Bisiklet Alımı İçin Tavsiye.
-
hocam aynı şekilde ben de aynı sebepten bisiklet arıyorum. gaziantep çevresinde satan varsa alabilirim.
-
https://www.facebook.com/tuncergulsah.nigdeli
bu arkadaşa ulaş elinde kron vardı.. fiyatta güzellik yapar
-
evsiz bunu yazdı
hocam amörtisörlü alma yoruyor birde hızı kesiyor sadece ön amörtisörlü alırsan daha iyi olur
-
Mxmax bunu yazdı
http://www.salcano.com/bisiklet.php?cesit=4&sira=25 bi bak hocam buna
Bu arada 3-4 yıl bianchi kullandım tavsiye etmiyorum
hocam 2 tane 20 yıllık bianchi var hala taş gibi, tekerler mecbur değişiyo
tht hocam arkadaşa mesaj attım ama ne zaman telefonu eline alıp cevap atabilir bilmiyorum en son 3 gün önce bakmış telefona. haftasonunu bekletebilir.
-
hsyN bunu yazdıMxmax bunu yazdı
http://www.salcano.com/bisiklet.php?cesit=4&sira=25 bi bak hocam buna
Bu arada 3-4 yıl bianchi kullandım tavsiye etmiyorum
hocam 2 tane 20 yıllık bianchi var hala taş gibi, tekerler mecbur değişiyo
tht hocam arkadaşa mesaj attım ama ne zaman telefonu eline alıp cevap atabilir bilmiyorum en son 3 gün önce bakmış telefona. haftasonunu bekletebilir.
hocam bence malzemesi hiç kaliteli değil bianchi aspen kullanıyordum bisikleti sürerken milden çat etti kırıldı yarı yolda bıraktı :/
üstelik bisiklet yeniydi..
Mxmax tarafından 05/Mar/14 20:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Arkadas konyadaymis sanirsam ben istanbuldayim hocam.
-
hocam ben gecen sene kanuni aldım bisiklet olarak. şeytan kulağına kurşun tekeri patlamadı daha :D
edit: model: kanuni jogger (350-400 arasında)
edit2: shımano vites takımı ve V fren al disk alma (tavsiye)
serhat8102 tarafından 05/Mar/14 23:57 tarihinde düzenlenmiştir -
bianchi eski bianchi değil hocam 2001 yda 2003 filan sonrası tırt normal carrefour gibi marketlerde satılan bisikletlerle aynı sedona kron trek corratec gibi markalar al hocam keyfine bak
-
sunyy2003 bunu yazdı
bianchi eski bianchi değil hocam 2001 yda 2003 filan sonrası tırt normal carrefour gibi marketlerde satılan bisikletlerle aynı sedona kron trek corratec gibi markalar al hocam keyfine bak
valla olabilir bendekilerden başka bianchiye binmişliğim yok ama bendekiler dağ taş dere tepe demeden her türlü ortamdan sağ salim çıktı. en son bu yaz baya kötü düştüm bisiklete bişi olmadı yine :)
-
dag ve sehir içi bisiklet için
marka model değil ama birkaç bilgi paylaşayım
boyuna uygun kadro al şöyle ki , iki tekerlek göbegi arasındakı mesafe uygun olsun
pedallarken ayakkabının ucu takılabiliyor- pedala takılan ayakkabılardan kullan mıyorsan..
ve bencede sadece ön amörtüsörlü al ama kitlene bilir olanlarından. arka amörtüsörlü alıcaksan yinebkitlenebilir sertligi ayarlanabilir olanlarınada bak. bunlarin yaylı kaucuklu havalı olanları var
fren olarak disk frenler olsun. v tipi frenrler alternatif olarak maşada bulunsunsun- ki su ile temasta ses yapıyor ve tutmuyor. hidrolik olanlari ve kablo içi telli olanları var kı bana göre telli olanları daha makbul.
direksiyonn çubugunu maşaya baglayan alyanlı oynar baglantı kolları var, büyük kolaylık. yanısıra boynuzda kullanabilirsin
ne zaman suu birikintisine girecegin belli olmaz plastik hafif enli camurluklardan bulabilirsen
koltuk olarak uzun süreler kullanacaksan, arkası geniş-arka üs jelli ve arka altı yaylı olanları var, rahat oluyor,- öne dogru incelen leri var ki sürtünmeden pişik olmasını engelliyor
arka sele olarak T şeklinde olanları var yük ve 2. kişi taşıya bilirsin. ben oturak borusuna baglanabilen bi tane aldim ama dayanıklı degil.
2..el alıcaksan vites kollarını kesinlikle kontrol et direksiyo kolu ve göbeklerdeki attırıcılar olarak.
arka tekerlekteki kaset dişlileri için vidalı olanlar ile geçmeli olan 2 tip var geçmelilerde vites ayarı kaymıyor.
jant olarak duble jantlar güzel duruyor yandan biraz kalın görünür. çukur ve tümseklerde kolayca yamulmaz.
bisiklete bindiginde bence yokuş yukarı kolay.pedallamak için, pedal ile koltuk arası mesafeyi iyi ayarlaman lazım kısaca bisiklete biniyorsun ayaginin tarak kismiyla pedala basyorsun pedal yere en yakin konumdayken dızlerini kırmadan, koltuk ile apış arası arasında 2 parmaklik boşluk kalmalı. -daha kisası pedallar en ustteyken dizin bel hizasını geçmesin
bisikletin.metal aksamlarina gelinve bu pedal kolundan kadroya yada direksiyona kadar 4 çeşit var çelik demir aluminyum ve karbona kadar. çelikler agır olup ucuz ancak dayaniklidir. karbon ise hafif olup pahalı ve kazalarda kolay kırılır.
son olarak durdugundan koltuktan ineceksin dabiatıynan koltukla direksiyon atasindaki metal çubugun biraz aşagıda olmasına dikkat et. daha detaylar var mtb.com ikiteker.com yesilbisikletmiydi neudi o sitelere bak sabit konularda güzel şeyler var.
tabi fetaylar arttıkça fiyatta tavan yapiyor.