Bu Devrenin Çözüm Mantıgını Anlamadım [A.C]
-
ya bu devreyi nasıl çözerim anlamadım çevre akımı ile çözcemama br ksımını anlamadım

-
Anladığım kadarı ile güçkaynakların doğru akım kaynağı. bu durumda bobinlerin omik direnç değerini bilmen yeterli. ilk enerji verildiği an hariç hiçbir zaman indüktif davranmayacalardır. işin kolay yani. Senden ne istediklerini yazmamışsın bu nedenle genel bilgilerle devam edeceğim. Kondansatör ideal olarak düşünülecekse yok say zira iç direnci sonsuzdur. Eğer iç direnci varsa kendisine paralel dirençlerle beraber 3 direnç olduğunu düşün ve bu kısmı öyle çöz. Sonra bu kısmın altındaki direnç-bobin seri devresini çöz. Anlıyacsğın çöze çöze eleman sayısını olabildiğince azalt.
-
ben de anlamadım.
-
I 1 I2 I3 değerlerini istedi
bobine j kondansatöre -j :D değerleri yazmadım şimdi düüşündügüm mantık önce rlc i çözücem paralel sonra ise ne yapcam onu anlamadım..
-
şimdi anladıgım kadar ile o üstteki paraleli teke düşürcez 3 göz yapcaz bu devreyi sadece ve oraya acaba jxL ve jxc imi koycaz yoksa başka değerlerimi onu şaşırıyorum yokmu yardımcı olcak ?
-
kondansatör 1/jwc
bobin Jwlbunları bildikten sonra kondanstör ve dirençlerin empedanslarını bulursun üçünün paralelinden gelen paralel empedansı bulduktan sonra düğüm çevre artık isteğine göre istediğini uygularsın her yönden geçen akımı bulursun ;)
sana anlamazsın sen gitme okuma dedim ben :D
-
gokcan bunu yazdı:
-----------------------------
kondansatör 1/jwc
bobin Jwlbunları bildikten sonra kondanstör ve dirençlerin empedanslarını bulursun üçünün paralelinden gelen paralel empedansı bulduktan sonra düğüm çevre artık isteğine göre istediğini uygularsın her yönden geçen akımı bulursun ;)
sana anlamazsın sen gitme okuma dedim ben :D
-----------------------------konuya yeni geçtik kafamı bir iki şey kurcalıyor o zaman..
dediğim şekilde yaparsak şimdi orası tek sıra olcağındna değerlerini nasıl yazcağımı karıştırıyorm
-
sen karmaşık sayıları biliyormusun..bilmiyorsan öğren zaten o verdiğim formüllerle direkt normal direnç gibi işlem yapacaksın orda sadece j den gelen açı değerleri ortaya çıkar
-
yok hayır hepsini biliyorum anlatamaıdm
şimdi ordaki rlc den gerilim ve akımı buluruz eyvallah ama oraya bobin kapasite ve drenc koyarsak
xl
ve xc oranlarınımı yazcaz o 3 lü devreye o üste onu anlatamadım sana
-
oo verdiğim formüllerle hepsi direnç oluyor hepsini direnç gibi düşün
-
empedansını bulim yani oraya sadece z yeterli diyorsun yane ?