Boks'a Tekrar Başlamak
-
Merhaba arkadaşlar,
Bir konuda hem fikir alışverişi yapalım, hemde bu spora gönül verenlerle tanışalım istiyorum. 2002 yılında İzmir Emniyetspor bünyesinde boksa başladım. Ama 2003'de ÖSS, Üniversite derken bir daha antreman yapamadım. Şimdi tekrar boksa başlamak istiyorum. Çünkü antreman yaptığım zamanlar ne kadar zinde, dayanıklı ve özgüvenimin yüksek olduğunu hatırlıyorum.
Canımı sıkan şey akciğerlerimde ki problem. Benim öncelikle akciğerlerimi açmam gerekli. Bunun için de koşmalı veya kardiyovasküler kondisyonumu yükseltmem gerekli. Bu sporu uzun zamandır yapan veya sporcu müritlere şunu sormak istiyorum; şınav, mekik, barfix gibi temel hareketlerle yani kendi özkütlemle antreman yapabilirim. Peki temel kuvvet antremanlarına nasıl başlamalıyım? Nasıl bir program kullanmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Birde eskiden Emniyetspor'un antreman yeri Halkapınar'dı. Atatürk Stadının altında. Hala ordamıdır bilgisi olan var mı? Ya da antreman yapabileceğim başka bir yer bilen?
Saygılar
-
konuyla ilgisi yok ama İstanbul mecidiyeköyde var mı boksa gidebileceiğim bir yer bilen var mı
-
Hocam Rocky serisini tekrar tekrar izlersen sabahları 5 cig yumurta yiyip sokaklarda kosmak icin gerekli gazı alırsın bence.
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Hocam Rocky serisini tekrar tekrar izlersen sabahları 5 cig yumurta yiyip sokaklarda kosmak icin gerekli gazı alırsın bence.
-----------------------------
Bir haftadır sabah 5,30 gibi kalkıp; İzmir yarış pistinde 2 tur hafif tempoda düz koşu yapıyorum. 25-30 adet seri kondüsyon şınavı ile 40 tane filan mekik çekiyorum. Şimdilik 1 set yapabiliyorum :( Daha fazlası için yüklendiğimde akciğerlerim patlayacak gibi oluyor. Yavaş yavaş açılcak demek, ya da yanlış antreman da yapıyor olabilirim. Bilmiyorum -
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Hocam Rocky serisini tekrar tekrar izlersen sabahları 5 cig yumurta yiyip sokaklarda kosmak icin gerekli gazı alırsın bence.
Bir haftadır sabah 5,30 gibi kalkıp; İzmir yarış pistinde 2 tur hafif tempoda düz koşu yapıyorum. 25-30 adet seri kondüsyon şınavı ile 40 tane filan mekik çekiyorum. Şimdilik 1 set yapabiliyorum :( Daha fazlası için yüklendiğimde akciğerlerim patlayacak gibi oluyor. Yavaş yavaş açılcak demek, ya da yanlış antreman da yapıyor olabilirim. Bilmiyorum
-----------------------------hocam bence ilk başta o kadar fazla yapma zamanla artır biz boksa giderken 5 ile başlayıp 30 sınava cıkmıstık zamanla sonra devam etmedim boksa ama ilk başta zorlaman bence iyi olmaz
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------ben tavuk yumurtası yerine bıldırcın içiyodum 3 tane, kantaron yağından sonra içtiğim en boktan şeydi
-
Bende hep boksa gitmek istemişimdir bedavaya biryer bulamadım :D o yüzden gitmiyom
-
Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------Bende hep boksa gitmek istemişimdir bedavaya biryer bulamadım :D o yüzden gitmiyom
Boks Federasyonunun amatör boksörler için tahsis ettiği tesisler var. Buralar ücretsizdir.Edit: büyükşehir belediyeleri, boks federasyonu gibi kurumların spor kompleklerini araştır
-
6 yıl tekvando,1 yıl kickbox 6 ayda kungfu ile uğraştım tekvando'da siyah kemer 1.dan'da bıraktım askere gittim geldim
nişan,düğün iş güç derken 14 senedir ara vermişim spora
ama hala bi tutku bende :)
-
aliyk bunu yazdı:
-----------------------------6 yıl tekvando,1 yıl kickbox 6 ayda kungfu ile uğraştım tekvando'da siyah kemer 1.dan'da bıraktım askere gittim geldim
nişan,düğün iş güç derken 14 senedir ara vermişim spora
ama hala bi tutku bende :)
-----------------------------Hocam daha önceleri karate ve kali eskrima ile uğraşmış biri olarak inşallah bu ay wing-tsuna başlıyorum. Adana'da mısın? Kungfu hocan kimdi? Wing tsun mu, wing chun muydu?
-
HannibALgan eyw hacı araştırayım