Bu Dükkan İşinin Sonu Ne Olur?
-
kafaya koyup odememe olayini bir daha dusun bence, kara listeye girersen bankalardan kredi falan alamazsin bir daha.
-
zalimadam bunu yazdı
merhabalar.
3 ay önce bir bilgisayar satış tamir dükkanı devraldım. dükkan benim adıma oldu.
20 binlira nın 4 bin lirasını ödedim . ve içine biraz mal ilave ettim ve girdim işe.
dükkanı aldığım ibne ile birkaç anlaşma ile işe başladık. 3 ay içinde anlaşamadıkl ayrıldık.
dükkanı geri alır ken 3 aylık vergi, stopaj, muhasebe ücretleri vs. kredi kartı borcumu geri ödeyecek diye anlaştık.
yani sıfır zararla ayrılacağım ve tek zararım 3 aylık emeğim ve 3 aylık yatmayan bağkurum olacak.
ve ayrıldığımız gün bir kağıt imazladık kendi aramızda. x tarinde zalimadamdan dükkanı geri devralıyorum kartborcu x kadar ödeyeceğim ödediğimde hiçbir hakkı klamayacaktır diğer zararlarını karşılayacağım. filan . imzaladık.
an itibari ile ibnelik yapmaya başladı ve ödemeyeceğini söyleyerek beni tehdit etti.
gel senle bu işi bir yerde hal edelim dedi. gittim oraya gelmedi. aradım niye gelmedin dedim . işim çıktı senle sonragörüşşecez dedi.
şimdi bunu dükkana yanına gitsem öldürecem. birüsür borcum var . sorun yaşamadan polis yoluyla nasıl çözerim olayı ?
polise ne desem en haklı ben olurum ? dükkan benim adıma zaten. o kağıdın bir önemi varmı ?
bana bir yok gösterin. bu iş adiliyeye giderse benim nasıl bir yol izlemem lazım ?
bu ibne başımı ağrıtacak kahpeler gibi kıvırıp duruyor. elimde kalacak.
birsürü zarar ettiim zoruma gitmedi şu kart borcu ile verigler toplam 1500 yapıyor sadece onlar zoruma gitti. kafaya koydum ödemeyecem . sonu ne olursa olsun.
noterdeb ihtarname gonderılecek yok yıne odemezse dava acacaksın hakkında. polis mi polis neymiş .
ek olarak resmı olarak sozlesmenızı bıtırmedıysenız . yanı sozlesme sartlı ıse . gordugum kadarıyla sartlı k.kartı odemesı ıle gırecek.
yeni borclar kanunu mezvuatını bılen bırısı ıle konus. Uygun durum varsa (kendı adına resmı olarak bırsey bırakma ev araba vs gıt kredı cek ve sırkete bınsınler borc yuzunden bu sekılde bır pustluk yapabılırsın )
hipokondriyak tarafından 19/Eki/14 20:47 tarihinde düzenlenmiştir -
başta tam ne konularak bu işe giriştin bilemiyorum.
keşke herkes "şunu yapacağım ne diyorsunuz " diye konu açıyordu sende öyle yapsaydın ama artık olan olmuş.
tam karışıklık oluyor senin dediğin yöntemle.
ortaklıkta ortaklık başladığı andan itibaren bütün gelir ve giderlere ortaksınızdır..
hangisi fazlaysa diğerinden çıkarırsın geri kalan eşit paylaşılır.
sonrada ayrılır. başka bir şahısa borç varsa oda ortak ödenir dış borçlar kapatılır falan..
sen baştan hata yapmışsın. bütün herşey senin sütüne ve sadece zarar yada karına diye ortaklık olmaz .
bak bence hemen eline bir kağıt kalem. en baştan bütün yaptığın harcamaların ve gelirlerin dökümü yap.
hatta 1 tl ye kadar listesini yap
devir parası boya badana kira....
aldığın mallar
ve arkadaşının yaptığı bildiğin harcamları
çizgi çek sağ tarafada devirden beri olan bütün gelirleri yaptığınız satışları falan.
2 seçenek var ya üstteki anlattığım gibi yaparsın
yada dersinki sen senin getirdiklerini al götüğr benden sonradan aldıklarımı götüreyim.
3 aylık zararları ortaklaşa bölüşelim.muhasebe vergi falan ..
garibime giden birşeyde onun malını alıyorsun çalıştırıyorsun ayrılıken malını adama verip hem borçlar sana kalıyor
sen böyle tongaya basacak biri değildin sanki ama kahretsin iyi niyetli olunca böyle oluyor
boşver sanane hamile karısından.
işle özelini birbirine karıştımayacaksın. çok istiyorsan doğunca altın tak. ama şimdi hakkın neyse al .
son ekleyeyim. kavga edipte 1500 bin için hapishanelerde sürünmeye değmez.
geçen biri konu açtı adamı 300 bin dolandırmışlar. onların canı yokmu.
hep derim ortaklı iş yapmayacaksın batarsan da çıkarsanda kendin çıkacaksın
futurist tarafından 19/Eki/14 21:10 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam bir işyeri için çok küçük hesaplar yapıyosun bence. Yani tabi yapmalısında sinirlenecek birşey yok. 3 ay, ortağı test etmen için yeterli bir zaman. sen de etmişsin ayrılmak istiyorsan ayrılırsın.
Şimdi
1) Dükkan kiramı? senin üzerineyse şirket üzerine bir kira sözleşmesi fln yaptınmı?
2) Şirketin ortaklık yapısı nedir?
3) şahıs mı limitedmi?
4) şirket müdürü kimdir?
5) Şirketin sermayesi nedir?
6) Şirketten kim ne kadar maaş alıyordu?
7) Şirket kurulurkenki masraflarda kim ödemesi gereken ne kadar parayı ortaya koymadı da öbüründen aldı?
bunları bir söyle, elindeki sözleşmeye çok güvenme. Son çare değilse de mahkemelik olmamaya çalış. -
Eğer şirket müdürüysen kafaya takma, şirketin (bugüne kadar üzerinden vergisini ödediğiniz) her türlü sana binen giderini excelde topla.
ondan sonra git o parayı şirket adına kredi çekip kendine x-y tarihleri arası muhtelif giderler açıklaması altında havale yaparsın.
ondan sonra şirketi kapatırsın. Artık ortağın düşünsün. Tabi hemen bunu yapma, önceki postumda adam gibi sorduklarımı cevapla önce.
Yada ortaklık sözleşmene göre buna ihtar çekersin öde diye, yoksa sermaye arttırımına gider, hisseni yükseltir, sonra verdiğin her karara uymak zorunda bırakırsın. ama bir mali müşavire danışman lazım bunun için
HolyOne tarafından 19/Eki/14 21:25 tarihinde düzenlenmiştir -
konuyla alakalı değil ama dükkan iş yapmadımı işler yürümedimi yani. nasıl bi tecrüben oldu
-
anladım kadarıyla işe başlarken herhangibir sözleşme yok ortaklık yok dükkan sadece senin adına ve işten ayrılırken kağıda yazdınız şu şu zararımı öde devredim dedin çektin kapıyı geldin ve hala adam orda iş yapıyor senin adına ki durum böyleyse çok çok vahim haberin ola
yapacakların
1-acilen dükkandaki yazarkasa ve kaç adet fatura bastırdınsa hepsini sağlama al sözde ortağın erişemesin
2- kapanış vermeden zararın kadar malı başkasına devret sat vsre açığını kapat
3-direk maliyeye kapanış dilekçeni ver bastırmış olduğun faturalarla beraber/ çünkü mal satmayıp sadece fatura kesip satsa ocağına incir ağacı diker çıkan vergilerle
4-kapanış verinceye dek muhasebe vergi bağkur vs sana gireceğini unutma
anlamam ki nasıl olurda ortaklık sözleşmesi olmadan yasal zeminde tüm ortakların ismi geçmeden iş kurulur işyeri işletilir abi siz hangi Türkiyede yaşıyorsunuz~~
-
taekwondo bunu yazdı
anladım kadarıyla işe başlarken herhangibir sözleşme yok ortaklık yok dükkan sadece senin adına ve işten ayrılırken kağıda yazdınız şu şu zararımı öde devredim dedin çektin kapıyı geldin ve hala adam orda iş yapıyor senin adına ki durum böyleyse çok çok vahim haberin ola
yapacakların
1-acilen dükkandaki yazarkasa ve kaç adet fatura bastırdınsa hepsini sağlama al sözde ortağın erişemesin
2- kapanış vermeden zararın kadar malı başkasına devret sat vsre açığını kapat
3-direk maliyeye kapanış dilekçeni ver bastırmış olduğun faturalarla beraber/ çünkü mal satmayıp sadece fatura kesip satsa ocağına incir ağacı diker çıkan vergilerle
4-kapanış verinceye dek muhasebe vergi bağkur vs sana gireceğini unutma
anlamam ki nasıl olurda ortaklık sözleşmesi olmadan yasal zeminde tüm ortakların ismi geçmeden iş kurulur işyeri işletilir abi siz hangi Türkiyede yaşıyorsunuz~~
müdür durum aynen öyle. yazar kasa hariç bütün fatura fiş evraklar bende. .
HERKESİN SORUSUNA VİDEOLU ANLATIM YAPTIM . DİNLERSENİZ SEVİNİRİM. YAZARAK ANLATAMIYORUM DURUMU.
http://vocaroo.com/i/s1eTxIpuu4Cv
-
zalimadam bunu yazdı
merhabalar.
3 ay önce bir bilgisayar satış tamir dükkanı devraldım. dükkan benim adıma oldu.
20 binlira nın 4 bin lirasını ödedim . ve içine biraz mal ilave ettim ve girdim işe.
dükkanı aldığım ibne ile birkaç anlaşma ile işe başladık. 3 ay içinde anlaşamadıkl ayrıldık.
dükkanı geri alır ken 3 aylık vergi, stopaj, muhasebe ücretleri vs. kredi kartı borcumu geri ödeyecek diye anlaştık.
yani sıfır zararla ayrılacağım ve tek zararım 3 aylık emeğim ve 3 aylık yatmayan bağkurum olacak.
ve ayrıldığımız gün bir kağıt imazladık kendi aramızda. x tarinde zalimadamdan dükkanı geri devralıyorum kartborcu x kadar ödeyeceğim ödediğimde hiçbir hakkı klamayacaktır diğer zararlarını karşılayacağım. filan . imzaladık.
an itibari ile ibnelik yapmaya başladı ve ödemeyeceğini söyleyerek beni tehdit etti.
gel senle bu işi bir yerde hal edelim dedi. gittim oraya gelmedi. aradım niye gelmedin dedim . işim çıktı senle sonragörüşşecez dedi.
şimdi bunu dükkana yanına gitsem öldürecem. birüsür borcum var . sorun yaşamadan polis yoluyla nasıl çözerim olayı ?
polise ne desem en haklı ben olurum ? dükkan benim adıma zaten. o kağıdın bir önemi varmı ?
bana bir yok gösterin. bu iş adiliyeye giderse benim nasıl bir yol izlemem lazım ?
bu ibne başımı ağrıtacak kahpeler gibi kıvırıp duruyor. elimde kalacak.
birsürü zarar ettiim zoruma gitmedi şu kart borcu ile verigler toplam 1500 yapıyor sadece onlar zoruma gitti. kafaya koydum ödemeyecem . sonu ne olursa olsun.
kağıt noterde mi imzalandı ? Resmiyeti varmıdır ?
Dükkanı devrettiysen rersmi evrak işleri yapıldımı ?
Cevapların hayır ise ; savcılığa suç duyurusunda bulun ,
" zorla metruk bir mekanda tehditle bir kağıt imzalattı , dükkanımı gasp etti şuan dükkanım ve içerisindekiğ şu kadar mal bu kişinin elindedir .
Sulh ile olayın çözümünü ve dükkanımı geri istememe rağmen haklarımı geri iade etmememkte zorla imzalattığı kağıt ile ve can güvenliğim ile beni tehdit etmektedir. "
gibi kısa bir dilekçe ile , adamın anasını ağlatır , borçlarını icra yolu iade alır yetmez dükkan sahibi olursun ;)
-
Kreyzi bunu yazdı
dükkan senin adına dediğint tapu mu yoksa işyeri ruhsatı mı hocu
eğer dükkan ise elemanı ara. yarın ya siktir çık yada mahkemeye başvurup attırıyorum seni dükkanıda satıyorum diye haber ver.
sonra kalan borçlarını da ödet ibneye devret. böylesine bunu yapmak gerek.
:))
saçmalama .
Adam anında dükkandaki malları boşaltır geriye 3 ün biri yada buvara duvar dükkan ve kirası kalır ;)
Sessizce saman altından su yürüterek işi bitirecek ;)