarı yastıkaltı bankalardan daha emin ve günvelidir çünkü sistem içinde sizde birikimlerinizde emin ellerde değil göreceksiniz bunları yaşayarak.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

emeklilik filan boş şeyler yıllar sonra sistem değişir ve hayalleriniz bok olur 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 1792 Toplam Mesaj: 19