Borsa Ve Hisse
-
arkadaşlar aramızda varmı borsada çalışan ilgilenen veya bilgili tecrübesi olan.
1-nerden ne şekilde bilgi edinebiliriz
2-borsa ve hisse nasıl oynanır
3-oynarken nelere dikkat edilmeli
4-küçük büyük paranın - + faktörleri nelerdir
şimdilik aklıma gelen bunlar
-
İddaa oynamak gibi düşün.
-
şans oyunları hiç oynamadım anlamıyorumda iddaa`nın futbol konusundanda anlamıyorum
-
olaya "oynamak" şeklinde yaklaşırsanız 1-0 yenik başlarsınız. Borsa oynanmaz, borsada yatırım yapılır.
Bilançosu iyi, fiyatının abartı şekilde yüksek olmadığını düşündüğünüz bir hisse senedine yatırımınızı yaparsınız ve piyasa koşullarına göre senediniz değerlendiğinde ya da kaybetmeye başladığınız durumda bir "zararkes" seviyesi belirleyerek o fiyattan satarsınız. Tabi çeşitli stratijeler mevcut..
Bu aralar borsa bir aşağı bir yukarı 84.000 e yakın seviyelerde dolayısı ile fiyatlarda uçmuş durumda bence bu seviyelerden girmek riskli..
Yatırım yapacaksanız eğer, yatırdığınız para, size lazım olmayan kaybetsemde olur gözüyle yaklaşacağınız bir para olmalı ve bir kağıt alınca uzun süre bekleyin. yabancı yatırımca imkb den bir kağıda girince ortalama 8-9 ay kalıyormuş o kağıtta..
-
ciddi paraların döndüğü bi yer borsa
oynayan bi yakınım şöyle bi yol izliyordu onun anlattıkları
beliri bi süre sadece bankalara oynuyordu onun dışında hiç bi sektörden al sat yapmıyordu
alış satış emrini bankalar üzerinden yapıyordu ama hep zarar etti bu güne kadar !
bence tüyo olmadan çok sıkı takip etmek lazım hangi sektör ne zaman kar eder ne zaman iş yapar ne zaman siparişleri artar bunları hep bilmek lazım mesela boya sanayii ne zaman üretim arttırır ne zaman boya çok kullanınlır hammade vs şeklinde derinlere inilen bi konu
-
bigpara dan takip ediyorum kaç zamandır gezeteleri takip ediyorum ama bunun tecrübesini almış biri olsa pratik olmuş olur
-
Pratik istiyorsan internette çok fazla borsa sitesi var. Üye oluyosun sana 100.000 TL veriyor değerlendirmeye çalışıyosun . Kapanış değerli vs. birebir gerçek zamanlı ve anlık değişimler direk yansıtılıyor . Borsa da amatör olarak değerlendirme, yatırım, gözlem vs yapmak için ideal siteler.
-
Borsa oynamak için çok büyük çevren olması lazım. Kim napıcak , nereye yatırım yapıyor , yaş tahtayamı basacaklar, kim ne ürün çıkartacak bunların
hepsini biryerlerden öğrenip değerlendirme yapman lazım. Örnek verirsek ; Google LG Nexus 4 telefonun çıkacagını sen kamuoyundan 1 hafta önce
öğrenirsen , Apple daki kağıtlarını satıp Google dan kağıt alırsan manyak para kazanmış olursun. Nexus 4 çıktıgı hafta Apple 50 milyar $ para
kaybetti . Boru değil la :D Bide bilmemen gereken ama bildiğin durumlar oldugunda yaptıgın hamleye şans süsü vermen gerekiyor . Bu McDonalds ın
ketçap tedarikçisinin satışını önceden öğrenen eleman ne var ne yok satıp yatırıyor tedarikçiye. GÜM soruşturmayı yedi eleman . Sıkıntılı işler yani
rahat uyuyamazsın tam anlamı ile içine girersen.
-
1-nerden ne şekilde bilgi edinebiliriz
dünyanın en hızlı finans piyasası olan forexi düşünürsen bin tane firma var en iyi seçimi yapman çok önemli. bir forex firmasında neler aramalıyız diye sorarsan ilk önce spread oranları önemli. spread oranı demek alış satış arasındaki fark. mesela 0.01 lot altın aldın -0.50$ la pozisyon açılır. bu zararı kurtarıldıktan sonra kâra geçmeye başlarsın bazı firmalarda bu 1$'dır ama çoğunlukta 0.50$. japon yeni 0.20$ dır vb..
scalpinge izin verip vermediği sorulur. scalping demek hızlı kısa pozisyon açıp kapatmak demek. mesela 0.01 lot altın aldık -0.50$'dan pozisyon açıldı 20 saniye içinde altın fırladı ve 10$ kârdasın. hemen kapattın bunu pozisyonunun ömrü 20 saniyelik kısa bir işlem yani bu yöntem uzun vadeli değil ve bazı firmalar buna izin vermiyor.
mikro lotla işlem yapılabiliyor mu? sorulur. bütçen düşükse örneğin 10.000TL altında paran varsa mikro lot kullanmalısın yani 0.01 lot dedikleri.
önereceğim firmalar:
her yerde reklamı çıkan gcm firmasını kullandım. en az 100$ yatırman lazım bu firmaya şu aralar 100$ yatırana 25$ hediye veriliyor. benim danışman parayı yatıracağım derken sürekli aradı ama ne zaman paramı çekeceğim dediysem hep aramayı unuttum numarası yaptı. bazen paranı küçümsedikleri oluyor.
alb menkul buranın da müşteri hizmetlerinde çok sıkıntı yaşayan duydum. ama güzel tarafı minimum 50$ la başlıyorsun 100$ hediye veriliyor.
gedik forex şu aralar işini en doğru yapan firma olarak bunları görüyorum sebebi bunlarda minimum para yatırma sınırı olmaması. diğer firmalar sürekli alış satış farkından para kazanıyoruz biz beyefendi diyor ama minimum para yatırma kotası koyuyor bize. madem spread oranı sayesinde kazanıyorsun kim nası gelirse gelsin demelisin. diğer minimum kota koyan firmaların açtığın pozisyonu borsaya bildirmediklerini ve bize sıkıntı yaşatacağını düşünüyorum.
2-borsa ve hisse nasıl oynanır
meta trader 4 denen program var. kullanımı gayet kolay zaten. bununla al sat yapacaksın kaydolduğun firma bu programı nasıl kullanabilirsin diye bi sürü döküman video gönderecektir mailine. forex piyasasında imkb'de firmaları bulamayacaksın haberin olsun. forexi gelende döviz, emtia gibi şeylerden kar yapmak için kullanman mantıklı.
3-oynarken nelere dikkat edilmeli
bu işte en önemli şey psikolojin çok kazanacağım diye hırslanmamalısın. stop loss' deninlen yani zarar durdurucuyu sürekli kullanmalısın. mesela açtın pozisyonu zarara girmeye başladın. insanın içinde piyasa kendi lehine dönecekmiş hissi oluyor ama o bazen katlandıkça katlanıyor ve batışın böyle gerçekleşiyor. küçük zararla kapatmak en iyisi.
4-küçük büyük paranın - + faktörleri nelerdir
büyük para demek teminatın yüksek olması demek, batman daha zor demek, daha çok para kazanabilirsin demek.
-
hacı şu elinde telefonla imkb nin önünde dolaşan herifler nörüyor onu merak ediyorum
-
burdan tüm teknik analizleri öğrenmelisin önce,
yok benim çoooook sağlam kulağım var dersen öğrenmeden de olur.
Destek, direnç, trend, ortalamalar öğren hafiften öyle basit teknik analizlerini yap,
alım satım işi de senko'yla anlaş onbinde 2 komisyon.
Deneme olarak matrix demo indir. Onla takıl biraz.
Yeni başlıyorum,heyecan arıyorum, bin liranın altında gözden çıkardığım şu kadar param var dersen, varantla işlem yap..
Ama çoook çook çoook çalışmalısın.
Varantlar için de hisse.net/varantlarda işlemler
İflas edersen karışmam.. Soğuk kanlı değilsen para konusunda hiç bulaşma.