Body Sporundan Anlayanlar
-
hocalar ben komple vucut geliştirmek deyil amacım benim en çok istediğim göğüs ve karın kaslarım gelişmesi mekik çeke çeke zaten karın kaslarım belirleşmeye başladı. ama karın kası şowu yapan ipne mankenlere uyuz olduğum için benimde onlar gibi belirsin istiyorum. dambıllarıda kol kasları için aldım koyayım kol kaslarına şimdi göğüs ve karın kasları için ne önerirsiniz.
-
Ransack bunu yazdı:
-----------------------------hocalar ben komple vucut geliştirmek deyil amacım benim en çok istediğim göğüs ve karın kaslarım gelişmesi mekik çeke çeke zaten karın kaslarım belirleşmeye başladı. ama karın kası şowu yapan ipne mankenlere uyuz olduğum için benimde onlar gibi belirsin istiyorum. dambıllarıda kol kasları için aldım koyayım kol kaslarına şimdi göğüs ve karın kasları için ne önerirsiniz.
-----------------------------
yanlış düşünüyorsun bence kardes onlar birbirini tamamlayan kaslar zayıf kollar zayıf omuzlar yanında şişik gögüsler ve karın kasıyla lahanaya benzersin. sana gönderdiğim linkte evde calısma antremanların var karın kaslarını belirginleştirmek istiyorsan sadece mekik yetmez agırlık eşliğinde karın hareketleri yapacaksın sana gönderdiğim linkte abdominal bölümünde bulabilirsin. dumbbel olmaz yok diyosan kendi vucut agırlıgını kullanarak yapabileceğin hareketler var şınav çeşitleri ve barfiks ceşitleri gibi. ayrıca göğus kası içince bench dips hareketini öneririm dumbellsiz bir hareket -
p90x enteresan duruyor hocam bi bakmanda yarar var gibi...
-
karın kası en nankörüdür kasların çıkması çok zordur kaybolması çok kolaydır. kolay gelsın
-
moruq şimdi okuyacaklarını eyi dinle.
önce bi kilo ve boyunu yaz.
sonra da şuan çalıştığın mekik ve daambılı doğru çalışıp çalışmadığını kontrol et. genellikle yanlış teknik yüzünden hiç hayaletmediğin bir vücuda sahip oluyorsun. sonradan da kurtulamıyosun artık o şekilden.
100 mekik iyi bi çalışma ama nasıl yaptığın önemli. tamamen yatıp kalkmayacan. ayakların düzken ve dizlerini biraz kırıp yarıya kadar kalkacaksın. sonra serbest bırakıp tekrar aynısını yapacaksın. tamamen kalkarsan bel kaslarını daha çok yorarsın. zira sırtını yere koyarken yavaş koymak, o gövdeyi kaldırmaktan daha zorlayıcı bişey. ensende birleşmiş ellerin, dirseklerini karnına yaklaştırmaya çalışır gibi, enseden destekleyerek karnını da sıkarak ayrıca.. mekiği böyle çekmelisin. ve arada sırada sırtüstü uzanmış vaziyetteyken bacaklarını kırmadan/düz bişekilde tutarak ayaklarını 1 karış kadar kaldırcaksın yerden. bu hareketi 10 saniye süreyle 2-3 defa yaparak başla. bu rakamları da giderek arttır. 15 saniye 4 defa, sonra 15 saniye 5 defa gibi.. dizlerini kırma bunu yaparken
gelelim kollara. nasıl bir pazu istediğini bilmiyorum ama 3 çeşit kol kası var çalışarak belirginleştirebileceğin.
ön pazu yan pazu ve triseps. yine bunları nasıl geliştirceini araştır resimli anlatımlar var. ama yine de şuna değineyim, dambılları çekiç gibi çalışırsankolların yanlara doğru gelişmez. efal olan da budur. kol kaslarını belirgin yapan yanlardaki boşluktur. orayı doldurursaaaaan, orda boşluk oluşturmak için 3 katı fazla çekiç sallaman lazım gelir.
göğüse gelince.. şınavla başlarsın sonra şınav kesmez. zira bisüre sonra zorlamamaya başlıycak ki, zorlamayan şey geliştirmez genel kaidedir. ağırlığı artırman gerekecek. eğer imkanın yoksa, psikolojik çalışma tavsiye ederim. işe yarar. kendi kendini zorlayacağın için masrafı da olmaz :)
bunları yaparken ağır kilo ile az sayıda çok tekrar yaparsan sıkıştırma yapmış olursun. kasları belirginleştirmek için yapılır. eğer varsa. durumuna bak kendin karar ver. eğer yeterince büyütmüşüm kaslarımı dersen sıkıştırma yap. unutma sıkışınca biraz küçülecekler. eğer yeterince büyütmemişsen önce büyüt. bunun için yemen gerekecek. vücudunadki yağ asla kas olmayacak. yağın erimesi ile kasın büyümesi farklı olaylardır.
yağı eritmek sarfettiğin enerjinin aldığın enerjiden fazla olmasıyla olur. atp yetmeyince yağ hücreleri şekere dönüştürülüp yakılıyor. bu şekilde kurtuluyorsun.
kası büyütmek ise, insanın vücudunda doğduğu gün ile öldüğü gün aynı sayıda olan kas hücrelerini beslemekle oluyor. kas hücreleri proteinle beslenir. kasların yakıtı atp'dir. yani bir nevi şeker. yağ karaciğerde şekere dönüştürülebiliyor ancak proteğine dönüştürülemiyor. kas hücreleri proteğinle beslendiğine göre demekki asla olmuyor bu iş. böyle bi batıl inancın varsa bundan kurtul.
önce yağları eritsen daha güzel olur. spor yeme alışkanlıklarını etkiliyor. kontrolsüz yersen çabucak büyürsün. ama yağlarınla birlikte :)
umarım yardımcı olabilmişimdir biraz. detay teknik bilgi istersen pm at
-
http://www.tahribat.com/Forum-Vucut-Gelistirme-Hareketleri-Ihtiyaci-Olanlara-106920/
-
seadog bunu yazdı:
-----------------------------
Peki ben de birşey sorayım konuyu piç etmeden. ben 100 kilo civarıyım boyumda 179civarı. kilom epey fazla yani. Şimdi ben bu vucumu direk kasa çevirebilir miyim. yoksa kilo mu vermem gerek ilk başta.
-----------------------------kasa ceviremessiz ama programa baslayabilirsin haftada 5 gun 15 dk bisiklet ve ağırlık programı uygulayarak vücudunu yağlardan arındırabilirisin.85 kiloya düşene kadar filan bisiklete devam et sonrasında gün sayısını azaltırsın bisikletin 75-80kilo arası ideal boyuna gore