folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bu Dava Kazanılırsa Sistem Çöker! (ÖSS)

Bu Dava Kazanılırsa Sistem Çöker! (ÖSS)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Hakim baba Erhan Atlı, lise son sınıfta okuyan kızı için, yeni sistemin 2010 yılındaki üniversite sınavında uygulanmaması istemiyle Danıştaya başvurdu. Hakim, dava dilekçesinde, tek katsayı uygulamasının Matematik-Fen grubu öğrencilerine bariz şekilde avantaj sağladığını öne sürdü. Danıştay uygulamayı durdurursa üniversite sınav sistemini büyük bir kaos bekliyor

var PartnerId = returnAdCode('2195'); var AdContainerIds ='divAdnetKeyword';
    İzmir 29. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Erhan Atlı, Danıştaya sunulmak üzere İdare Mahkemesi Başkanlığına verdiği dava dilekçesinde, YÖK'ün 21 Temmuz 2009 tarihli kararıyla, kendi alanından bölüm seçen öğrenciler ile alan dışı tercih yapan öğrenciler arasında uygulanan katsayı farkının kaldırıldığını belirtti.

Kendisi gibi hukukçu olmak isteyen kızı Bornova Anadolu Lisesi öğrencisi Banu Atlı'nın, Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ağırlıklı eğitim gördüğünü ve Türkçe-Matematik bölümünü seçtiğini belirten Atlı, dava dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Kızım, Türkçe-Matematik bölümünü seçtiği 2007-2008 yılındaki kurallara göre alan seçmiş ve geleceğine yön vermiştir. Bu yıl sınava katılacaktır. Yükseköğretim Kurulunun tespit ettiği kurallar ile başladığı yarışın son bölümünde kural değişikliğiyle karşılaşmıştır. Yeni kurallar kızımın durumunda olan öğrenciler yönünden değil, bir yıl sonra üniversite sınavına girecek, yani 2010-2011 yılında sınava girecek öğrenciler yönünden uygulanması gerekir.”

Getirilen yeni sistemle pek çok sayısal öğrencisinin tercihlerini fen grubundan hukuk, siyasal gibi okullara yönelttiğini kaydeden Erhan Atlı, “Bu durum dershanelerdeki bölüm ayrışmalarından da açıkça bellidir. Yeni sistem çok bariz şekilde sayısal eğitimi alan, 2009-2010 eğitim yılında üniversite sınavına girecek öğrenciler açısından avantaj sağlamıştır. Kamu kurum ve kuruluşları yaptıkları işlemlerde, hukuk devleti, eşitlik, güvenilirlik ilkelerini zedelememelidir” dedi.

Daha önce konulan kurallara göre hazırlık yapan öğrenciler yönünden son anda yapılan kural değişikliğiyle, bir kısım öğrencilerin daha avantajlı duruma getirilmesinin “hukuka uygunluk” prensibi ile de bağdaşmadığını savunan Atlı, eskisi gibi kendi alanını tercih eden öğrenciler için 0.8, alan dışı tercihler için de 0.3'lük katsayı uygulamasının bu yıl da sürmesini talep etti
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Adam haklı bence.yeni sistemin bu sene liseye başlayanlar için geçerli olması lazım..

Dava sonucunu merak ediyorum açıkcası..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HacKeR_tr
    HacKeR_tr's avatar
    Erkek
    ewt yha bnde 2. snftayım dikey geçiş için geldım 1 sne bitti 2 snf olduk derken a.* geçiş kalktı geçiş hakkımı istiyorum cunku sırf bu hak için ant değilde tefennide okuyorum ve bir çok sıkıntı çekiyorum.Hakkım olmadığını önceden bilseydim hiç gitmezdim tefenniye.

Hatalarımla varım, hatta hatasızlıkla gurur duyacak kadar alçalmadım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    aga bide hukuk için say-2 istemeleri çok saçma :W

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

dava sonucu mu ? 10 sene sonra  belli olur

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek
    fen öğrencileri yeni sistemde çok şanslı :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

var PartnerId = returnAdCode('2195'); var AdContainerIds ='divAdnetKeyword'; İzmir 29. Asliye Ceza Mahkemesi

nerde la bu ceza mahkemesi :Duzaydaki izmirdemi sdf

"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

bu boktan sisteme bence hic durmadan milyonlarca dava acmali herkes...

bok gibi paralari var, senelerdir ulkeyi adam edemediler, esas sorunu cozmuyorlar...

1 sene adam gibi butce ayirsalardi coktan adam olmustu millet hazir zaten.

koyun uretiyoruz.

anca gidersin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongly
    wrongly's avatar
    Erkek
    Ya ben bi b.k anlamadim adaletsizlik nerde.. Sayisal ogrencisiyim, dershaneye gidiyorum. Ama benim sayisal puanimdan hukuga gitmek gibi bi imkanim yok gibi birsey. Yani sayisaldan girerim, ea puanim da gelir ama ea puanim dusuk gelir. Ea nin yuksek gelmesi icin ayrica edebiyat sinavina girmem lazim ama edebiyat gormuyorum bile.. Yani ona bakilirsa ea ogrencisi fen yaparak muhendislige de gidebilir. Adaletsizlik cok, ama bu konuda bi adaletsizlik goremedim sahsen. Konuda yanls anladigim bisey varsa acklasin bi murit (= Ha sinava kokten karsiyz o ayri ama yeni sistem eskiye gore kat kat iyi
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkknight
    darkknight's avatar
    Erkek
    Tepki almak istemiyorum ama :D ben fen lisesi çıkışlı biriyim ve bu sene sırf bu yüzden mezuna kalıp tm kayıt yaptım şimdilikte gayet iyi gidio :D 1 yılda edebiyatı çok rahat hallederim diye düşündüm... Zaten bence haksızlık deil. çünkü bi insanın daha ortaokul sonunda ne iş yapıcağına karar vermesi çok zor. ben fen lisesi yazdığıma çok pişman olmuştum bu yasa çıkınca atladım hemen :D Hem kaldıki bi sözel öğrencisi bile tıp yazabilio artık.. Hem bu sistem devlet kademelerinde sayısal zekalı insanlarıda bize göstericektir.. devletin yapısı değişcek resmen.. güzel bi uygulama bence :D

Son Kozum Olsun Zorda Sukunet...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek
    ortada haksızlık falan yok kusura bakmayın
Toplam Hit: 2829 Toplam Mesaj: 18