Borsada Yatırım Zamanı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snncr
    snncr's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2015
    Dişi

    Belli bir birikiminiz var ve borsada değerlendirmek istiyorsunuz; ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz. Birikim yapmak için belli bir çaba gösterdiniz ve bir anda kaybolup gitmesini istemezsiniz. İşte bu nedenle, borsada yatırım yapmak istiyorsanız, öncelikle borsada nasıl yatırım yapılır sorusunu sormalı ve bilgi – deneyim kazanmalısınız.

    Borsaya en iyi başlangıç, edineceğiniz bilgi ve deneyimle yapılabilir. Hiç tanımadığınız bir şehre gittiğiniz zaman kendinize ya bir rehber tutarsınız ya da daha önceden bir araştırma yaparsınız. Aynı şekilde borsayı tanımıyorsanız, önceden bir araştırma yapmalı ve uzmanlardan bilgi edinmelisiniz. Günümüzde internet sayesinde de bunu kolayca yapmanız mümkündür.

    Bilgi ve belirli bir deneyim kazandığınızı düşünelim; borsada alım – satım yapmaya başlamak için borsaya giriş yapmalısınız. Bunun için kendinize bir aracı kurum veya banka üzerinden yatırım hesabı açtırmalı ve hesabınıza para yatırmalısınız.

    Hesabınızı açtırıp, paranız hesaba işlendikten sonra ilgili bankanın veya aracı kurumun web sitesi üzerinden alım – satım işlemlerinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Elbette hangi yatırım aracı ile işlem yapacağınızı, hangi fiyat aralığında olduğunu da bilmeniz gerekiyor.

    Tüm bunları göz önünde bulundurarak bir portföy hazırladınız; şimdi yapmanız gereken ilgili yatırım araçları hakkında haberleri takip etmek ve fiyat grafiklerini okumaktır. Bu konular ise teknik ve temel analiz dediğimiz konuları içine almaktadır.

    Temel analizleri kullanarak ekonominin genel görünümü, yatırım aracının fiyatı hakkında bilgi edinirsiniz. Teknik analizler sayesinde de fiyat grafiklerini okuyabilir ve fiyatların trendi yani düşecek mi, yükselecek mi, hangi noktadan alım – satım yapılmalı gibi sorularınıza karşılık sinyaller alırsınız. Tek başına ne temel analiz ne de teknik analiz size doğru bilgiyi verecektir. Bu nedenle iki analizi de doğru bir şekilde uygulayıp, birlikte yorumlamanız gerekiyor.

    Analizleriniz neticesinde avantajlı gördüğünüz noktadan ‘al’ emrini aracı kurumunuza ileterek alım işleminizi tamamlamış olursunuz. Belirli bir vade öngörerek bu vade sonunda ‘tut’ veya ‘sat’ emri vererek işleminizi gerçekleştirirsiniz. Beklendiğiniz fiyata ulaştığında ise satışı gerçekleştirip karınızı alabilirsiniz. Bu yazıda tüm detaylarıyla borsa hakkında her şeyi okuyup öğrenebilirsiniz. 

Toplam Hit: 6161 Toplam Mesaj: 52