Bonsai Yetiştirmek
-
Arkadaşlar selam uzun zamandan beri aklımdaydı bu ağaçların tohumlarından alıp yetiştirmek istiyorum bu konuda bilgili arkadaşlar var mı ?
Yetiştirmek gerçekten zor yaklaşık 5 yılda falan mükemmel güzel görünüme geliyorlar ve çok değerli ve pahalılar.
Kimine göre uğraşılmaz zor iş gibi gelebilir belki ama ileride ne olur bilemem bir başlangıç yapmak istedim öğrenmem gereken şeyler var etraftan bilgi topluyorum.
Gittigidiyor da tohumları satılıyor Buradan bakabilirsiniz.
ilgilenen veya bilgili arkadaşlardan öneri almak istedim Gittigidiyor da 5 Acer tohumu diye geçiyor fotoğrafta görüldüğü gibi birebir aynısı olmuyormuş yaprak rengi farklı olabiliyormuş büyük ihtimal bu tohumdan alabilirim.
ilk başlangıç olarak nelere dikkat etmem gerekiyor ?
Tohum mu almak daha mantıklı yoksa fide almak mı ?

-
Başlık çok sakat hocam :)
edit:
http://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/25456.htm
pcdoktor636 tarafından 23/Şub/14 14:36 tarihinde düzenlenmiştir -
5 yıl emek verip satacak mısın onu?
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Valla hocam sigara dahi kullanmıyorum hobi olsun diye böyle bir şey yapmak istedim :)
karşımızdaki insanların anlayışı ne olur artık bilemiyorum onların düşünceleri :)
-
VBDream bunu yazdı
5 yıl emek verip satacak mısın onu?
yok hayır neden satayım onca yıl emek harcadıktan sonra satmak iyi olmaz değeri ne olursa olsun
-
Hocam bonsia bir yetiştirme şeklidir. Yani normal bir elma ağacından bile bonsai yetiştirebilirsin. O tohumlar normal ağaçların tohumları bonsai diye kakalıyorlar millete. Bonsai de önemli olan budama ve sulama olaylarını çok ititz bir şekilde yapman. Özellikle köklerini periyodik olarak buduyorlar ki ağaç bodur kalsın.

-
Bonsai deyince aklım nelere gitti bi bilsen be müridim :D
-
Ayazz bunu yazdı
Bonsai deyince aklım nelere gitti bi bilsen be müridim :D
aynen benim de ne oluyo lan dedim konuyu bile gizlememiş :D
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam bonsia bir yetiştirme şeklidir. Yani normal bir elma ağacından bile bonsai yetiştirebilirsin. O tohumlar normal ağaçların tohumları bonsai diye kakalıyorlar millete. Bonsai de önemli olan budama ve sulama olaylarını çok ititz bir şekilde yapman. Özellikle köklerini periyodik olarak buduyorlar ki ağaç bodur kalsın.
GG da Satan kişi 69264 işlemde %100 olumlu puan almış sahte ürün sattığını düşünmüyorum gerçi ama orjinal tohum nasıl olur bu konuda bilgin var mı ?
Yetiştirmesi başlı başına titizlik isteyen bir durum doğru farklı bir hobi olması için yetiştirmek istedim.
-
torpedo_XL bunu yazdı

attığım çekirdeklerden salondaki saksıda bi elma bi portakal fidanı çıkmaya başladı, sanırım bende böyle giricem mevzuya.
-
Yine hüsran Yine hüsran