Bla Bla

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

Asosyal bunu yazdı:
    -----------------------------

bol bol yasin oku...

En ihtiyacim oldugu zamanda ; Tanri Kor ve Sagir .

Ve ayrica yargisiz infaz yapmayin bilmediginiz seyler cikar ve birden pisman olursunuz .

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Sizi cidden anlamıyorum ve bu yüzden sinirli mi olmalıyım yoksa üzgün mü bunu da bilmiyorum..

Bir insana acımanız için yada acısını paylaşmanız için bahsettiği şeyin ille gerçek mi olması gerek ? Bu adam anlatmaya,söylemeye bile korktuğu gerçeklerini böyle bir kalıpla sunarak lan anasını satiyim belki yaşayan bir "insan" görürüm şu skik dünyada deyip paylaşmız olamaz mı ?

Bazı gerçekler vardır insan kendinden bile saklar.Evet o kadar güçsüzdür ki o gerçek karşısında 2 seçenek vardır elde ya artık o gerçeği düşünmeyip,kafasına takmayıp o gerçeğin yarattığı boşluğu bir ömür taşıcaktır içinde ya da ilk önce bu yolu seçmiş olsa bile eninde sonunda lan salak kimi kandırıyorsun,hayalden başka bişeyla mutlu olmuyorsun işte öldür artık şu umudu gelmeyecek o ! deyip tekrar tekrar savaşır benliğiyle.Ama ne kadar savaşsa da insan kendini yenemez en fazla berabere kalır o zaman bir ihtimal daha doğar başka bir "ben" yaratmak zorundadır baş rol oyuncumuz.Başka bir ben yaratmak demek problemi çözmek demektir ama gel gelelim Einstein'ın da dediği gibi problem,problemi yaratan düşünce sistemi içerisinde çözülemez yani bu adam eninde sonunda o kafayı taşıdığı sürece bu sürecin içinden çıkamaz ! Başta kendimi kandırıyorum lan deyip bi an ben bile inanmıştım kendime dediğinde işte o andaki hissiyatı na anlatmaya lisan yeter ne anlamaya insan..Sadece yaşayan bilir.

Eee nereye varmak istiyorsun,ne alaka ? şu alaka güzel kardeşlerim ; Coltfire'da böyle bir psikoljiyle bunları yazmış olabilir,gerçekten de yazmış olabilir önce orda sonra burda yayınlamışta olabilir ama her iki ihtimalde de bu adama böyle çıkışlar yapmak sadece sorunun bir parçası olmaktır.Sorunlara çapaklı kaynak yapmak çok basittir ve basit şeyler fazla uzun ömürlü olmaz."Duygularımızla oynandı" denmiş bak buna hak verebilirdim eğer ki bu tür insancıl duyguların sadece eşe dosta beslenmesi gerektiğine inansaydım..Neticede bunu yazan kişi coltfire'yi tanıyor olduğu için benden fazla üzülmüş ve sinirlenmiş olabilir ama bu adam bunlara hayal ürünü değildir demişse ve gerçekte de kendisi yazmamışsa bu adamın kendinden bile sakladığı bir yarası vardır ve bu gibi yaklaşımlar o yarayı deşmekten başka bi işe yaramaz keza böyle bir yazı yazan adamın şefkate muhtaç olduğunu anlaymacak kadar odun birisi olduğunuzu düşünmüyorum hiçbirinizin.Yazıyı gerçekte onun yazmış olması ya da olmaması hiçbirşeyi değiştirmez göremediğiniz nokta burası ! Herkesin acısı kendine acıdır empati yapabilirsiniz,acısını paylaşab,ilirsiniz ama asla onunla aynı hislerde aynı yoğunlukta yaşayamazsınız hissetiklerini çünkü insanın bir olay ya da olaylar zinciri sonucu hissedeceklerinde onun geçmiş hayatında yaşadığı ağlamak,gülmak,hüzünlenmek,sinirlenmek gibi tüm duyguların etkisi vardır hatta ve hatta bu adamla aynı hayatı yaşamış olsanız bile yine de aynı hizada hissedemezsiniz yaşadıklarını çünkü bu karakter meselesidir beynin içi apa yrı bir alemdir bu alemden hepimizde ortak olan tek şeyse mantıktır işte bu yüzden asla o adamla aynı şeyleri yaşayamazsınız !

İşte bu yüzden adamda yaşadığı o olayın artık her neyse (ki bunlar da sadece Coltfire'în bu yazdıklarının kendi yaşadıkları olmadığı İHTİMALİ üzerine yazılıyor ) lan nasıl olsa kimse anlayamaz,hem bu oalyda benimde suçum vardı herkes görmek istediğini görecek nasılsa deyip içimi nasıl döksem ki diye düşündüğünde bu yazıda ortak bişeyler bulmuş olabilr yazıyı yazanında ihtiyacı olan ve o yüzden öyle söylemiş olabilir.Ya da cidden sırf karamsar birisidir nasıl olsa kimse tutup bu acıyı içimden alamayacak ama böyle kendi içimde de ölmüyor düşüncesiyle de paylaşmış olabilr ve benim bu yazdıklarımdan bile SADECE empati yeteneği olanlar analrken bir çok kişi lan bu adam bi dünya şey yazmış ama ben bi sik anlamadım diyebilir.O kadar çok ihtimal var ki..ama bu oalyda her ihtimalde bu adamın şefkate ihtiyacı olduğu belli adam resmen lan birisi bana acısın artık mq bi tane mi insan yok ! dediği bana göre çok aşikardır..bu yazdıklarımdan sonra ilgili kişi yok bana hocam ben acınılacak adammıyım da diyebilir "acımak" kelime olarak gurura dokunabilir,ağır gelebilir ama şu bir gerçektir ki insan oalrak bırak insanı başka herhangi bir varlık oalrak hepimiz aciz yaratıklarız ve cidden acınılmaya mahkum kalırız gün gelir..çünkü elimizde olmayan çok şey var..Mesela insan düşler..filmler,kitaplar düş ürünüyle ortaya çıkar gerçek bir oalyıda anlatsa onun film ya da kitap haline gelmesini düş'ünmekle başlar herşey..ama gerçekleştiremediğimiz zaman üzülürüz..Derler ki;O zaman sen de gerçekleştiremeyceğin hayaller kurma ! İşte onu diyenin anlayamadığı şeydir tüm bahsettiğim gel seninle çok basit bir hayal kuralım derim; Birazdan bakkala gidicem ve bir sakız alıcam basit bir hayal değil mi ? Gerçekleştiremeyeceğim birşey mi ? Gerçekleştirebilceğin birşey gibi gözüküyor.

..Yolda giderken cebimdeki bozuk para kanalizasyon ızgarasına düşüyor.Eve para almaya dönüyorum evdekiler ben bakkala giderken evden çıkmışlar anahtarı bırakmayı unutmuşlar.O anda beş aprasızım arkadaşıma gidiyorum para almaya evde yok cep telefonuna ulaşılmıyor bir başka arkadaşımı arıyorum ben şu an şehir dışındayım diyor.Komşuya gidiyorum utana sıkıla ben bu "basit" hayale taktım ya ondan istiyorum adam parasızlıktan kredi çekmiş ay sonunu getirebilmek için cebinde 200 lük bankanottan başka bişey yok.Lan en sonunda bakkala gidiyorum bana bi sakız ver diyorum ve ;

Şimdi şu olayı görmenizi istiyorum;paramın düşmesi kaza (benim elimde değil),evden çıkmaları anahtar bırakmadan kader (benim elimde değil)arakdaşımın evde olmamasının nedeni bilmiyorum ama sonucta oda benim elimde değil çünkü dünden bu günkünü görüp ona ne olursa olsun yarın evde ol yada bana şimdiden para ver diyemem çünkü zamanın kontrolü bende değil,geleceği bilmiyorum.Diğer arakdaşımda aynı şekilde..Komşuya gelince kredi çektim zaten parasızlıktan dediğinde ya tamam ben bi pakette sigara alır hem parayıda bozdurmuş olurum evdekiler gelince sana getiririm diyemiyorum çünkü evdekilerin dönüp dönmeyeceğini bilemiyorum bu sadece bir ihtimal belkide arabayla gittikleri yerde kaza geçirip ölecekler yada yayaysalar başlarına saksı düşecek yada araba çarpacak..Bakkal'a gelince bana sakız verip vermemesi tamamen kendi iradesine kalmış bişey yani o da benim elimde değil !Bakkal bana sakız vermiyor ve ben bu basit,bu lan sokayım bi sakız bile alamadım çaresizliğimi saklamaya utanıp buna benzer insan çaresizliğini konu alan birşey paylaşıyorum ve tamamen yaşanmış bişeydir diyorum o çarasizlik karşısında kendimi o kadar güçsüz o kadar yalnız hissediyorum ki ben mi çok karamsarım acaba diye düşünüp ya da bir teselli ver deyip kendime yandaş arıyorum..Ne bekliyordunuz ? Bir sakız bile alamadım deyip konu açtığımda konunun geyiğe vurulmasını gördüğümde üzülmemi mi ? Belki bir anlayan çıkardı evet ama belki de çıkmazdı..Coltfire da bunu düşündü belki bir anlayan çıkmazdı'sından korktu (eğer yazdıkları yaşadığı şeyler değilse..) ama onu anlayabilen birileri olduğunu gördü,anlamayanların olduğunuda görmesine rağmen ve bu ona güç verdi çünkü insan hep görmek istediğini görürdü onu anlayanlar onu anlamayanlardan belki daha az oalcaktı ama onun ihtiyacı oydu ve bu ona yeterdi,şimdilik..Kimse sana mucize yaratamaz dostum.Kimse sana zararda veremez ama sen birşeye yüklediğin değer karşısında üzlürüsn ancak ama unutma o şeye o değeri sen yükledin kimse senin kalbine dokunamaz sen izin vermediğin sürece ama sen kendine de izin vermezsen kendinde dokunamaz,mucuzieler yaratamazsın,umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.

Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeroiquE
    HeroiquE's avatar
    Erkek

elimde saglam cigara var gel paylaşalım ama sunuda unutma bu dünyadan kurtulus icin diger tarafa tek götürecegimiz imandir..

senden daha trajik hikayeler bircok insanın hatta insanlar ibret alsınlar diye peygamberlerin basına bile gelmiştir,ayık ol kardeşim.

Hak,tepene inen bir kılıç da olsa,boynunu ona uzatmaktan çekinme. // Donamım soru-destek için pm ON.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

HeroiquE bunu yazdı:

elimde saglam cigara var gel paylaşalım ama sunuda unutma bu dünyadan kurtulus icin diger tarafa tek götürecegimiz imandir..

senden daha trajik hikayeler bircok insanın hatta insanlar ibret alsınlar diye peygamberlerin basına bile gelmiştir,ayık ol kardeşim.

nerde oturuyon hocam ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

FeRoCi bunu yazdı:

CodeInside bunu yazdı:

7-19 bunu yazdı:

TheColtfire bunu yazdı:

Hayatimin ve yasadiklarimin bir kismini yaziyla dile getirdim..

Bu yazilanlar kesinlikle hayal urunu degildir..

yalanmi soyluyorsun ?

http://www.gnoxis.com/showthread.php/37245-Bla-bla?s=4a57feb7f622999a5f452f01e6d20283&p=470964#post470964

edit ve not:yazılanlar tamamen hayal ürünüdür.

ilginç : \ \

evet ilginç..

Çok ilginç

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

TheColtfire bunu yazdı:

Hayatimin ve yasadiklarimin bir kismini yaziyla dile getirdim..

Bu yazilanlar kesinlikle hayal urunu degildir..

gecenin bir yarısı kitlendim kaldım hocam :S

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

not: Hatalı üretim, lütfen silin

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Asosyal bunu yazdı:

bol bol yasin oku...

Hocam size akıl fikir diliyorum

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

harbiden fena ya hocam ALLAH yar ve Yardımcın olsun :|

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
Toplam Hit: 5660 Toplam Mesaj: 40