Bosna Hersek‘Te Olan Varmı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

benim lise arkadaşımda orda okuyo sor burdan bende sorarım kendisine konuşurken burdaki kızlar çok uzun deyip duruyo :D çocuk 1:65 lerdeydi orda iyice kompleks e girmiş :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Arkadaş eğitim sistemi hakkında soru sormuş.

Öncelikle okula gidebilmen için öss sınavına girip tercih yapman lazım. Eskiden öss'ye girmeyenler için sat sınavı vardı fakat onuda kaldırdılar.

Üniversiteden bahsedecek olursak. Ülkede bilindik 3 tane üniversite var. Birisi benimde öğrencisi olduğum International University of Sarajevo, ikincisi Burch Universitesi, üçüncüsü ve uzak durulması gereken travnik üniversitesi. ( Denklik sorunu var ve malum ırk dolu)

Ius hakkında;

Üniversitede hangi bölümler olduğuna şuradan bakabilirsin http://www.ius.edu.ba/tr

Okulun senelik ücreti 5500 Euro. Öss sınavına girerek burs kazanabilirsin taban puanlar yüksek deyil.

Okul ile ilgili bilmen gereken en önemli şey; Okulun sahipleri okulu sana hizmet etmek için deyil sahibini zengin etmek için kurulmuş olmasıdır. Otoparkı bile ücretli :D İş ödeme yapmaya gelince hertürlü kolaylığı tanırlar. Onun dışında herşey problemli.

Ülkenin para birimi convertible mark. Para birimleri euro ile sabitlenmiş. Euro artarsa Tl nin değeri düşüyor. Şuan 1 TL = 0.68 KM

Ev kiraları 300 ile 500Km arası. Ben 1+1 eve 350 KM kira ödüyorum + faturalar.

Türklere bakış açısı olarak; Objektif olsun diye kız arkadaşıma boşnaklar türklere nasıl bakıyor diye sordum. Verdiği cevap; Genel olarak türklerin kirli ve nasıl davranması gerektiğini bilmiyorlar dedi. Biraz ağır olmadımı dedim. Cevap olarak sadece benim görüşüm deyil, bununla ilgili birsürü hikaye duydum dedi. Haksızda deyil. Geçen sene ev ararken yaptığım görüşmeleri hatırlıyorum. Birsürü ev sahibi türklerden illalah etmiş. Türke ev vermek istemeyen birsürü ev sahibi var. ( ev bulmada sıkıntı olmaz onu kafana takma )

Şuan için aklıma bunlar geliyor. Merak ettiğin birşey olursa sor. Bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.

manhyak tarafından 14/Ara/14 15:31 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

bu arada arkadaş orda okumuyo ama burch üniversitesi cemaatin haberin olsun :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek

Türklerin özellikle türk öğrencilerin evleri çok hor kullandığı ve zarar verdiği için türk öğrencilerden hoşlanmıyorlar. Evet konuda öküz olduğumuz doğru. Türklere karşı hafif ırkçılık başlamış durumda ve sonuna kadar bunu hakediyoruz diyeyim başkada bişey demiyeyim

http://yanduvar.blogspot.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı

Arkadaş eğitim sistemi hakkında soru sormuş.

Öncelikle okula gidebilmen için öss sınavına girip tercih yapman lazım. Eskiden öss'ye girmeyenler için sat sınavı vardı fakat onuda kaldırdılar.

Üniversiteden bahsedecek olursak. Ülkede bilindik 3 tane üniversite var. Birisi benimde öğrencisi olduğum International University of Sarajevo, ikincisi Burch Universitesi, üçüncüsü ve uzak durulması gereken travnik üniversitesi. ( Denklik sorunu var ve malum ırk dolu)

Ius hakkında;

Üniversitede hangi bölümler olduğuna şuradan bakabilirsin http://www.ius.edu.ba/tr

Okulun senelik ücreti 5500 Euro. Öss sınavına girerek burs kazanabilirsin taban puanlar yüksek deyil.

Okul ile ilgili bilmen gereken en önemli şey; Okulun sahipleri sana hizmet etmek için deyil sahibini zengin etmek için kurulmuş. Otoparkı bile ücretli :D İş ödeme yapmaya gelince hertürlü kolaylığı tanırlar. Onun dışında herşey problemli.

Ülkenin para birimi convertible mark. Para birimleri euro ile sabitlenmiş. Euro artarsa Tl nin değeri düşüyor. Şuan 1 TL = 0.68 KM

Ev kiraları 300 ile 500Km arası. Ben 1+1 eve 350 KM kira ödüyorum + faturalar.

Türklere bakış açısı olarak; Objektif olsun diye kız arkadaşıma boşnaklar türklere nasıl bakıyor diye sordum. Verdiği cevap; Genel olarak türklerin kirli ve nasıl davranması gerektiğini bilmiyorlar dedi. Biraz ağır olmadımı dedim. Cevap olarak sadece benim görüşüm deyil, bununla ilgili birsürü hikaye duydum dedi. Haksızda deyil. Geçen sene ev ararken yaptığım görüşmeleri hatırlıyorum. Birsürü ev sahibi türklerden illalah etmiş. Türke ev vermek istemeyen birsürü ev sahibi var. ( ev bulmada sıkıntı olmaz onu kafana takma )

Şuan için aklıma bunlar geliyor. Merak ettiğin birşey olursa sor. Bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.

Kiz arkadasinin yazdiklari sadece Bosna'da degil, Almanya'da, Ingiltere'de, Belcika'da, Avusturya'da, Isvec'te, Norvec'te, Italya'da, Ispanya'da, Rusya'da, Belarus'ta, Ukrayna'da kisaca kara Avrupa'sinin %95'inde gecerli. Sadece Türkler degil, Kürtlerde, Araplarda bu kapsamin icinde. %5'lik kisim kim dersen birlige yeni girmis olan Bulgarlar ve Romenler. Ozellikle Almanya simdiden hirsizliklarindan, dilenciliklerinden illallah etmis durumda. Malesef Bulgaristan Türkleri de güvenilmez tipler burda. Yani bizden daha beter iki millet. Dersen biz gibi milletleri hoş gören kimler? Iste kuzey Afrika, Ortadogu ulkeleri

Florenzi tarafından 14/Ara/14 15:17 tarihinde düzenlenmiştir

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Hocam temel soru su Tıp eğitimi hangi dilde

Ve hazırlık sınıfında ne  öğreniyorlar hazırlık sınıf öncesi sınav varmı sonrası varmı bunlar önemli gerisi heryerde aynı 

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    Atakan bunu yazdı

Ve hazırlık sınıfında ne  öğreniyorlar hazırlık sınıf öncesi sınav varmı sonrası varmı bunlar önemli gerisi heryerde aynı 

Hangi bölümler olduğuna bakabilmen için link vermiştim. Tıp yok

manhyak tarafından 14/Ara/14 17:57 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı
    Atakan bunu yazdı

Hocam Tıp olan okul varmı diş Hekimliği yada? 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    Atakan bunu yazdı
    manhyak bunu yazdı
    Atakan bunu yazdı

Travnikteki üniversitede hocam o bölümler.
    Gitmeni hiç tavsiye etmem ama kendi tercihin. 
    Bilgi için sitelerini gezebilirsin http://www.travnikuniversitesi.com/

Siteleri bile boktan amk Html de yazmışlar :D:D

manhyak tarafından 14/Ara/14 18:08 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı
    Atakan bunu yazdı
    manhyak bunu yazdı
    Atakan bunu yazdı

Travnikteki üniversitede hocam o bölümler.
    Gitmeni hiç tavsiye etmem ama kendi tercihin. 
    Bilgi için sitelerini gezebilirsin http://www.travnikuniversitesi.com/

Siteleri bile boktan amk Html de yazmışlar :D:D

Sahte bu hocam 

Travnik değilde Saray Bosna Üniversitesi var dediler 

Toplam Hit: 3212 Toplam Mesaj: 34