Böyle Bir Durumda Olsanız Ne Yapardınız?
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------40000 dolar kredı borcum var. Aylık gelır. 2 mılyarla 12 mılyar arasında değişiyor. Yaklaşık bı 25000 dolarda sağa sola borcum var. Kaza yaptım. 6 mılyarda servise borcum var. Ama o aylık gelır bi türlü 12 mılyarı bulmuyor. Hep 3-4 arası dolaşıyor.
Bence sen kredıye falan borçlanma biraz idare et. aynı hatayı ben yaptım. Hemde iki defa. Hem bana bak halıne şükret hemde idare et
-----------------------------
Hocam Allah sabır versin valla. -
Aile tecrübelerimize dayanarak sana şunu söyleyebilirim ki eğer borcunu tekrar borçlanarak kapatma yoluna gidersen hele ki krediden bahsediyorsun, sadece geçim çarkını döndürür ve sonrasında ise faiz ödemekle kalırsın. İmkanın varsa uzun veya kısa vadeli elden borç bulmak inan ki bankaya borçlanmaktan daha mantıklı..
Ve şöle de bi durum var; nedense bu banka borçlarının sonu gelmez.
-
walla bu ara araba işine girme fiyatlar oynak bekle derim
-
hocam 2.500 ytl mii
hangi işte çalışıyon hocam bi sölersen memnun oluruz :D
-
çok mantıklı hemen yap derim.
-
vakıfbankta tuketıcı kredısı 0.56ydı en son baktıgımda bence tuketıcı kredısıyle butun borcunu ode ondan sonra bankaya olan borcunu da odedıkten sonra araba al..ayrıca araba bı kere alınıp parası odenınce bıten bısey dııl kı, bunun bakımı var yedek parcası var bı suru ugrası var benzını hıc saymıyorum bıle...
-
öyle yapacagini kendini as daha iyi :)
-
thehunturk bunu yazdı:
-----------------------------Toplamda 8.000 YTL Borcunuz var, 5.000YTL Ye çok acil ihtiyacınız var. Aylık Geliriniz 2500 YTL (Ancak baştaki 8.000ytl lik borcun taksitleri bu 2500ytl yi eritiyor) kredi kartları kira kredi taksitleri ..vs derken aylık gelirden 300 ytl ya kalıyor ya kalmıyor.
Böyle bir durumda 30.000YTL Kredi çekip 8000ytl borç + 5000ytl ihtiyac = 13.000ytl yi ödeyip 17.000 ytl ye bir araba almak ve sadece arabanın taksitlerine borçlu kalmak ne kadar mantıklı?
Veya ne yapmak daha mantıklı?
-----------------------------Neyi düşünerek araba almak istiyorsun ki? Arabayı almanın mantığı nedir? Yani araba almanın senin borcunu arttırmaktan başka bir işe yaramadığı ortada.
Sen borcunu kapatmak mı istiyorsun yoksa arttımak mı istiyorsun onu anlamadım.
Konuyu biraz daha acarsan daha çok yardımcı olabileceğimizi zannediyorum, mesela 2500 ytl nereye gidiyor, neden? gibi...
-
araba alma kredi çekeceksen 15 milyar çek elinde kalan 1 milyar ve maaşının bir kısmıyla kredinni ilk taksidini kapat daha sonrada maaşınla krediyiy kapat kolay gelsin
-
music bunu yazdı:
-----------------------------hocam 2.500 ytl mii
hangi işte çalışıyon hocam bi sölersen memnun oluruz :D
-----------------------------maaş dememiş gelir demiş. belki adam evli karı koca o parayı alıyolar.