Bisiklet Sezonu Geldi, Ne Alsak?
-
keyifli pazarlar sevgideğer müritler..
önceki bisiklet tavsiye konularına baktım, genelde 400-500TL limitli olarak öneriler istenmiş.
fiyat limiti olmaksızın ama gereksiz abartıya da kaçmadan, işten anlayan müritlerden istanbul içi kullanmalık bisiklet tavsiyesi bekliyorum.
yani fiyatı arttıran faktörlerin dişe değer katma değeri olsun istiyorum, şu noktada konforunu arttırır densin, yoksa bakıyorum 10-15k'ya bile bisiklet var, araba alırsın..
icab ediyorsa 1500-2000'e kadar bütçeyi ayarlamaya çalışırız.
genelde şehir içi gitmem gereken yerler için kullanacağım, ama arada arkadaşlarla hadi belgrad ormanına gezmeye falan denirse de işimizi görsün.
arkada eşya koyabileceğim veya insan oturabilecek bir sele, yerdeki suyun/çamurun sırtıma zıplamasını engelleyici bir çamurluk olursa iyi olur, onun dışında teknik hiçbirşeyinden anlamıyorum zaten.
doğrudan marka model link bazlı yardımcı olursanız sevinirim. "salcano modellerine bak hocam" gibisinden bir cevap işlevsiz :)
-
bu arada bisiklet ile ilgili hatırladığım tek şey, orta okuldaydım, yerde çamur varsa benim de sırtımda olurdu, ne kadar zorlarsam zorlayayım bisiklette ön kaldıramazdım, ta ki arkadaşın bianchi meta-pro bisikletini bi tur alıp ön kaldırmayı deneyene kadar, bisiklet kafamın üzerinden gökyüzüne doğru uçmuştu, kendi bisikletimin önünü kaldırmak için nasıl hayvani güç ile zorluyorsam. bildiğin içi dolu demirden yapmışlar aleti.
ben 10 pedalla 10 mt giderken, başka bisikletlerin 10 pedalla 100 metre gidebildiğini görmüştüm, benim bisikleti eline alıp kaldırmak fitness salonundan daha etkili ağırlık basmak demekti :) ne eziyet çekiyormuşum meğersem, hey gidi gençlik..
-
ahh ahh paramız olsa da alsak bi kron xc 250 :D
-
Salcano city sport 20 kullanıyorum.Gayet memnunun tavsiye ederim.
-
HolyOne reyisin bisikletine de bak hocam.
http://www.bisikletcim.com/ghost-se-3000-26-bisiklet
çamurluk taktırabilirsin istersen sonradan.

-
@evsiz
kron xc 250 google'a yazdım, baya problemlerinden yakınanlar olmuş, sıcak bakamadım o sebeple.
@mxmax
konuyu hiç açmadan önce city ve sport isminden etkilenerek bakmıştım salcanonun bu serisine.
city sport 40-30-20-10-01 olaraktan 859TL'den 1699TL'ye kadar modelleri var, neye dayanarak hangisini seçmek lazım bilemedim.
@r10aldinho
hocam renkler ve dizayn fazla aksiyoner göründü gözüme, toprak tepelerden uçup çamurlu sular geçip havada takla atıp inecek mişiz gibi :)
şakası bir yana bu bisiklete şeyhe hürmet olarak mı 2200TL ödüyoruz, yoksam var mıdır "ama bu bisiklete de verilir arkadaş" denilecek alternatiflere nazaran fark yaratır özellikleri?
-
-
İstanbuldamısın ? bende almayı düşünüyorum
araştırdığım bir model sedona 2 senedir modellerini takip ediyorum tavsiye ederim. Şehir içi mi istiyorsun dağ bisikletimi ona karar vermek lazım ben ikisi arasında çok gidip geliyorum o yüzden alamadım.
sedona dağ bisikleti olarak bu ikisini öneririm linkler
http://www.sedonabisiklet.com/sedona_bisiklet-740.html
http://www.sedonabisiklet.com/sedona_bisiklet-720.html
şehir içi bisiklet olarakta tavisye ederim bunu .
-
@nolanded:
ilk mesajımda da belirtmiştim, hocam "merida iyidir" benim için birşey ifade etmiyor,
şehir serisine baktım en ucuzu 1250$
beni tatmin edecek olan cevap salcano city sport 10'a 1090TL verip almaktansa, neden merida'ya 2700TL verip almalıyım?
1600TL'lik katma değeri nedir?
veya neden şeyhin ghost'una 2200TL vermeliyim?
amacım o kadar para da bisiklete verilmez demek değil, verilmesi gerekiyorsa verilir, ama farkı ne bileyim de için rahat etsin.
dersiniz ki hidrolik frenin şusu şöyle olmalı, aksi takdirde şöyle dezavantajı olur, cant şöyle olmalı bak bunun şusu acayip rahatlatır insanı falan..
dediğim gibi olayın tekniğine hakim değilim.
yardımcı olmak istiyorsunuz amenna ama, "ghost kraldır hocam" bana neden almam gerektiği hususunda birşey ifade etmiyor.
muaythaist tarafından 04/May/14 15:34 tarihinde düzenlenmiştir -
@archair23
evet hocam istanbul üsküdar'dayım, iskeleye yakınım.
haftada 3-5 gün şehir yollarında kullanacaksam, 2 haftada 1 anca ormana adalara falan gideriz.
dağ bisikleti şehirde, şehir bisikleti ormanda falan kullanılmaz mı ki? ya da kullanılırsa nasıl bir dezavantajı olur.
linkini verdiğin sedona'nın 325 modelinin tanıtımı "Hafif arazi, şehir içi ulaşım ve uzun yollarda kullanılabilecek kadro yapısı.."
şeklinde başlıyor, benim tanıma uygun gibi. içime sindimsi. sen bu linki verene kadar da salcano sport city 10 modeline sebebini bilemeden kanım ısınmıştı, belki sadece adındandır.
bu arada sence neden salcano sport city yerine sedona 325 alalım hocam?
kıllığına sormuyorum (: 2 yıldır takip ediyorum diyince belki benim gibi bir şey alırken tam tatmin olup uzun yıllar kullanma mantığında olan birinin gönlünü rahatlatabilecek bir cevabın vardır diye şeettim. ne bilim sadece tercih meselesi dersen ona da saygı duyarım.
şöyle teknik ağızlı bir mürit gelse de, yol gösterse, hay ağzını öpüm diyip gösterdiği yoldan gitsek :)
-
şöle diyim hocam sana
sedona 325 24 vites senin dedğin salcano 30 vites bu avantaşı var. 30 vites kullanırmısın bilemem
gidondan ön amoritör kilitlemesi yok. elinle manul kitlersin ( benim için önemli değil fazladan bir kablo sadece )
lastik olarak sedona Schwalbe marka kullanır dünyanın en iyi markası diyebilirim. salcanoda Continental marka lastik kullanıyor buda iyidir.
dış görünüşte hangisi içine siniyorsa ona karar ver. ben sedona 325 modeli olarak kasası benim hoşuma gidiyor. ama dediğim gibi kararsızım lastikler çok ince değil fakat yağmurlu havada kullanımı zorlaştırır gibime beliyor.
her iki bisiklette 28 jant
ikisindede hidrolik disk fren var.
salcanonun jel takviyeli selesi var hiç görmedim yorum yapamam kıçını ağrıtmıyabilir. Kılıf alarakta elde edebiliyorsun
sedona 1430 TL sanırım. salcano 1700 TL sedonayı 1300 bulursun nakit alırsan ümraniyede 1200 bir bayi söylemişti benim arkadaşa.
bisiklet almakta kararlıysan birlikte alırız bostancıda bisikletciler var oradanda fiyat alabiliriz modellere bakabiliriz