Body Building Sporu Ile Ilgilenenler ?
-
Hareketleri elimden geldigince tabi ki dogru yapiyorum. Agirligi tam indirmeyip yarida felan kesmiyorum. 6 gün spora gidiyorum . 2 gun gogus ve arka kol 2 gun omuz on kol 2 gun ise sirt ve bacak calisiyorum. Videom var aslinda ama buraya koyamam hocam ozelden istersen gosterebilirim.
Suphelendigim sey sadece egzersiz programim sanirim. Duzenli bir listem yok.
-
Ransack bunu yazdı
Hareketleri elimden geldigince tabi ki dogru yapiyorum. Agirligi tam indirmeyip yarida felan kesmiyorum. 6 gün spora gidiyorum . 2 gun gogus ve arka kol 2 gun omuz on kol 2 gun ise sirt ve bacak calisiyorum. Videom var aslinda ama buraya koyamam hocam ozelden istersen gosterebilirim.
Suphelendigim sey sadece egzersiz programim sanirim. Duzenli bir listem yok.
Hocam sorun 6 gün çalışmandan kaynaklı bence. Kas spor salonunda değil, dinlenirken büyür çünkü. Sen dinlenmeye müsade etmiyorsun. Tamam farklı bölge çalışıyorum aynı bölgeye üst üste girmiyorum diyeceksin ama nolursa olsun çalışırken bütün bölgeler az ya da çok zorlanıyor. Çok düz mantıkla şu şekilde düşünebilirsin; sen sürekli olarak parmağını kesiyorsun, vücut da bu adam parmağını hep kesiyor diyip daha sağlam şekilde örüyor. Kas yapma mantığı aslında basitce böyle ama sen sürekli açık olan yarayı zorlayarak vücudun onarmasına fırsat tanımıyorsun.
-
Spor günlerini azalt diyorsun yani hocam. Yahu bu illet bana sigara icen bir adam 1 gün icmese girdigi trip gibi trip veriyor. Bu yüzden elimden geldigince gitmeye calisiyorum.
-
Hocam bir gün sporunu yap bir gün off yap off günlerde kardiyo istersen yaparsın aşırıya kaçmamak şartıyla. Bu şekilde büyüme elde edebileceğini düşünüyorum.
-
Hocam creatine kesinlikle kullanma. Karacigeri mahvediyor. Once bir doktora gorun creatine icin sonra pisman olma
-
Hastanede çalışıyorum arkadaşlar, karaciğer uzmanının bana dediği şey creatin ve amino asiti sakın kullanma. uzun vadeli protein tozu kullanma, kısa bir süre olabilir gibi bişey dedi o konuda anlaşıcaz bakalım. :)
Adam boş biri değil, o yüzden supplementlerden biraz uzaklaştım gibi.
-
abi sen naptın yav orada bu işten anlayan hiç mi adam yok.
6 gün salona tam profesyoneller gider.
senin normalde 1 gün gidip 1 gün off kalman gerekir ki tam ideal haftada gideceğin gün sayısı 4tür.
hatta 5 bile fazla görülüyor tek güne bacak koyuluyor genelde beşinci güne (beş gün gidenler için)
senin normal anlamda 4 gün oda arada dinlenme günleri koyarak gitmen gerek kaslarının dinlenmesi büyüme yakalaman için.
büyük kas grubunun dinlenmesi için iki gün gerekli sen haftada iki gün göğüs çalışıyorum diyorsun tabiki büyüme olmayacak.
küçük kas grubu için haftada iki tekrar yapılabilir ama büyük kas grubu için bunu yaparsan yaptığında boşa gider.
-
Cizik
-
gün sayısını azalt hocam öncelikle, dinlenmekte önemli bence.
-
Hocam naptın yahu, 6 gün idman olur mu? Bir arkadaşın yazdığı gibi; bir gün antrenman bir gün dinlenme şeklinde yap. Ayrıca göğüs çalışırken gövdenin one doğru çıkık ve hafif kasık olması gerekir. Uzunca bir sure bunu bilmeden çalıştığım göğüs antrenmanları hep boşa gitti. Kasın gerildiğini ağrıdığını falan hiç hissetmedim aylarca. Ayrıca bir sene için 130 kilo biraz fazla gibi geldi bana da. Hareketi tam yapamamana yol açıyor olabilir.