folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Boks'a Tekrar Başlamak

Boks'a Tekrar Başlamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

Bir konuda hem fikir alışverişi yapalım, hemde bu spora gönül verenlerle tanışalım istiyorum. 2002 yılında İzmir Emniyetspor bünyesinde boksa başladım. Ama 2003'de ÖSS, Üniversite derken bir daha antreman yapamadım. Şimdi tekrar boksa başlamak istiyorum. Çünkü antreman yaptığım zamanlar ne kadar zinde, dayanıklı ve özgüvenimin yüksek olduğunu hatırlıyorum.

Canımı sıkan şey akciğerlerimde ki problem. Benim öncelikle akciğerlerimi açmam gerekli. Bunun için de koşmalı veya kardiyovasküler kondisyonumu yükseltmem gerekli. Bu sporu uzun zamandır yapan veya sporcu müritlere şunu sormak istiyorum; şınav, mekik, barfix gibi temel hareketlerle yani kendi özkütlemle antreman yapabilirim. Peki temel kuvvet antremanlarına nasıl başlamalıyım? Nasıl bir program kullanmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Birde eskiden Emniyetspor'un antreman yeri Halkapınar'dı. Atatürk Stadının altında. Hala ordamıdır bilgisi olan var mı? Ya da antreman yapabileceğim başka bir yer bilen?

Saygılar

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

konuyla ilgisi yok ama İstanbul mecidiyeköyde var mı boksa gidebileceiğim bir yer bilen var mı

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam Rocky serisini tekrar tekrar izlersen sabahları 5 cig yumurta yiyip sokaklarda kosmak icin gerekli gazı alırsın bence.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam Rocky serisini tekrar tekrar izlersen sabahları 5 cig yumurta yiyip sokaklarda kosmak icin gerekli gazı alırsın bence.

Bir haftadır sabah 5,30 gibi kalkıp; İzmir yarış pistinde 2 tur hafif tempoda düz koşu yapıyorum. 25-30 adet seri kondüsyon şınavı ile 40 tane filan mekik çekiyorum. Şimdilik 1 set yapabiliyorum :( Daha fazlası için yüklendiğimde akciğerlerim patlayacak gibi oluyor. Yavaş yavaş açılcak demek, ya da yanlış antreman da yapıyor olabilirim. Bilmiyorum

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

HannibALgan bunu yazdı:

HolyOne bunu yazdı:

Bir haftadır sabah 5,30 gibi kalkıp; İzmir yarış pistinde 2 tur hafif tempoda düz koşu yapıyorum. 25-30 adet seri kondüsyon şınavı ile 40 tane filan mekik çekiyorum. Şimdilik 1 set yapabiliyorum :( Daha fazlası için yüklendiğimde akciğerlerim patlayacak gibi oluyor. Yavaş yavaş açılcak demek, ya da yanlış antreman da yapıyor olabilirim. Bilmiyorum

hocam bence ilk başta o kadar fazla yapma zamanla artır biz boksa giderken 5 ile başlayıp 30 sınava cıkmıstık zamanla sonra devam etmedim boksa ama ilk başta zorlaman bence iyi olmaz

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:

ben tavuk yumurtası yerine bıldırcın içiyodum 3 tane, kantaron yağından sonra içtiğim en boktan şeydi

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek

Bende hep boksa gitmek istemişimdir bedavaya biryer bulamadım :D o yüzden gitmiyom

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Peroksit bunu yazdı:

Bende hep boksa gitmek istemişimdir bedavaya biryer bulamadım :D o yüzden gitmiyom

Boks Federasyonunun amatör boksörler için tahsis ettiği tesisler var. Buralar ücretsizdir.

Edit: büyükşehir belediyeleri, boks federasyonu gibi kurumların spor kompleklerini araştır

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

6 yıl tekvando,1  yıl kickbox 6 ayda kungfu ile uğraştım tekvando'da siyah kemer 1.dan'da bıraktım askere gittim geldim

nişan,düğün iş güç derken 14 senedir ara vermişim spora

ama hala bi tutku bende :)

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

aliyk bunu yazdı:

6 yıl tekvando,1  yıl kickbox 6 ayda kungfu ile uğraştım tekvando'da siyah kemer 1.dan'da bıraktım askere gittim geldim

nişan,düğün iş güç derken 14 senedir ara vermişim spora

ama hala bi tutku bende :)

Hocam daha önceleri karate ve kali eskrima ile uğraşmış biri olarak inşallah bu ay wing-tsuna başlıyorum. Adana'da mısın? Kungfu hocan kimdi? Wing tsun mu, wing chun muydu?

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek

HannibALgan eyw hacı araştırayım

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
Toplam Hit: 4975 Toplam Mesaj: 22