Bonsai Yetiştirmek
-
hani şu içimize çektiğimizden sandıydım bendeasifşlkaidkidgkjqekgğ
-
Güzelmiş valla emek verip yetiştirmek lazım böyle.
-
bende düşünüyorum hocam ankara etlikte bir çiçekçiye sordum 200 lira dedi bizi zikecek saf olsak
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam bonsia bir yetiştirme şeklidir. Yani normal bir elma ağacından bile bonsai yetiştirebilirsin. O tohumlar normal ağaçların tohumları bonsai diye kakalıyorlar millete. Bonsai de önemli olan budama ve sulama olaylarını çok ititz bir şekilde yapman. Özellikle köklerini periyodik olarak buduyorlar ki ağaç bodur kalsın.
-
DevilKingtr bunu yazdı
bende düşünüyorum hocam ankara etlikte bir çiçekçiye sordum 200 lira dedi bizi zikecek saf olsak
Hocam çiçeksepeti.com da falan var 70 - 80 tl den başlıyor.
-
Forumun alayı keş :)
-
hocam konu bildigimiz bonsai ile mi alakali yoksa baska bi sey mi
-
geniuss bunu yazdı
hocam konu bildigimiz bonsai ile mi alakali yoksa baska bi sey mi
Hocam bonsai ağacın şekillendirme biçimimiş yani aklına başka birşey gelmesin buradan okuyabilirsin bende başlamak istiyorum buna bi tane 20 - 30 cm boylarında çam veya nar alıp saksıya esip kendim yapmak istiyorum.
http://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/4292.htm
-
Ben de aldım gittigidiyordan tohum. Tavsiyem tohum alacaksan çimlendirme yöntemini araştır ona göre al. Çünkü bazı tohumlar çimlendirme için soğuk uygulama istiyor. Soğuk uygulama nedir? Tohumu önce 1-2 gün suyun içinde bekletiyorsun (dibe çökünceye kadar). Sonra bir poşetin içine torf ile birlikte buzdolabında 3 ay bekletiyorsun sonra ekimini yapıyorsun. Yani sabır istiyor biraz. Tabi soğuk uygulama istemeyen tohumlar var, ben aldım 1 hafta içinde yeşillenmeye başladılar resimlerini yüklerim bi ara.
İşin aslı tohumdan başlayacaksan yanında fide de al ki sıkılıp bırakma. 3 yılda tohum büyüse bonsai uygulamalarına uygun hale gelse. Budama ve şekillendirme de 3 yıl sürse 6 sene sonra bonsai sahibi olabilirsin (tabi yanlış budama yapıp öldürmezsen :)
Bu arada bonsai tohumu diye birşey yok ama bonsai çalışmalarına yatkın ağaçlar var, netten araştır bulursun.
-
g2k bunu yazdıAyazz bunu yazdı
Bonsai deyince aklım nelere gitti bi bilsen be müridim :D
aynen benim de ne oluyo lan dedim konuyu bile gizlememiş :D
Yalnız değilmişim :D