Biyo Genetik Ve Ruhsal Bilinç Kopyalanırsa..
-
Arkadaşlar, Gecenin 3 ünde Aklıma takılan bişeyi sizler le irdelemek istedim, Biyo Genetik Gittikçe İlerlemekte, Bir İnsanın Birebir, Tüm Genetik Haritası ve Beyin Fonksiyonları ile Kopyalanabiliyor olması Mümkün olma aşamasına Gelinmesine pek az bi zaman kaldı.
Şayet Bir İnsanın BiyoGenetik Olarak Tıpa Tıp Bir Kopyası Yapılabildiği Zaman, Aynı Anda Aynı Ruh Wawe Dalgası ve Bilinci ilemi Hareket edecekler, Ve Kopyası Alınan Orjinalin Geçmiş Bilgileride Aktarılabilirse Ruh olarakda İki ama tek Benlikmi, yoksa Farklı Düşünce tek Benlik Üreten İki Kaynakmı olacak. Sizce Durum nedir, Felsefeci Ve Araştırıcı Müritler Konuya yazarsa Sevinirim.
Gerçi Bilim Bu Problemi Çözebilirse, Ölümüde Yenmiş olacaktır İnsanoğlu ama o Konuyu Farklı sayarak, sadece Benliğin vaziyetini Tartışalım istiyorum. Bir birinin Tıpa Tıp Aynısı İki Beden Aynı Ruhu ister bu mantıklıdır. Başka Ruh giremez, Genetik Kod Engel Teşkil ediyor.
-
Hocam ruh konusunda ahkam kesemem ama bildigim kadari ile kisinin karekter ve ic yapisini ufak dokunuslarla yasanan anlar ortaya cikartiyor
tek yumurta ikizlerini baz alirsak ki yani basimda bir adet var :) onlarin bile birlikte iken olusan karekterleri dusunce yapilari ayri yasamaya ayri anlari sindirmeye basladiklarinda degisiyorlar.
bu nedenle bire bir yasam surmeyen iki canli ayni biolojiyi ve kimyayi paylassalarda ruhani olarak fark olacagini dusunuyorum
aslinda oyle bir soru takmissin ki kafana
tavuk mu yumurta mi ikilemi gibi en iyisi ben horozun dedigini yapayim
isime bakayim :)
sevgi ile
-
Evet Kafama takılan Soru Öyle böyle Cevaplanacak bir soru değil, Bilim Adamları İlk Örneği Yaptıktan sonra Aydınlanacak Pek Çok karanlık nokta, Ama İstedimki Fikirlerimizi Ortaya atalım bakalım nedir ne değildir. Bu konuda Belkide Mantığımızın Kabul Gördüğü Bir Nokta Yakalayabiliriz.
-
Ruh Wave Dalgası ?
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Ruh Wawe Dalgası
-----------------------------wawe diye birşey yok wave var oda dalga demek :> Jackson five a Jackson five beşlisi dienler gibim olmuş xD
-
decameron bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Ruh Wawe Dalgası
-----------------------------wawe diye birşey yok wave var oda dalga demek :> Jackson five a Jackson five beşlisi dienler gibim olmuş xD
-----------------------------Tam Olarak Kanıtlanmamış olsada, Bir Konuda Bir Arkadaşımızın Belirttiği Ruhun bir Bedenden Yansıyan bir Dalga olduğudur. Mantıklı Gelmişti bana. Beyinde Üretilen bir Bilinç Dalgalanması olabilitesi, Çevredeki Maddeleri Yeterince Odaklandığında Hareket Ettiren İnsanları Görünce Desteklenen bir Düşünce Olduğunu Düşünüyorum.
-
Yazarken mümkün olduğunca teknik terimlerden kaçınmaya ve teknik detaylara girmemeye çalıştım. Umarım bu çabam düşüncelerimi, forum ortamında, daha rahat anlaşılabilir olarak ifade edebilmemi olanaklı kılar.
Bir de ruh kavramının genel olarak kullanımı dinsel bir öğe olmasını da içerir. İnanç genel bir kabul olarak, bu türden bir yazı da, tartışılmaz bir alan olarak kabul edilir. Bu anlamda yazmaya çalıştıklarım dini herhangi bir gönderme ya da öğe içermiyor. Ruh kavramı, insanın tinsel yapısına yapılan göndermenin daha iyi anlaşılması için kullanılmıştır.
------------------------------------------------------
Sorunun en temelinde insanın ne olduğu sorusunun açımlanması gerekli. İnsan bir yandan doğa da, doğa yasalarına bağlı, bir yaşam sürerken diğer yandan tinsel bir dünyaya sahiptir. İnsanın ne olduğuna dair sorunun bunlardan sadece birini esas alınarak yanıtlanmaya çalışılması hep başka sorunlara yol açar tarih boyunca (Rasyonalizm [akılcılık] ve Empirizm [deneycilik] akımları arasında geçen tartışmalar)
Burada bahsedilen sorunun tarihsel arka planı Kartezyen Dualizm denen ve Descartes'ın başlatmış olduğu ve temelinde ruh-beden ayrılığı olan düşünceye dayanır. (Descartes, ruhu dinsel bir öğe olarak anlıyordu) Tüm düşünsel tarih, hatta tıp bilimi, hep bu ayrım üzerinde şekillendi. Ama, beden ve ruh (insanın tinsel tarafını anlayan; dini bir öğe değil tüm bilişsel öğeleri (akıl, zeka, bilinç gibi farklı bilişsel seviyeleri içeren bir kavram olarak ruh) gerçekten birbirinden ayrı düşünülebilir mi ?
Bazı düşünürler, özellikle 1950'lerden sonra Wittgenstein'la başlayan bir süreç; Ryle Wittgenstein'ın açtığı yoldan yürüyerek kesin bir dille Kaertezyen Dualizmi redderer mesela, böyle bir ayrımın sadece düşüncede; özellikle dilsel ifadeler de yerleşen alışkanlığa bağlı söz ve cümleler olduğunu belirtirler.
Burada Kant’ın görüşlerini de anmak soruna başka bir açıdan bakmaya yardımcı olabilir. Kant, -Descartes’tan sonra ki zaman diliminde yaşamıştır- doğa ve genel anlamda akıl arasında bağ kurarken aklın yasalarını doğaya emrettiğini söyler. Bu düşünceye göre insan doğanın, nesnelerin, ne olduğunu tam olarak bilemez; tersine nesnelerin ne olduğunun ölçütü insanın duyuları, beş duyusu, ve aklın bu duyu bilgileriyle oluşturduğu kendi tasarımları olduğunu söyler. Akıl ve beş duyu insanın bir yeteneğidir (yetisidir).
Örnek verecek olursak biz nesneleri görülür ışığın dalga boyunda görürüz. X ışınlarını görmeyiz. Halbu ki X ışınlarını gözlerimizle görebiliyor olsaydık bildiğimiz, içinde yaşadığımız dünyayı çok daha farklı bilirdik. Ama sahip olduğumuz görme duyusu ışığın görünür dalga boyunda çalışır; bu yüzden bizim için dünya şu an bildiğimiz gibidir, daha az ya da daha çok farklı olması mümkün değildir.
İnsanın hem doğaya hem de tinsel dünyaya ait olması anlamını burada bulur. Bu iki dünyayı tam ortadan kesip arasına insan denen varlığı koymak çok da mümkün değildir (Bir insanın bunu yapması olarak)
Soruna diğer bir açıdan, nöroloji biliminden, bakarsak A. Damasio adında ki nörolog insanın tüm bilişsel süreçleri olarak, tinsel olarak, düşünülen yeteneklerinin (yetilerinin) beynin fizyolojik yapısına sıkı sıkı bağlı olduğunu; fizyolojik ve psikolojik süreçlerin aslında bir ve aynı şey olduğunu öne sürer. Buna göre mutluluk hissi bellekte saklanan anılar kadar hava sıcaklığı gibi başka fiziksel özelliklere bağlıdır. Duygu, akıl ve insan beyni arasında sınır çizgileri yoktur Damasio’ya göre.
Sonuç olarak kopyalama mümkün olsa bile çevre şartlarının dahi aynı olması sağlansa(@ozsar07) ortaya çıkacak ürün yeni bir insan mı olur yoksa bir önceki insanın bir kopyası mı olur sorusu bu mecradan bakıldığında sorulamayacak bir soru olarak kalır. Çünkü ilkin insanın bir bütün olarak ne olduğunun yanıtının verilmesi gerekli. Eğer yukarda anılan düşünceleri temel alırsak zaten iki ayrı yapıdan, fizyolojik ve ruhsal yapıdan, bahsetmek olanaksızdır: Bütün olarak insan vardır.
----------------------------------------
Konuyla ilgili önerebileceğim kitap(lar) :
Antonio R. Damasio, Descartes’ın Yanılgısı, Varlık Yayınları, ISBN 975-434-200-8 -> Sorunu nöroloji temelinde ele alır
Daniel C. Dennet, Aklın Türleri, Varlık Yayınları, ISBN 975-434-206-7 -> Sorunu evrim anlayışına paralen bir boyutta ele alır
-
daha önce benim de aklıma gelmişti ve bu iki bedenin ancak aynı hayatı birebir koşullarda yaşaması gerekir ki o zaman aynı bilince sahip olsunlar ama insan yapısının else if gibi çalıştığını sanmıyorum random olayları da girecektir işin içine ve aynı bilinç halinde olmayacaklardır sanırım aynı zamanda telepatik bi olaydan da bahsediyorsun ruhani bi iletişimden yani beyin frekanslarının birbirine o kadar benzer uyumlu olması belki bunu mümkün kılabilir van damme'ın bi filmi vardı buna benzer :D bu kadar bilimsel bi olaya filmi sıkıştırdığım için affola ama zaten bu kurgu üzerine işlediği için film pek bi mahzur görmüyorum ayrıca Multiplicity diye bi filmde de buna benzer bi konuyu işliyolardı izlemenizi tavsiye ederim tüm anıları da kopyalıyabiliyorlardı
-
Abi tahminlerime göre :D bu olayı ikizler gibi gör ...Yani ikizlerin metafiziksel bi sürü olayı var biliyorsun genetikleride birbirine çok yakın... Onun gibi bir şey oluyor her halde... Ki ikizlerin düşünce olarakta birbirlerine çokyakın oldukları biliniyor ...
Ama tabi bunun ortam şartlarıylada bi sürü alakası var....Senin dediğin vave dalgasıyla ilgili olarakta bi b*k bilmiyorum inanki :d
O klon kuzu vardı o sahteydi değilmi? Şayet sahte değilse insanlarda mümkün olurmu olmazmı...
Son nokta olarak Resident Evil 3 te hatunu klonluyorlarya her bi klon öldüğünde yada doğduğunda kadına bişiler oluyor öyle biir şeyde olabilir..
Yada jean claude van damme'nin Katil filmindeki gibi de olabilir....
Vel hasıl bunu bilsek ne işimiz olurdu burada:d
Neyse önümüzdeki yıllarda cevapları buluruz..Yıl 2050'de Tbt nin tahridepo kısmından bu konuyu görünce cevabı almış olacağız..
-
dnaya istinaden kopyalamayi anladikta , ruh muh kopyalanamaz cok gereksiz zaman ve para kaybi
hiv gibi olumcul viruslere son bulsunlar baska ihsan istemez, 2010 yilinda hala kondom mu kullanacam ben ya
-
hocam uzun vadede düşününce insan sınırsız zaman olacağı için mutlaka ölümü tadacaktır.Olasılık ne olursa olsun sonunda gerçekleşecektir.
+ neden olmasınki sonuçta vücutta bir yerde ister ruhsal ister fiziksel bişey olsun varlığını herkes biliyor bunun kopyalanması değiştirilmesi veya üzerinde işlem yapılması konusu neden olmasın başarılabilir kesinlikle ve başaracaklarda , Belkide yapmışlardır :D aslına bakarsanız peygamberler ve evliyalar bunu yapmışlardır yani yeteklerini bir anda karşıdaki insana geçirebilmişler onların yeteneğini alabilmişlerdir o yüzden imkansız değil sadece nasıl yapılacağını bilmiyoruz.