Borsanın ABC'si
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------http://bigpara.ekolay.net/borsa/hisse-fiyatlari/
- burdaki son ile dün ne ? hisse başı tl olarak ücreti mi ?
- %si , bi hissenin kar yada zarar yüzdesi mi ?
- yüksek/düşük/ağ. ortalama nedir ? şu 22.5 falan yaızyor eğer onlar hisseyse gün içinde en yükse ve en düşkler sanırım
- hacim(lot) nedir , hacim(tl) nedir ?
Birde seanslar oluyor.Onlar nedir ? Yani günlük mü ? açılış kapanış mı ?
http://www.imkb.gov.tr/Markets/StockMarket/OddLotTransactions.aspx
----
vs gibi.Endex nedemek index ne demek ? vs.. gibi bir sürü şey var.
MEsela Türk Hava Yollarına güveniyorum, ulaştırma bakanı falan açıklama yapmıştı, yenilikler geldi, yine gelecek diye.Bezin fiyatları arttığında biraz işler değişebilir ama 1 sene içnde artacağını düşünüyorum.
sonra BİM'in yurt dışına 24 tane mi ne market açacağını falan duydum.Aygaz iyi diyorlar , koç iyi diyorlar ama aygaz'a güvenmedim nedense.Koç Holding yani , ne olacağı belli olmaz.
Borsa seçimden sonra 1 ay iiçinde çıkar (diye düşünüyourm) çünkü istikrar sürecek gerçektende.Yani başka parti gelse, yeni düzen vs.. işler değişebilir fakat adamlar %50 ile çıktı.Ekonomi iyi diye düşünüyorum.Bu yüzden, THY ve BİM'e yatırıcam.Tek sorun nasıl :D
-----------------------------Son Dün % Yüksek Düşük Ağ. Ort. Hacim (LOT) Hacim (TL) ACIBD 22,20 22,50 -1,33 22,95 22,20 22,33 8.212 183.398
acıbadem hastanesini bilirsin bugün 22,20 den kapanmış dün 22,50 den çılmış düne göre %-1,33 değer kaybetmiş gün içinde en yüksek 22,95 görmüş en düşük 22,20 görmüş bunların ortalamasıda 22,33 ve 8,212 tane hisse alım satımı yapılmış bunların toplam fiyatıda 183,398,000 lira
1.seans 9:45-12:30 hisse senetleri al sat yapılır ögle tatili 14:30-17:30 ikinci senas işlemler devam eder 17:30 kapanır
endeks:tüm hisse senetlerinin ortalamasını alan bir göstergedir index diye bişey yok
-
Borsa haram değil benim bildiğim sonuçta bir şirkete ortak olmuş gibi düşün
-
Cia : eyv hocam işime yaradı ;
---
işime yarayan başka bir yazı : http://www.r10.net/yatirim-araclari/826373-borsada-nasil-kazanilir.html
-
100 lira ile girersin elbet ama bişey kazanamazsıın.Paranı hisse senedine yatırırsan parandan daha fazla para kaybetmen mümkün değildir.en fazla yatırdığın parayı kaybedersin.ama opsiyon sözleşmelerinde durum biraz daha farklı.bu gün yatırdığın 100 tlyi yarın kaybetme ihtimalin zor.ancak kriz çıkmalı yada kağıtta acayip manipulasyon yapılıyordur ki imkb ona da her hisse senedi için izin vermiyor .belli bir hareketten sonra duruyor anlayacağın başka soruların olursa pm atabilrisniz elimden geldiğinced cevaplarım ,
-
diener bunu yazdı:
-----------------------------
100 lira ile girersin elbet ama bişey kazanamazsıın.Paranı hisse senedine yatırırsan parandan daha fazla para kaybetmen mümkün değildir.en fazla yatırdığın parayı kaybedersin.ama opsiyon sözleşmelerinde durum biraz daha farklı.bu gün yatırdığın 100 tlyi yarın kaybetme ihtimalin zor.ancak kriz çıkmalı yada kağıtta acayip manipulasyon yapılıyordur ki imkb ona da her hisse senedi için izin vermiyor .belli bir hareketten sonra duruyor anlayacağın başka soruların olursa pm atabilrisniz elimden geldiğinced cevaplarım ,
-----------------------------sadece işi öğrenmek için 100 lira yetmez mi ? yani hisse fiyatları var mesela 8.22 den ; 10 tane alsam 82.2 tl .Bu hisselerle oynayıp işi öğrenmeyi amaçlıyorum.ASında hem işi öğrenmek hemde eğlence.Öyle parayı kıvırayım gibi birşey yok.
Dediğim gibi en basiti neyse ondan başlamak istiyorum.Hisse senedi, fon vs.. vs.. ama ilk iş sanırım hespa açtırmak.
2.500 ile açılıyormuş galba teminat falan.O olmasa tam süper olcak.
-
istanbuldaysan atla gel gösterim :)
-
örnek benim ekrandan bir görüntü

-
3 hafta istanbulda değilim ama gelince haber veririm.
forex için illa ki bir hesap falan olmalı mı ?
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------bir şirkete hesap açtırırsan hesaba göre derinliksiz ekran verebiliyorlar ama 100 tl ye verirler mi bimem :)
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------forex o bahsettigin bet salonudur