Boş Beleş Yetişen Yeni Nesil
-
Bauer bunu yazdı
türk kızlarının götü kalkık olmasa, bizimkiler orda abaza olmazdı
Avrupa daha beter hoca...
-
u235 bunu yazdı
Bilmiyorum bu tip adamlar hep benim çevremde mi ama yeni nesil yani şuanki 25 yaş ve altı çok boş beleş yetişiyor.Buna bende dahilim.
Şimdi bi kere, boş beleş bi insandan dolu dolu sözler söylemesi zaten beklenemez. O yüzden yazdığın "boş beleş" konuşmalara aldırmıyorum.
Her ülkenin, her millettin ve her halkın; her kuşağında aptal, akıllı, ahlaklı, ahlaksız, katil, hırsız, hayırsever ve diğer bütün sıfatların niteliklerine sahip insanlar olur. Bunun milletle yok bilmem ırkla yok dinle falan alakası yok. "İnsan" o şekilde oluyor. Yeni nesil değil bütün nesillerde her çeşit insan var. Hee! Değişen ne?
- Tarih açısından: Muhakkak insan bi şekilde gelişmeye mahkum bi yaratık. İnsan geliştikçe, çağ değiştikçe davranışlar da farklılaşır. O yüzden önceki nesilin yapmadığı o boş beleş davranışlar bu nesil için geçerliyse bu nesil yapar. Bu demek değil ki önceki nesil boş beleş davranışlar gerçekleştirmiyodu. Sadece onlar farklı şekilde boş beleş davranışlar gerçekleştirdi. Değişen şey öz değil, görünüş.
- Kültür açısından: Her yerde kültürler farklı olduğundan adetler de anlayışlar da farklı. Bizim ayıpladığımızı başka millet yapmıyo olabilir. Bu demek değil ki onlar ayıp şeyler yapmıyor. Bizim ayıplamadığımız ama kendi içlerinde ayıplanan şeyleri yaparlar, ötekiler fark etmez. Değişen şey öz değil, görünüş.
ZUMSUK demiş "Biz öldük bittik mahvolduk." falan diye. 1950-60'lı yıllarda yaşarım falan gibisinden.
Hocam neyi öldük bittik? Sırf daha bugün İstiklal Caddesindeyim yürüyüş için. Binlerce insan, hayvanlara ölüm yasası konusunda tepki olmak için tek bilek olmuştu. Ondan sonra Beşiktaş'a gittim fotoğrafçıda işlerim vardı. Geri dönüşte ara sokakları kullandım. Sokağın birinde, apartmanın önünde, tavla oynayan iki tane yaşlı adam gördüm. Biri Can Gürzap'tı. Muhabbet ediyolardı, gülüşüyolardı. Nasıl bi bitmişlik ki bu Türkiye'nin en büyük dizisinin en önemli rollerinde oynayan bir adam mahalle komşusuyla oturup tavla oynuyor muhabbet ediyor.
Yok kimseyle konuşmuyoruz etmiyoruz falan bunları genellemenin alemi yok. Hiç mi bankada beklerken senden sonra gelen bi amcaya numaranı vermedin la? Hiç mi sana "Sağol." dediği zaman oturup iki kelime muhabbet etmediniz. Hiç mi otobüste yanında oturan insanla sohbet etmedin? Millet öyle oldu, böyle oldu diyene kadar "ben" demeyi öğrenmek lazım.
Amd-X demiş "yeni nesil am göt meme felsefesinde olduğundan dolayı ne öğrenme isteği var ne de öğretme :)"
Hocam yeni nesil mi am göt meme peşinde? :) Bundan 20 yıl önce insanların sex hayatı çok daha canlıydı. Yapma.
--
Not: Şimdi benim niyetim kimseye saldırmak, laf sokmak yok münakaşa etmek değil. Konuşuyoruz şunun şurasında.
nonick tarafından 30/Eyl/12 23:50 tarihinde düzenlenmiştir -
mahzal bunu yazdı
Amd-X demiş "yeni nesil am göt meme felsefesinde olduğundan dolayı ne öğrenme isteği var ne de öğretme :)"
Hocam yeni nesil mi am göt meme peşinde? :) Bundan 20 yıl önce insanların sex hayatı çok daha canlıydı. Yapma.
--
Not: Şimdi benim niyetim kimseye saldırmak, laf sokmak yok münakaşa etmek değil. Konuşuyoruz şunun şurasında.
hocu, yeni nesilden bi beklentim yok...
hepsinin derdi bi kız siksemde rahatlasam dünya benim olsa..
biz bundan 20 yıl öncesini konuşmuyoruz..
şimdiden bahsediyoruz.
am göt meme dediğin zaman, sivas kangalı gibi dikiliyorlar hedefe.. facebook, tt, vs gibi bi bakıyosun ellerinde telefon..
adam gibi iş yapmazlar..
say say bitmez..
siktir et.
-
Amd-x bunu yazdı
hocu, yeni nesilden bi beklentim yok...
hepsinin derdi bi kız siksemde rahatlasam dünya benim olsa..
biz bundan 20 yıl öncesini konuşmuyoruz..
şimdiden bahsediyoruz.
am göt meme dediğin zaman, sivas kangalı gibi dikiliyorlar hedefe.. facebook, tt, vs gibi bi bakıyosun ellerinde telefon..
adam gibi iş yapmazlar..
say say bitmez..
siktir et.
Hoca sen şimdi bana "siktir et" diyorsun da ben siktir edemiyorum bende sorun var. :D
La hangi nesilde sanki karı peşinde koşan erkekler olmamış?
700'lü yıllarda, ceket elde, kadının ayağı ıslanmasın diye koşup suyun üstü ceketle örtülürdü. Şimdi elde ceket yerine telefon var.
Adam gibi iş yapan bir sürü insan var. Adam gibi iş yapmayan da çok belki daha çok ama her zaman böyleydi bea. Şimdi gelip yeni nesil sikimsonik demenin ne alemi var. Ben 20 yaşındayım, yeni nesil sayılırım. (Bu "nesil" de neyse kaç zamanda bir değişir belli değil hep göreceli) Makale yazarım ben. İş verenim Volkan abi var sürekli ondan alıyorum. Yüzünü görmemişim, elini sıkmamışım! Daha bir tek yamuğum olmamıştır. Sevgilim var, 13 aydır birlikteyiz. Daha birkez onu senin o söylediğin imaja sokmadım. Senin anlıycağın, sen say say ben yetişiyim sana elbet biter bi noktada. :)