Bu Alet Bu Kablosuz Ağa Neden Bağlanmaz?
-
Hacılar resmen deli oldum. daha önceden canavar gibi bağlanan şifresiz bi kablosuz ağ vardı ona bağlanıyodum odamdan.kaç yıldır wireless ile internetimi gideriyorum ilk kez böyle saçma bişeyle karşılaştım. driver felan da update ettim. ne güzel son sürat bağlanıyodum tık dedi gitti. iki diş çekiyo ve bağlanmaya uğraşmıyo bile. bağlan diyorum hiç bi etki göstermiyo. mac adresi de değiştim bişe değişmedi daha da uzattım kabloyu daha iyi çekiyo ama hiç bi etki tepki yok. adaptörüm tplink wn422g. işletim sistemi xp sp2. bi yardım edin hacılar.
şimdi üst kattaki ortaklaşa kullandığımız modeme sadece salondan bağlanabiliyorum. -
xp sp3 kur hocam...
-
Kablosuz ağın sahibi MAC filtreleme koymuş olabilir. Söylediğin semptomlar ona işaret ediyor.
-
hocam hiç kasma bence 100% MAC filtreleme yapmıştır.
dip not: adama kalın kalın faturalar gelince artık seni anlamıştır eğer kotalı ise tabiki yada neti yavaşlamıştır öylede görmüş olabilir.
-
hocam ama hiç bağlanmaya uğraşmıyo bile. mac adresini de değişip denedim olmadı. 6 ay girdim adamın ağına hiç bişey olmadı. airtiesrt-205 model modem. arayüzüne şifre koymuş ama modemin şifresini kaldırmış. hayrına dağıttığı kesin.
-
heycan yapma genelde modem rreset atınca bu tur sorunlar cıkıyor gecen benımde başıma geldı gıttım ust kata modeme bır reset atarmısınız dedeım
fişi cıkarıp taktılar
düzeldi yani bazen modemden kaynaklanıyor hacı sen Aga agıremedıgın ıcın ordan reset atma Sansın da Yok egerkı Varsa At düzelir
-
MMB bunu yazdı:
-----------------------------
hocam ama hiç bağlanmaya uğraşmıyo bile. mac adresini de değişip denedim olmadı. 6 ay girdim adamın ağına hiç bişey olmadı. airtiesrt-205 model modem. arayüzüne şifre koymuş ama modemin şifresini kaldırmış. hayrına dağıttığı kesin.
-----------------------------modeme girebiliyormusun ?
arayüzüne şifre koymş ama modem şifresini kalmış ne demek hala anlayamadım :/
-
@adama
hocam valla bilmiyorum resetten dolayımıdır. ama attırma şansım yok
@AbAzad
hocam önceden girdiğimde arayüzü şifresi vardı normal şifresi yoktu. şimdi de şifresiz ama girmiyor :) -
adam modemin anteniyle falan oynadıysa üst kattaysa bağlanamayabilirsin,gidip düzelt en iyisi :)
-
hocam zaten şu anda üst kattakinden giriyorum zaten. asıl önemli olan odamdan çeken :\ o daha hızlı ve ttnet değil anladığım kadarıyla :)
-
MMB bunu yazdı:
-----------------------------
@adama
hocam valla bilmiyorum resetten dolayımıdır. ama attırma şansım yok
@AbAzad
hocam önceden girdiğimde arayüzü şifresi vardı normal şifresi yoktu. şimdi de şifresiz ama girmiyor :)
-----------------------------Abazad değil Ab'azad :P kısaltma olmayan özel isimleri kısaltırken yutulan harfin yerine ' konur :)
eger modem airties ise login ekranın kaynak kodlarında modem şifresi yazıyor genelde.