Boeing'in Gerçek Yüzü -Harika Bir Belgesel-

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Flood var :)

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    Atakan bunu yazdı
    A_REX bunu yazdı
    DrKeworks bunu yazdı
    Mxmax bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    heza bunu yazdı

şimdi bitt benimde, teşekkürler. FAA izin verse bile uluslararası standartlar ve bunları denetleyen bağımısz kuruluşlar yok mu acaba? FAA onay verdi diye dünyanın her yerinde uçuşa çıkabiliyor mı? Bilmediğim için soruyorum, bilenler bi çizittirsin.

edit: konu google indexi yiyeceği için boing değil de boeing yazsak? ;)

Tamamdır hocam düzelttim.

:)

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo
    zalimadam bunu yazdı
    Atakan bunu yazdı
    A_REX bunu yazdı
    DrKeworks bunu yazdı
    Mxmax bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    heza bunu yazdı

şimdi bitt benimde, teşekkürler. FAA izin verse bile uluslararası standartlar ve bunları denetleyen bağımısz kuruluşlar yok mu acaba? FAA onay verdi diye dünyanın her yerinde uçuşa çıkabiliyor mı? Bilmediğim için soruyorum, bilenler bi çizittirsin.

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

Şahsıma hitaben yazılan cevabı, online olmadığım süre zarfında, konu aktif konulardan düşmesin ve online olduğumda görebileyim diye uğraş veren başta @zeybekustasi olmak üzere bütün müritlere teşekkürü bir borç bilirim. :))) 

heza tarafından 07/Şub/16 22:32 tarihinde düzenlenmiştir

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    heza bunu yazdı

Şahsıma hitaben yazılan cevabı, online olmadığım süre zarfında, konu aktif konulardan düşmesin ve online olduğumda görebileyim diye uğraş veren başta @zeybekustasi olmak üzere bütün müritlere teşekkürü bir borç bilirim. :))) 

Her şey senin yüzünden oldu hocam tahribat loopa girdi durduramıyoruz :))

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thanatos
    Thanatos's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    heza bunu yazdı

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

izledim

sonuç: otobüs forever :D

destination@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Rica ediyorum şununla başlayıp ilgili yerlerden devam ediniz.

http://devrimci-genclik.org/Kitap/komunistmnfst.pdf

Komünist olmak vatan haini olmak demek, cehennemlik olmak yahut adı herneyse o olmak demek değildir. Bu kitabı okumanız sizi şeytan yapmaz. Marks iblisin uşağı değildir sadece size öyle tanıtıldı çünkü kölelerin aydınlanması köle sahiplerinin en çok korktuğu şeylerden biridir.

Devam niteliğinde birçok Marksist iktisatçının yahut yazarın/düşünürün eseri var ancak ben Geç Kapitalizm'i öneririm. Gerçek mânâda sermayenin işleyişini en iyi anlatan kitaplardan biri. Tabi ki en iyisi Marks'ın Kapital'idir ve dili çok yalındır. Yani o şeytan dedikleri adam birbir nerden çıkar nasıl yaşar ve nasıl ölür anlatmış. O yokluk içinde adam o dönemde o berbat el yazısıyla yazmış bunu.

http://www.idefix.com/kitap/gec-kapitalizm-ernest-mandel/tanim.asp?sid=S2TISPN3AK0K5H7JJPQC

Caliber tarafından 08/Şub/16 01:10 tarihinde düzenlenmiştir

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=j6RXETRv5tQ

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı

Rica ediyorum şununla başlayıp ilgili yerlerden devam ediniz.

http://devrimci-genclik.org/Kitap/komunistmnfst.pdf

Komünist olmak vatan haini olmak demek, cehennemlik olmak yahut adı herneyse o olmak demek değildir. Bu kitabı okumanız sizi şeytan yapmaz. Marks iblisin uşağı değildir sadece size öyle tanıtıldı çünkü kölelerin aydınlanması köle sahiplerinin en çok korktuğu şeylerden biridir.

Devam niteliğinde birçok Marksist iktisatçının yahut yazarın/düşünürün eseri var ancak ben Geç Kapitalizm'i öneririm. Gerçek mânâda sermayenin işleyişini en iyi anlatan kitaplardan biri. Tabi ki en iyisi Marks'ın Kapital'idir ve dili çok yalındır. Yani o şeytan dedikleri adam birbir nerden çıkar nasıl yaşar ve nasıl ölür anlatmış. O yokluk içinde adam o dönemde o berbat el yazısıyla yazmış bunu.

http://www.idefix.com/kitap/gec-kapitalizm-ernest-mandel/tanim.asp?sid=S2TISPN3AK0K5H7JJPQC

3. Veya 2. Sınıfta transnational relations dersinde konu 11 eylül saldırılarına geldi, her şey güzel gayet ciddi ciddi konuşurken birisi çıktı; hocam aslında uçak çarpmamış, altında nükleer ıvır zıvır varmış vs vs diye YouTube da çoğumuzun izlediği o komplo teorisi videosunu anlattı. Hoca çocuğun kalbini kırmamak için gayet makul bir şekilde konuyu değiştirip toparladı. 

Aklıma bunu getirdin hocam, kötü bir şey demek istemedim alınganlık olmasın lütfen. Ancak belgesel üzerine ciddi ciddi konuşabilecekken sırf işte domuz adi pislik kapitalizm mihvalinde çıkış yapman garibime gitti. Yanlış demiyorum asla. Adamlar belgeselde de dediği gibi bazı yerleri kısıp bazı tavizler vererek kârı arttırmak istemiş. Bunun sonucu olarak ciddi güvenlik açığı oluşmuş ve bunun ört bas edildiğinden bahsediyor. ABD de konu vergi olduğu zaman akan sular durur, ABD şöyle kapitalist böyle emperyalist eyvallah ancak kendi içersinde bu devin ayakta kalması için çok sağlam hukuki ve idari yapılarıda var. Film ve dizilerde denk gelmiş olabilirsiniz ABD adam öldür ama vergi kaçırma derler. Ama belgeselde vergi kaçırma da olduğu söyleniyor.

Yani demem o ki bunu denetleyen bağımsız kuruluşlar veya uluslararası kuruluşlar olmalı yasal yollar ile Boeing in üzerine gidilmeli. 

İlk yorumumda buna değindim ancak sonrasında flood olunca konu geyik oldu.

VW krizi nasıl patlak verdi? Almanya ABD den daha mı az kapitalist? Veya Almanya markasının arkasında durmuyor mu da VW olayı bütün dünyada patladı?

Multinational company ler bunların hükümetler üzerindeki etkileri, eyvallah haklısınız ancak bu tarz şeyler sadece sistem ile alakalı değil, işin içinde insan faktörü var, zaaflar var, ihtiraslar var. Japonyada kapitalist ama burada yaşananların yarısı yaşansa yönetim kurulunun yarısı harakiri yapar.

Sosyalist olsa bütün dünya, uçak üretilmeyecek mi? Üretilse bile sırf hakla hizmet diye en kalitelisi mi üretilecek? 

Eğer ideoloji üzerinden eleştiri yapılacaksa bile yanlış çünkü boeingin bu davranışları kapitalizmin iç dinamiklerine ihanet ediyor. Ürettiği mala değer biçerken daha fazla kâr için ödün veriyor. Bu kapitalizm değildir insan doğasındaki açlıktır. Ve her ideolojide her coğrafyada hayat bulur kendisine. Dinlerde biraz bu yüzden var.(aşırı dindar olamasamda dindar birisiyim yanlış anlaşılmasın)

Mesela biz @piradomim ile zippo satıyoruz. Belli bir kâr ediyoruz ve zaman daha çok kâr elde etmemiz gerekiyor, bu durumda yapabileceğimiz bazı alternatifler var ancak bunlardan birisi, daha ucuza tedarik edilen kaliteli replika satmak değildir. Bunu yaptığım an kısa süreli kâr ederim ancak pazarımı bitiririm ve piyasadan silinirim. 

Aslında demem o ki kapitalizmde kendi içinde kurallar barındırıyor ve düşünüldüğü kadar acımasız değil. 

Sonuç: mevzuya ideolojik yaklaşılmasını doğru bulmuyorum.

DipNot1: Kapitalizm mi sosyalizm mi? Tabiki sosyalizm.

DipNot2: Ulen yarım yamalakta olsa bana kapitalizmi savundurdunuz ya Allah iyiliğinizi versin.

DipNot3: Kapitalizm olmadan Sosyalizm olmaz :p 

DipNot4: mobilden yazıyorum imla vs için kusura bakmayın. La yeter birisi alsın şu telefonu elimden.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
Toplam Hit: 6148 Toplam Mesaj: 46
belgesel boeing