Borsanın ABC'si

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

http://www.isbank.com.tr/content/TR/Yatirim_Hizmetleri/Yatirim_Fonu/Fon_Cesitleri-605-7.aspx

baya karışıkmış fonlar :D

şurda;

http://www.isteyatirim.com.tr/Fon/FonKurucuListesi.aspx?K=1

T.İŞ BANKASI A.Ş. B TİPİ VAKIF DER. BİR. VE SAND.YÖNEL.TAHVİL VE B. F

diyor ama.En iyisi biraz araştırıp , bankadanda bilgi almak.

bunlar fon bunlarla senin işin yok hisse senetleri burda hepsi var http://bigpara.ekolay.net/borsa/hisse-fiyatlari/ kullanıcı adı şifre alınca iş yatırımda kendi sayfandan ulaşırsın 

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

amanınn, fon, hisse, yatırım, borsa birbirine geçti.Ben en iyisi yatayım, yarın sakin kafayla bakarım :)

eyvallah hocam.YArın düzgünce bi araştırıp ona göre adım atayım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

çizik

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

django ya noldu zumsuk ? :D

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

SyspioniC bunu yazdı:

django ya noldu zumsuk ? :D

devam hocam devam :) backtrack kurdum şimdi, yapılandırmaya çalışıyorum deli etti beni.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Wayyyt konuya bak be =)) anılarım depreşti =))

Zamanında borsadan çok para (kendi çapımda çok) kazanmış ve yemiş, sonundada kaybetmiş biri olarak söylemeliyim ki borsa iyi birşey değildir.Özelliklede haram-helal olayına bakanlar için kesinlikle kötüdür.Çünkü haramdır.Aynı zmaanda zamana ve cebe zarardır....

2008 e kadar borsa ile içli dışlı olmuşumdur.Ne kazandırır derseniz şöyle söyleyeyim: Bir zamanlar 500-600 tl kadar aylık maaş aldığım günlerde ayda 2000-3000 tl gibi rakamlar harcıyordum.Yinede cebimde bir o kadar para kalıyordu.

Aslında borsada kaybetmek diye birşey yoktur.Bir şirketten hisse alırsınız.Şirketin büyüdükçe, kar ettikçe fon değeri artar.Sizde bu fonlardan aldığınızdan dolayı hisseniz miktarına göre karpayı alırsınız.Elinizdeki fon değerleniyor.Sizde almış olduğunuz lotları değernenince satıyorsunuz.Aradaki fark sizin kazancınız olur.

Dezavantaj şudur:

Şirketin kazancında azalma olduğunda yada başka bir değişle bulunduğu pazarda değer kaybına uğrarsa bu da fonlarına yansır.Doğal olrak satın almış olduğunuz lot değeri de düşer.Bu noktada zarar etmiş olursunuz.

Ama dikkat etmeniz gereken nokta şu: Değeri düşen lot u satarsanız zarar etmiş oluyorsunuz.Eğer satmaz da beklerseniz -biraz zaman alabilir ama değeri yükselince kar etmiş olup satarsınız.

Soru: Madem ki bekleyince değeri yükselecek, neden satıp zarar edelim ? Yada zarar nasıl mümkün oluyor ?

Cevap: Bu olay tamamen nakit ihtiyacından dolayıdır.Genellikle evini arabasını, veya şirket büyükse eleman maaşlarını vs.. bu işe yatırıp paradan para kazanmak isteyenler değeri düşen lot u mecburen satarlar.Evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor...

Soru: Sen nasıl zarar ettim ?

Cevap: Ben en son yaklaşık 60.000 tl gibi bir rakam ile bir şirkete ait lotlardan aldım.Bu paranın 22.000 i benimdi.Geriye kalanı eş,dost arkadaşların kenarda tutup kullanmadıkları ve bana güvenerek verdikleri paraydı.Askere gitmeme az zaman kalmıştı.Herkesin parasını geri vermem gerekiyordu.O hafta borsa değer kaybına uğradı.Benim lot aldığım şirket zarar etti.Değer kaybı yarı yarıya düştü.%43 gibi bir zarar ettim.Hemen lotları çekmem gerekiyordu çektim.Herkese parasını verdim.Onlar birşeyin farkında değildi.Paralarını aldılar.Bende ise kalan 3.000 küsür bir para.İşte zarar böyle oluyoo..

Eğer askere gitmeyecek olsaydım.3-4 ay daha vaktim olsaydı lotları satmazdım.O zaman en azından zararsız paramı kurtarma imkanım vardı.Çünkü sonra borsa ii toparladı.O para yatırdığım şirket %125 kadar kar sağladı....

Hiç kullanmadığınız paranız varsa ve sizinde o paraya ihtiyacınız yoksa o şekilde girip deneyin.Ama söylemedi demeyin, kaybetmek zorunda kalabilirsiniz....

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

borsayı şurdaki 2 satırda anlayamazsın + bilmeden sallayanlarıda okursan kafan iyice karışır :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

ben de oynamayı üşünüyorum ama korkum var Maşallah dediğim 3 gün yaşıyo. alacam hisse gidip en olmadık şirketi batırırım..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

garantiden 1350 lot babam bugun 7.50 ye satacak bakalım gidecek mi

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

opusdel :

Hocam ben 100 ile bir öğreneyim, sonra gerekirse 1.000 de yatırım :) ama ufaktan ve eğlence amaçlı girmek istiyourm.Canım sıkılıyor.E internette var.Bari sürekli borsada takılıp öğreneyim.

Hea haram-helal konusunu fazla dert etmiyorum.Niye dersen ; bana göre bu iştir.Yani hisse alıyorsun, ortaklık ve satıyorsun.bundan para kazanıyorsun.Ama bi kılıfta olabilir.Neyse bu kısmı atlayalım ;

Şimdi 

http://www.tahribat.com/Forum-Borsanin-Abcsi-140272/2/#1634777

şurda linkleri ekliyorumda neleri öğrenmem gerek başta ? mesela;

http://bigpara.ekolay.net/borsa/hisse-fiyatlari/

- burdaki son ile dün ne ? hisse başı tl olarak ücreti mi ?

- %si , bi hissenin kar yada zarar yüzdesi mi ?

- yüksek/düşük/ağ. ortalama nedir ? şu 22.5 falan yaızyor eğer onlar hisseyse gün içinde en yükse ve en düşkler sanırım

- hacim(lot) nedir , hacim(tl) nedir ?

Birde seanslar oluyor.Onlar nedir ? Yani günlük mü ? açılış kapanış mı ? 

http://www.imkb.gov.tr/Markets/StockMarket/OddLotTransactions.aspx

----

vs gibi.Endex nedemek index ne demek ? vs.. gibi bir sürü şey var.

MEsela Türk Hava Yollarına güveniyorum, ulaştırma bakanı falan açıklama yapmıştı, yenilikler geldi, yine gelecek diye.Bezin fiyatları arttığında biraz işler değişebilir ama 1 sene içnde artacağını düşünüyorum.

sonra BİM'in yurt dışına 24 tane mi ne market açacağını falan duydum.Aygaz iyi diyorlar , koç iyi diyorlar ama aygaz'a güvenmedim nedense.Koç Holding yani , ne olacağı belli olmaz.

Borsa seçimden sonra 1 ay iiçinde çıkar (diye düşünüyourm) çünkü istikrar sürecek gerçektende.Yani başka parti gelse, yeni düzen vs.. işler değişebilir fakat adamlar %50 ile çıktı.Ekonomi iyi diye düşünüyorum.Bu yüzden, THY ve BİM'e yatırıcam.Tek sorun nasıl :D 

Toplam Hit: 12934 Toplam Mesaj: 89