Boş Beleş Yetişen Yeni Nesil
-
Bilmiyorum bu tip adamlar hep benim çevremde mi ama yeni nesil yani şuanki 25 yaş ve altı çok boş beleş yetişiyor.Buna bende dahilim.
Demin sokakda yürüyorum telefonla konuşurken 3 tane Türk telefonda Türkçe konuştuğumu duyup Türk müsün falan dedi evet dedim adamlarla biraz konuştuk hepsi öğrenci bunların.Adamlarla aynı otobüse bindik adam öndeki bayanın suratına bakarak " teyze 2 kişi uzatsana şurdan" diyor. Kadında tabi bön bön suratına bakıyor elemanın.
Yani arada bir yapılır bu tür şeyler ama komik değil bunlar.Bende kendisini uyarınca bana dedi ki " bişey olmaz ben hep böle yapıyorum".
Onun dışında sokakda yürürken kızlara dil atar gibi hareket yapanları mı dersin hatunun yanından geçerken inleyeni mi dersin ne kadar aptal saptal insan varsa sanki özenle seçip koymuşlar gibi etrafıma.Makara yapmayı çok seven bir insanım ama terbiyesizlik başka bu bişey.
Türkiyede adam bilgisayar mühendisliği okuyor mesleki bilgisi normalde bir meslek lisesi öğrencisinin olması gerektiği kadar.Mesela burda tıp okuyan tipler normalde bölesine ciddi bir mesleği kesinlikle yapabilecek kişiler değiller ( Yukarda bahsettiğim şahıslarda tıp okuyor ).
Adam bana çok iyi İngilizce biliyorum diyor bir haber sitesindeki 1 paragraf yazıdan 1 cümle hariç hiçbişey anlamıyor.Bu tip adamlar nerde olursa olsun üniversiteyi bitirdikden sonrada bilgi birikimi 0 olduğu halde 2 milyar 3 milyar maaşla birileri kendilerini kapsın biz biyerlere gelelim diye bekliyorlar.
Zenciler kendi ülkelerinde kötü eğitim almış oluyorlar ama buraya geldiklerinde fizik,matematik açıklarını kapatıyorlar çalışarak.Bende inşaat mühendisi olacak arkadaşa diyorum ki " olm sen ikiyle ikiyi çarpamıyon matematik öğrensene" o da bana inşaat mühendisliğiyle matematiğin ne alakası var amk diyor : )
-
başlığı okuyunca aha u235 açtı bu konuyu kesin dedim, sen çıktın :B
-
liselidir onlar liseli :)
-
avrupada yaşayan türklerin "çoğu" daha doğrusu benim gördüklerimin geneli böyle. tüm pislikler, rezillikler türklerden çıkıyor. karı kıza sarkma bile
onlarda. tecavüz bile etmişler bir kıza rezil herfiler. o yüzden utanıyordum türk olduğumdan. türküm diyince bazıları arkalarını dönüp
konuşmuyorlardı ki sonuna kadar haklılar. türkiyede yapamadıkları şeyleri, yurtdışına çıktığında içindeki iblisi dışarı çıkartıp yapıyorlar. devlette
bunları eğitim alsın bir şeyler kapsınlar diye gönderiyor. benim gençlikten bir ümidim yok açıkçası :)
-
Boşuna böyle şeyleri gözlemleyip sorguluyosun sen işine bak hocu
-
Hacı o değilde, Vietnamlılar sokakta beni görünce samimiyetten direk tekme tokat girişiyolar.
ben: yürüyorum...
lam:Aha bu omu lan
ben:Çaktırma olum ey başını çaktırma..
lam:Anam vallaha o! chu soa la dal dal dal...
ben:la stop, stop it lan stop lan...
lam:How re yoaa doing maan.
ben:Aldık yine belayı iyimi...
diyeceğim şu ki, her memlekette nesil aynı.Globalleşen dünya, aldırma boşver.
Esconda tarafından 27/Eyl/12 00:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Esconda bunu yazdı
Hacı o değilde, Vietnamlılar sokakta beni görünce samimiyetten direk tekme tokat girişiyolar.
lam:Anam vallaha o chu soa la dal dal dal...
diyeceğim şu ki, her memlekette nesil aynı.Globalleşen dünya aldırma boşver.
yanlış düşünüyorsun hocam. ben hiç bir almanın ya da korelinin ya da japon un ya da ingilizin ... böyle yaptığını görmedim. yapanlar afrika
kökenliler, araplar, türkler,portekiz ve ispanyollardır. portekiz ve ispanyollar biraz daha iyi diğerlerine göre. ama gözlemlemlerime göre
avrupada en gurbbet yaşayan en pis iki millet romenler ve türklerdir
-
adam şekil 1-a olarak yazmış konuya cevabı, sen aldırma.
-
unbalanced bunu yazdıEsconda bunu yazdı
yanlış düşünüyorsun hocam. ben hiç bir almanın ya da korelinin ya da japon un ya da ingilizin ... böyle yaptığını görmedim. yapanlar afrika
kökenliler, araplar, türkler,portekiz ve ispanyollardır. portekiz ve ispanyollar biraz daha iyi diğerlerine göre. ama gözlemlemlerime göre
hacı o insanına göre değişiyor, genellememek lazım.Anlamadığım şu neden kendi ırkınızı sürekli yerme peşindesiniz bunu anlamıyorum.
Ben kendi kültürüyle yetişmiş hiçbir Türk'ün bunu yaptığını ve yapabileceğini kabul etmiyorum.
-
Esconda bunu yazdıunbalanced bunu yazdıEsconda bunu yazdı
hacı o insanına göre değişiyor, genellememek lazım.Anlamadığım şu neden kendi ırkınızı sürekli yerme peşindesiniz bunu anlamıyorum.
Ben kendi kültürüyle yetişmiş hiçbir Türk'ün bunu yaptığını ve yapabileceğini kabul etmiyorum.
Hacı olmayanı sölemiyoruz ki neyse o.Benim gördüğüm burda bir araplar birde Türkler saygısız insanlara karşı.
-
Esconda bunu yazdı
hocam kendi ırkımı neden yerme amacını taşıyayım. gördükelrimi söyledim ve orada yaşayan milletin düşündüklerini söyleyerek bu kanıya
varıyorum. türkler sevilmiyor ve bence adamlar sonuna kadar haklılar. bizim ülkemize suriyeliler doluşurken laf ediliyor da avrupaya türkler
doluşurken ses çıkarılmıyor. Biz oradaki insanlara göre eğitimsisiz, sonradan görmeyiz. Özellikle kızlar ve alkol konusunda böyle. Yurtdışında
yüzden fazla türk tanıdım neredeyse hepsi böyleydi. Yaptıkları bir sürü iğrençlik vardı. Bir de yakından tanımayıp da uzaktan şahit olduğum türkler
vardı. İğrençlikten başka şeyler değil. Bence problem kültür bocalanmasından kaynaklanıyor. Oraya gidip iki kültür arasında kalıyorlar. Ya da kendi
kültürünü tesmil etmiyor ve zaten başkasının ülkesi diyip türkiyede yapmadıklarını orada yapıyorlar. acı ama gerçek bu.