Böyle Bir Olay Varmı Yoksa Mantıksızlık Mı Var? (Trafik Kazası)
-
Kırmızı dur levhası hangi taraftaysa o haksız
eğer levha yoksa cadde ve sokak ayrımına bakılır sokaktan çıkan haksız
herikisi de sokak veya cadde ise diğerine göre sağda kalan araç haksız ( soldan gelene yol vermesi gerekir )
-
Hocam bir de aracını yol ve hava şartlarına göre uyarlama var. Yani toprak yoldan gelenin daha yavaş gelmesi gerektiğine karar vermiş olabilirler. Nitekim 51/2-b maddesi aşırı hız maddesiymiş...
-
Şimdi uzun uzun yazdım ancak tekrar sildim çünkü tutanağa çizilenle, oraya yazılanları pek bağdaştıramadım ama çizdiklerinden anladığım şu,
B aracı nerdeyse 4 yol ağzını geçmiş gibi görünüyor ve benim burdan çıkardığım yorum, A aracı gereğinden fazla hızlıydı, duramayıp / manevra yapamayıp B aracına sol arka tarafından vurdu. Kısacası B aracı 4 yol ağzına tam girmeden ortada A aracı yoktu ve B aracı bu durumdan ötürü ve o çakıllı, bozuk diyebileceğimiz yoldan ne kadar hızlı gelebilirler ki gibi düşünüp yoluna devam etmek istedi ve yukarıda yazdıklarım gerçekleşti.
Bu durumda B aracı haklı bence ama tutulan tutanak iki tarafın da yazdığı kadarıyla cidden yetersiz geldi bana.
Sadece konuda yazılana göre cevap vermem gerekirse caddenin işlek olup olmaması veya çakıllı / bozuk olması sonucu etkilememeli haliyle caddeden geçenin geçiş üstünlüğü sokaktakine göre vardır. -
hocam olay baya kafa karıştırıcı sonucu merak ettim
-
DJ_Alper bunu yazdı
Kaza Tespit Tutanağı
http://i.hizliresim.com/OVv073.jpg
Karşı tarafın itiraz dilekçesi (bu dilekçeden sonra suç oranını değiştirdiler)
hocam anlaşmalı tutanaktaki kroki çizimi ve ifadelerde iki tarafta mutabık. sizin müşterinin caddeden geldiği, karşı aracın da sokaktan geldiği iki araç sürücüsü tarafından beyan edilmiş ve krokide ona göre yazılarak çizilmiş. karşı taraf anlaşmalı tutanaktaki yazıya göre kusurunu kabul etmiştir.
ancak itiraz yapılan dilekçede iki yolunda sokak olduğu, hatta kendi gittiği yolun daha işlek olduğunu ve aynı durumdaki yollarda geçiş üstünlüğünün sağdaki araca ait olduğunu belirtmiş adam.
eğer senin müşteri caddeden ve diğer araç sokaktan geliyorsa olayı mahkemeye taşımak gerekir. çünkü haklıyız ama madur durumdayız.
yok iki yol da resmiyette sokak diye geçiyorsa geçiş üstünlüğü sağdaki aracın olduğundan haksızız.
-
Tahkime gitsin hocam orada cozulur
-
varsayımlar ile yola çıkarsak eğer kum olan bir cadde tadilat veya kazı çalışmasında olabilir. vuran araç hangisi ? A mı B mi ?
karşı tarafın sigortacısı güzel akıl vermiş diğer sürücüye.
Lakin dediğim şekilde yol bakım ya da kazı çalışması sonucunda yol kum olduysa kusur A aracında olur kapalı yolda ilerlemek zaten suçtur.
tabi benim ki bir varsayım bunları çıkarır ortaya düz olarak bakarsak eğer A aracı caddeden gittiği için haklıdır. Fakat yine kum ve çakılı baz alır ve vuranın caddeden gelen araç olduğunu varsayarsak hız limitini de aştığını düşünürsek haklı olan asfalt düz sokaktan gelen olur. karışık mantık hatası ile dolu bir kaza.
-
örnek veriyorm A aracı caddededir 50 km hız max, yol bozuk olduğu için (çakıllı demenden yola çıkıyorum) tabela vardır hız 20 olmalıdır. ama araç 20 ile gitmemiştr. ki gitse sanırım hasar alacak bi kaza olmazdı.
bu yüzden sen hız sınırını aştın filan diye mi kitlediler ?
-
Senin araç haksız.
O da, bana verdiğin sigorta fiyatından dolayı.