Boeing'in Gerçek Yüzü -Harika Bir Belgesel-

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    heza, ups ile telefonu bana postala, kesin çözüm. ;D. (*'▽'*)♪ wiiz khalefa_ we own it..

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Para finans belgesellerini ve kitaplarina ilgi duymaya basladim yarin vakit okursa izleyim. Sağol. Başlikta düzelmiş  daha sevindim :))

Kitap, youtube kanali , gibi alternatiflerede açığım

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    sercoo bunu yazdı
    Apolitik bunu yazdı
    Atakan bunu yazdı
    A_REX bunu yazdı
    DrKeworks bunu yazdı
    Mxmax bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    heza bunu yazdı

şimdi bitt benimde, teşekkürler. FAA izin verse bile uluslararası standartlar ve bunları denetleyen bağımısz kuruluşlar yok mu acaba? FAA onay verdi diye dünyanın her yerinde uçuşa çıkabiliyor mı? Bilmediğim için soruyorum, bilenler bi çizittirsin.

edit: konu google indexi yiyeceği için boing değil de boeing yazsak? ;)

Tamamdır hocam düzelttim.

:)

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

@heza müridim, mesajını alıntı yapmıyorum zira konuda yeterince alıntı var ve burdan devam edip cevap vermek isterim.

Birincisi her konu ideolojiktir ve her olayın dibinde ekonomi yatar. Senin vermiş olduğu 11 Eylül örneği ile benim mesajımın ak ile kara kadar alakası var. Hocanın çocuğu kırmaması denen hususun aksini mesela ben burada herkesten beklerim. Marksist kriz teorisi üzerine herhangi bir burjuva iktisatçısının krizleri açıklayanı varsa buyrun verin öğrenelim. Sermayenin nasıl yaşadığını, nerden doğduğunu ve sonunu Marks'tan daha iyi açıklayan herhangi bir burjuva iktisatçısı varsa söyleyin bilelim. Onu da geçtim eğer Kapital'i okumuşsanız yahut Marks'ın görüşlerini derinlemesine biliyorsanız da demeyeyim, Marksist Kriz Teorisi nedir biliyorsanız kendi argümanınızı sunun ben de hayhay diyeyim. Ben Marks deyince neden hemen kapitalizm koruma moduna giriliyor anlamış değilim. Evvela, bence paramterelerin neler olduğu bilinmeli ve ben biliyorum ki burada Kapitalizm ve karşıt görüş olarak neyi alırsanız alın bu iki parametreden biri kesinlikle bilinmiyor.

Şimdi belki üslubum sert gelebilir ama öyle olmadığımı öncelikle belirtmek isterim, benim yazım biçimim böyle ve kimseyi hedefe koymuyorum onu belirtmek isterim. Belgeseli izlemedim ve müridimizin video üstündeki yorumlarına ithafen ben ilk mesajımı attım. Çokuluslu şirketler hakkındaki soruna Geç Kapitalizm'de çok detaylı cevaplar bulabilirsin eğer okursan. Sistemle alakalı değil diyorsun ama sistem baştan sakat. Tamamen kriz üzerine kurulu bir sistem mevcut. Ve zaten insan faktörü dediğin şey de kapitalizmin kendisidir. Sermaye sahiplerinin kâr hırsı bunlardan biridir. Sermayenin amacı, işçi üzerinden değer yaratıp bu değerle sermaye birikimi yaratmaktır, tek amacı budur. Japonya örneğinden birşey anlamadım ama kapitalistin babalarından biridir ve 90'lardan beri ağır bir resesyon içindedir. Ne yaparsa yapsın durgunluğun içinde çıkamamaktadır ve yeterli teknolojiye sahipken sırf durgunluk bir nebze azalsın diye manyetik tren hattı mıdır nedir öyle bişeyi başkalarına yaptırma kararı almışlardı.

Ben sosyalizm yahut başka bir ideolojiyi savunan biri (tamamen) değilim. Kimsenin fikri bir değildir ve her ideoloji herkese uygun gelmez, mixed denen zıkkım vardır. Bir kısmını beğenirim diğerini beğenmem. Sovyet örneğini verecek olursam 1929 krizinden tek etkilenmeyen ülke Sovyetler Birliği'dir. 29 krizi tüm dünyanın anasını ağlatmıştır ve devamında ikinci dünya savaşı çıkmıştır. Yani beğenilmeyen sistemde kriz çıkmadı ama tüm dünya kavruldu buna ne diyeceğiz?

Şimdi Ernest Mandel'i okuduğunuz zaman, orada Kondratieff'in dalgalarını modifiye ederek ve üstüne Marksist Kriz Teorisini kullanarak krizlerin zamanlamalarını verir. Ve bu hesaplamalar dışında o çok beğendikleri burjuva iktisatçılarının dahil hiçkimsenin bu kadar akla uygun ve isabetli hesaplaması yoktur. Hesaplamalar tamamen kâr oranlarının düşmesine bağlıdır ve ortalama 50 yılda bir kriz yaşanır. İlk dünya savaşının nedeni tabi ki ekonomiktir ve emperyalistler istediğini alamayınca 29'a ulaşılmıştır. Akabinde ikincisi çıkmıştır ve bu sefer liberal politikalara bi şüpheyle bakılmıştır. Keynes burada devreye giriyor ve devletin etkin rolü doğuyor. Burada Kapitalizmin Altın Çağı yaşanıyor ama 70'lere kadar. Devlet de sonuçta vergi ile gelirini alıyor ve sermayeyi beslemesi bir yere kadar. Yüksek istihdam amacı bir yere kadar tutar ve kâr oranları düşünce ücretler nereden karşılanacak? 79'da ne oluyor biliyor musunuz? Demir Lady çıkıp diyor ki "Toplum diye birşey yoktur." Yani bireyselcilik başlıyor ve neo-liberal politikalara geçiliyor. Akabinde küreselcilik olmalı ve bizde darbe oluyor. Darbe babasının hayrına olmuyor neo-liberal politikalar bizim ülkeye askerle giriyor. Sonra 90'larda biz 2 kriz ve 2001'de patlıyoruz. Küre bize giriyor. AKP hükumeti bu patlamalar sonucu bıkan halkın kurtuluş amacıyla seçtiği kitle. Müslümandır bunlar, belki çalmazlar diyerek seçilmiş bir parti ve krizlerin başımıza bela ettiği bir kitle ki tayyip kendisi neo-liberal politikaları desteklediğini söylüyor. Ve günümüzde en basiti bakın en basiti kıdem tazminatı üzerine yapılacak değişiklik bile ne kafada olduğunu gösteriyor. Taşeronlaşma hat safhada, işçi sınıfı üzerine baskı var bu işçi deyince değişik gelmesin size siz de işçisiniz, ben de işçiyim. Hepimiz köleyiz, ve zamanımızı satıyoruz kendimizi satıyoruz. Şimdi çok detaya girdim müridim ama bence sen kavramları detaylıca bilmiyorsun, bi bakman lazım.

Boeing'in kapitalizmin iç dinamiklerine ihanet ettiği yok. Sermayenin amacı olabildiğince en optimal kârı elde edip büyümektir başka da amacı yoktur! Ve bu büyüme çok kaotik bir biçimde gerçekleşmektedir. Önünde sonunda krizler yaşanıyor ve yaşanacaktır.

Kimse kusura bakmasın, yaşam orman kanunlarıyla yönetiliyor. İdeolojik olarak olaylara bakmalıyız çünkü işin özü zaten o yani başka nerden bakacaksınız. İdeolojiniz sizin ekonomik yapınızı belirler ve her şeyin temelinde ekonomi yatar. Kimse doğanın amortismanını düşünmez. Makine aşınır ve onun amortismanı vardır ancak kimse doğayı düşünmez. İleride nasıl bir su içeceğinizi, nasıl bir hava soluyacağınızı kimse düşünmez. Varsa yok üretin, satın ve kâr edin, büyüyün. Kapitalizmin dinamiği gereği büyümezseniz zaten ölürsünüz. Yenilikleri kovalamak zorundasınız ve daima daha fazla kâr edip büyümelisiniz.

Müridim tek sana konuşmuyorum, genel olarak diyorum ki okumalıyız. Bizim memlekette komünist demek, solcu demek terörist demektir çünkü bize böyle gösterdiler. Sendika ya da kooperatif komünist bir harekettir, yapılmamalıdır bu vatana ihanettir diye öğretildi ve biz de yedik. İşin daha da kötüsü, sol bir partinin eline kalmış durumda ve o da HDP'dir. Kürtçü propaganda yürüterek, doğuda feodal düzenin yularını elinde tutanları yanına alarak ve tamamen zıt ideolojiye sahip oldukları ABD'den silah yardımı alarak sözde halkçı propaganda yürütmektedirler ki zaten amaç da budur. Böylelikle bizim millette en salak olan bile sola girmenin terörist olmakla eşdeğer olduğunu idrak edecektir çünkü öyle ayarlandı.

Özetle taşıma su ile değirmeni bu kadar döndürebilirim yani daha fazlası için ne bileyim Acun izlemeyip kitap okuyabiliriz ya da başka türlü birşeyler yapabiliriz. Bilmek güzel birşey ve bilip konuşmak daha güzel birşey. Ben şahsen bizim memlekette pek de birşeylerin bilindiğini düşünmüyorum ve alınma ama müridim senin de ne kapitalizm hakkında ne de karşıt görüş hakkında pek birşey bildiğini düşünmüyorum. En basiti 3 cilt okumanıza gerek yok, Komünist Manifesto'yu okuyun yeter o size. Şu an ne hallerde olduğumuzu adamlar 1848'de yazmış. Güncelliğini koruyor çünkü sistem boktan. Hep bir döngü içerisinde. Geçmişte de vardı şimdi de var ve anlatılanlar değişmiyor.

Caliber tarafından 08/Şub/16 03:10 tarihinde düzenlenmiştir

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

@caliber eyvallah hocam, yazmaya çalıştığım şeyde zaten seni haksız çıkarmaya yönelik bir şey demedim. Kapitalizm VS sosyalizm hakkında da aksi bir şey söylemedim. 

Benim elestirmek istediğim, konuya birden sosyalizm i okuyun Marx emmi teeee ne zaman günümüzün problemlerini anlatmış, zaten sistemin taaaa amk tarzı diye girmen. 

Piyasa, sermaye, iş gücü arası ilişkiler, sömürüler vs vs vs işin teori kısmını konuşmak istemiyorum. Bilmeyen okusun tabiki. Ancak şunu görmezden gelemeyiz, kapitalizme dayananıyor diye her şirketin yaptığı yanlışları ideolojiye bağlayamayız. Savunmaya çalıştığım nokta bu benim. Sorunsuz işçi dostu çevre dostu canavar olmayan ama kapitalist temellere dayanan firmalarda var. Bunlar var diye kapitalizm iyi mi oluyor, hayır.

Nasıl, senin dediği gibi birisi bir şey dedi diye bu şu bu o demek yanlışsa, birisi senin lafının üzerine bir şey deyince anlamak yerine, birden konuyu kutuplaştırmakta yanlış. Tekrar diyorum ben kapitalizm iyi güzel good boy demiyorum, senin yazdığına farklı bi noktadan eleştiri getirdim. Sistem eleştirisi yapmadım, sosyalizmi göte sokmadigim gibi kapitalizmide yüceltmedim. Bence bu noktayı kaçırdın.

Ama bu sayede diğer müritler iki satır düzgün şey okuyacak, tabi üşenmezler ise. Teşekkürler.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
Toplam Hit: 6150 Toplam Mesaj: 46
belgesel boeing