Böyle Bir Olay Varmı Yoksa Mantıksızlık Mı Var? (Trafik Kazası)
-
DJ_Alper bunu yazdı
Müşteri benim kaza yapıyor benim müşteriye A diyelim karşı ya B diyelim
A kişisi caddeden çıkıyor B kişisi sokakdan çarpışıyorlar Tramer doğal olarak cadde dekini haklı buluyor olmsı gerektiği gibi daha sonra B kişisi itiraz ediyor diyorki A aracı caddeden geliyordu ama yolu toprak yapılı değil çakıllı ben sokakdan geliyorum ama yolum asfalt diyor tramer komisyonu bu sefer B aracını haklı buluyor_?
hocam tanıdığın bir ekspere, tramerde müşterinin hangi maddeden kusurlu bulunduğunu sor. eksperlerin tramer ekranında maddeleri yazar. buradan müşterinin hangi kuralı ihlal ettiğini net öğrenirsin. kusur dağılımının doğru vey yanlış olduğuna net kanaat getirebilirsin böylece.
mümkünse anlaşmalı tutanaktaki krokiyi ve olay yeri resimlerini de gösterebilirmisin hocam.
-
caddede table yoksa iş sıkıntı b haklı olabılır olmusta
-
şaka gibi genel trafik kuralları mı değişti
-
Kaza Tespit Tutanağı
http://i.hizliresim.com/OVv073.jpg
Karşı tarafın itiraz dilekçesi (bu dilekçeden sonra suç oranını değiştirdiler)
-
Kesişme noktasında her hangi bir tarafta dur ya da yol ver işareti yok mu ?
-
darkroques61 bunu yazdı
Kesişme noktasında her hangi bir tarafta dur ya da yol ver işareti yok mu ?
yolda komple her 2 taraftada uyarı tabelası vs yok
-
Matematik problemi başlangıcı hissettim bi an. Okurken korktum. :)
-
sundan dolayi karsi tarafi hakli gormus olabilir;
sokaktan cikan arac zaten cadde den gecisi tamamlamak uzereyken, caddeden gecen arac sokaktan cikan araci gormus ve frene basmis veya yavaslamis olmasi gerekiyor iken
sokaktan cikan araca arka tarafindan carpmis.
-
ama buna benzer bir kazayi biz yapmistik ayni sekilde biz caddeden gecerken tali yoldan cikan jipe arka tekerlegine vurmustuk cok kisi "bizim haksiz oldugumuzu jipin gecisini gormus ve yavaslamis olmamiz gerektigini" soylemisti
fakat gelen raporda bizim hakli oldugumuz ortaya cikmisti.
-
Şöyle bir duymuştum eğer doğru ise bu yüzden haklı oluş olabilir.. Ön kapıdan vurursan suçlu karşı taraf oluyor çünkü yola yeni çıkmış arka kapıdan vurursan sen suçlusun senden önce yola çıkmış ve geçisini tamamlamak üzere iken vurmuşsun gibi.. Bir de kavsaşa ilk giren ilk çıkar mantığı ile arka kapının oradan vuran suçlu olmuş olabilir diye tahmin ediyorum..
-
mavii bunu yazdı
Şöyle bir duymuştum eğer doğru ise bu yüzden haklı oluş olabilir.. Ön kapıdan vurursan suçlu karşı taraf oluyor çünkü yola yeni çıkmış arka kapıdan vurursan sen suçlusun senden önce yola çıkmış ve geçisini tamamlamak üzere iken vurmuşsun gibi.. Bir de kavsaşa ilk giren ilk çıkar mantığı ile arka kapının oradan vuran suçlu olmuş olabilir diye tahmin ediyorum..
Sağlam bir reflex ile hızlıca frena basılmış ve çarpışmadan kaçınmak için manevra da yapılmış olunabilir, böylelikle ön kapıya değil de arka kapıya da çarpılabilir. Bu mantık bana yanlış geldi açıkçası.