Bölüm Seçimi Konusunda Kararsızlık
-
Hocalarım iyi günler,
Önlisans makine mezunuyum. Ağustos ayında DGS sınavı yapıldı ve dün itibari ile tercih işlemi başladı.
Yola çıkarken aklımda Makine Müh. vardı fakat şu an işler tamamiyle değişti benim açımdan. Aldığım puana göre Anadolu da Makine Müh. okuyabiliyorum fakat Metalurji ve Malzeme Müh. seçersem eğer Yıldız Teknik gibi bir okulda okuma şansım var.
Aklıma takılan konu ise Yıldız Teknik gibi bir okulda Metalurji ve Malzeme Müh. okumak mı, yoksa Anadolu da bir yerde Makine Müh. okumak mı?
Metalurji ve Malzeme, okul isminden dolayı seçilebilecek yönde.
Makine ise çok geniş alanı kapsaması ve iş olanakları bakımından seçilebilecek yönde. Açıkcası seçim konusunda çok kararsızım.
Diğer bir konu ise Yıldız Teknik'i, İngilizce seçersem hazırlığı ne kadar zordur? Biliyorsunuz okullar açıldı ve konular işlenmeye başladı. Bu dezavantaj olur mu?
Şimdiden fikir belirten, yardımcı olmaya çalışan, olamasa da herkese teşekkür ederim.
Mod not. Kategorilere dikkat edelim.
-
sadece okula gidip inekleyeceksen makineye git
ama okurken çevre yaparım, kendimi geliştiririm okuduktan sonra zaten kendi işimi hazır ederim diyosan yıldız tekniğe git. gördüğüm kadarıyla istanbul dışında pek iş yok bu ülkede
forumda açılan iş ilanlarının bile 90% ı istanbul
-
nurulmac11 bunu yazdı
sadece okula gidip inekleyeceksen makineye git
ama okurken çevre yaparım, kendimi geliştiririm okuduktan sonra zaten kendi işimi hazır ederim diyosan yıldız tekniğe git. gördüğüm kadarıyla istanbul dışında pek iş yok bu ülkede
forumda açılan iş ilanlarının bile 90% ı istanbul
Aynen valla, adama soruyorum nerelisin yada nerde yaşıyorsun diye. normalde Ankara, istanbul, izmir, Erzurum vs denir dimi. adam ümraniye diyor. pendik diyor, beykoz diyor. Adam Türkiyeyi sadece istanbul olarak görüyor.
Bende Muratpaşa da yaşıyorum desem Höyt orası neresi :) dimi
Istanbul diyeceksin ağa istanbul. İstanbulun heryerini bliyorum İstanbulun neresinden diye sorarsam öyle köyünü bağını beldesini söyleyeceksin.
Çok kızarım :)
-
makine mühendisliğini yazsan, sonra notlarını yüksek tutup istanbuldaki bir istanbula kaysan
hem makine hem istanbul olur.
gerçi nasıl yapılır bilmiyorum. aklına yattıysa ayrıntılarını sor, bilen vardır.
Küçük şehirlerde 10 numara adam olsan anlayan olmazsa sıfırsın.
3 üniversite bitirsen 5 dil bilsen, muhattap olduğun o seviyede değilse onun gözünde okuduğun bölümlerle bile alay edebilir. "aaa ne komik ne yapacaksın niye öğrendin japoncayı" diye gülüşebilirler
iş diye temizlik önerebilirler. abartmıyorum ciddiyim. yaşadım çünkü.
ama büyük şehirlerde böylesi vardır elbet, hiç olmasa adam akıllı birine denk gelme oranı yüksek.
futurist tarafından 01/Eki/16 17:47 tarihinde düzenlenmiştir -
@nurulmac11 Açıkcası ikisinde de ineklemem lazım bitirmem için. Sosyal hayat vs. pek umurumda değil açıkcası. Sırf geleceğim için tercih yapmak istiyorum. Önlisans da okul hayatı gördüğüm için çevre olsun, sosyal hayat olsun diye takıntım yok pek.
@futurist Yatay geçiş bana hep ütopya gibi geliyor ya nedense. Her öğrencinin hayali ama bir süre sonra olduğu yerde kalan gibi. :) Hazırlık sınıfı kafamı kurcalayan başka bir soru. Üniversiteler başladı dersler ilerledi. Hazırlığa başlarsam bu süre zarfını kapatabilir miyim acaba? Çünkü ingilizce sıfır derecede.
-
http://www.kariyer.net/is-ilanlari/#&pkw=Metalurji Mühendisi
http://www.kariyer.net/is-ilanlari/#&pkw=makine mühendisi
Makine ölmez. Eğer keyif almıyorsan ve özel bir ilgin yoksa metalurji çok sıkıcı hale gelebilir.
-
ben olsam yıldız tekniğe gider sonra asıl istediğim şey makine müh olduğu için pişman olurdum :d
-
yıldız öneririm. üniversite ismi her şeyden önemlidir iş hayatında
-
Metalurjinin de is olanaklari epey var. Onun disinda, ciktiktan sonra 5k makine muhendisi alimi olur 2k metalurji muhendisi alimi olur bile dersek ytu ile sen ise girenlerden olursun ama makinede olabilir misin kimbilir (: Metalurjici olursan fabrikalar ve arge disinda satis pazarlamada da cok guzel isler yakalayabilirsin. Benim calistigim eski firma is gelistirme muhendisi olarak metalurjicileri topluyordu hep. Neden ozellikle makine istiyorsun?
Ingilizceyi merak etme sen fena degildin zaten yildiz da asiri zorlayan bir universite degil, hazirlikta tam kivaminda ingilizce ogrenirsin. Su ana kadar islenen seyler bir haftada yakalayabilecegin seyler.
-
@1234567B Metalurji daha önce hiç denemedim açıkcası. Kendi yaşantım boyunca hep imalat bölümündeydim. Makine ölmez fakat çok sayıda Makine Müh. var ve iş konusu kafamı kurcalıyor. Büyük yerler okul konusunda çok seçici olabiliyor duyduğum kadarı ile. Bilgi seviyene bakmadan..
@slanger Hocam iyi güldürdün :D
@husnuweb Teşekkür ederim hocam, gerçektende öyle duyduğum kadarı ile.
@izzmarit Evet makine mezunu çok ve işsiz varken piyasa da bu kafama takılıyor. Bayadır Makine Müh. için kovalamıştım ama şimdi Yıldız Teknik kafamı çelmeye başladı. Neden özellikle makine istiyorum.. Makine ile hamurum yoğuruldu diyeyim. :) Aslında çok yabancı dallar değiller. Dil konusunda gerçekten bilgi yok bende. Beni korkutan noktada burası. Okullar açıldı, dersler işlendi çoktan. Ben tercih yapacağım ve yerleşmem epey zamanı bulacak gibi. Bu yüzden hazırlık sınıfı beni istemsizce korkutuyor kalma endişesinden dolayı. Bir hafta da kapatabilirsem iyi de altyapı olmayınca işte. :)
-
Seni istersen birkac malzemeci arkadasla konusturabilirim. Makineci de burda @Kaan var mesela, o da cok iyi bir istisnadir.
Ingilizce konusunda hazirligi nasil gecerimi kafana takmana su an icin gerek yok, hazirligi gecersin de, o kadar kotu oldugunu dusunuyorsan bolum full ingilizce olunca o ne olacak? Hazirlik laylaylom hallolur bir sekilde ama dersleri anlayamazsan o sikinti. Sen bizim yazim seyinde yok muydun, ben seni iyiye yakin hatirliyorum? Kafam mi karisti acaba.