Borsadan İyi Para Kazanmak?
-
sezginari bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
1 koyup 10 alayım düşüncesinden ziyade her gün %3-5 oranında al-sat tan kar etseniz sene sonunda 1 lira 200-300 lira olur.
isteyen hesaplayabilir :)
Hesap mantıken doğru olabilir ama bi yanlışın var her gün yapamıyorsun :) alım yaptın diyelim sonra satayım dedin 2 gün sonra geçiyor hesabına. En azından ziraat borsada böyle :) :) Bundan dolayı her gün hesabı tutmuyor
Forexde galiba günde 24 saat oynamak mümkünmüş haftasonu hariç.
Bide şu 50k sınırı nedir ? Daha geçen sene bana 100 dolar ile girmek mümkün diyorlardı.
-
u235 bunu yazdısezginari bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
Bide şu 50k sınırı nedir ? Daha geçen sene bana 100 dolar ile girmek mümkün diyorlardı.
Yeni kanun çıktı hocam artık 50 bin teminat gerekli birde önceden 100:1 di işlemler şimdi 10:1 düşürüldü
-
GUS bunu yazdıu235 bunu yazdısezginari bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
Yeni kanun çıktı hocam artık 50 bin teminat gerekli birde önceden 100:1 di işlemler şimdi 10:1 düşürüldü
oha anasını satayım sanki herkesin cebinde 50 bin tl para var.Zaten 50 bin param olsa arsa alırım borsayla,forexle mi uğraşırım.
-
u235 bunu yazdıGUS bunu yazdıu235 bunu yazdısezginari bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
oha anasını satayım sanki herkesin cebinde 50 bin tl para var.Zaten 50 bin param olsa arsa alırım borsayla,forexle mi uğraşırım.
illa yapıcam diyosan gruplar var bir kişiye veriyolar parayı işte kelle başı bin lira koyuyo herkes o işlem yaparken söylüyo kâr ederse kârı dağatıyo zarar ederse bana yazan adam zararın %90 ını karşılayacağını söylemişti diğer gruplarda zarar olayı nasıl bilmiyorum
-
$50 ile forekste kazanamazsın. çünkü forexte artık 1/100 kaldıraç yok. en çok 1/10 kaldıraç alıyorsun. dolayısıyla pozisyon açabileceğin en üst tutar $500 oluyor. onunla da oynarsan kısa sürede $50ı kaybedersin diye düşünüyorum
-
Hoca Turkiye'de borsa oynanir mi, guvenilir bir firmaya Koc gibi para yatirirsin baska, ama borsa oynanmaz 1-2 milyar dolar islem hacmi olan ve yozlasmanin dibini bulmus bir ulkede.
Forex'e gelince, 1-2 trilyon dolar islem hacmi ile kucuk capta ulkelerin bile manipulasyon yapamayacagi daha saglam birsey ama orda da 20-30k dan asagi girmemen lazim ve arastirmani iyi yapman lazim. once sanal para ile oyna, gercek paranin birebir karsiligi ile basla 500k ile baslama.
1- EUR-USD disinda oynarsan cok fazla komisyon aliyor,
2- USA in acikladigi datalari iyi takip etmen lazim, en onemlisi tarim disi isdihtam.
3- Cok kisa vadeli ve yuksek kaldiracli oynamaman lazim,
4- Uyduruk bir forex firmasiyla calismaman lazim, cok fazla dolandirici var, uzman forex iyidi.
----
Simdi neden 50 dolarla girilmeyecegini soyleyim. O 50 dolarla baslayip zengin olan laleler gercekten 50 dolarla baslamistir ama 100. 50 dolarlaridir basladiklari.
Dusuk kaldiracla oynarsan 50 dolari 55 dolar yapmak icin tum gun oynarsin. Yuksek kaldiracla oynarsan, 0.01 lik bir ters oynamada paran gider (margin call). Yani esneklik icin 20-30k ile orta vadeli oynaman gerek.
-
Geçen hafta süper bir çıkış oldu %15-20 arası kar ile 200 küsür bin tl kazandık. Şimdi uzak durma vakti uyarayım.
-
AMpul bunu yazdı
Hoca Turkiye'de borsa oynanir mi, guvenilir bir firmaya Koc gibi para yatirirsin baska, ama borsa oynanmaz 1-2 milyar dolar islem hacmi olan ve yozlasmanin dibini bulmus bir ulkede.
Forex'e gelince, 1-2 trilyon dolar islem hacmi ile kucuk capta ulkelerin bile manipulasyon yapamayacagi daha saglam birsey ama orda da 20-30k dan asagi girmemen lazim ve arastirmani iyi yapman lazim. once sanal para ile oyna, gercek paranin birebir karsiligi ile basla 500k ile baslama.
1- EUR-USD disinda oynarsan cok fazla komisyon aliyor,
2- USA in acikladigi datalari iyi takip etmen lazim, en onemlisi tarim disi isdihtam.
3- Cok kisa vadeli ve yuksek kaldiracli oynamaman lazim,
4- Uyduruk bir forex firmasiyla calismaman lazim, cok fazla dolandirici var, uzman forex iyidi.
----
Simdi neden 50 dolarla girilmeyecegini soyleyim. O 50 dolarla baslayip zengin olan laleler gercekten 50 dolarla baslamistir ama 100. 50 dolarlaridir basladiklari.
Dusuk kaldiracla oynarsan 50 dolari 55 dolar yapmak icin tum gun oynarsin. Yuksek kaldiracla oynarsan, 0.01 lik bir ters oynamada paran gider (margin call). Yani esneklik icin 20-30k ile orta vadeli oynaman gerek.
Hacım o zaman düşük kaldıraçla tüm gün 500 dolar koyup oynasam günlük 50 dolar kazanır mıyım risksiz temiz ?
-
para varken kozaa ya bağlamıştım 1 liralardadı o zamanlar . geliyodu 3-5 sonra haber geldi bilanço ertelendi diye 2016 sonunda. sattım çıktım kozaadan , saçma sapan kağıtlarda parayı kuşa çevirdim , şu an kozaa 6 lira , baktıkça sinirim bozuluyor :)
-
u235 bunu yazdı
Kazanabilirsin de kaybedebilirsin de, en kucuk dalgalanmalar en kucuk olaylar nedeniyle gerceklesir. En kucuk olaylar da en fazla ve en random olanlaridir. Haliyle o sekilde oynarken bilgiden cok sansla oynuyorsun. Ayrica bazi forex programlari sonucu geciktirip ya da senin verdigin komutu geciktirip paranin ustune cokuyor.