Bu Dükkan İşinin Sonu Ne Olur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    b0rd0
    b0rd0's avatar
    Erkek

Başkan ben sana bişey diyim ama kırılma. 

Sen dükkanı almamışsınki. Sadece 3 binliralık malzeme alıp dükkana koymuşsun bi nevi abi benim şu malzemeleride

Dükkanın şu köşesine koyalımda satılsın gibi bişey olmuş.

Sadece karşıdaki adam Vergi muhasebe vb. sorumluluklardan kurtulmak için senin ismine devretmiş dükkanı.

Oda sen devralmamışsın sadece isim tescil etmişsin devir sözleşmesi varmı ?

adam dükkandan kendi malzemelerini alıp gidebilir. Hala her şey adamın üzerine.

Bence güzellikle söyle paranın alabildiğin kadarını almaya çalış.

Belaya girmeye gerek yok değmez. Ticarette her zaman risk vardır.

Bugün 4 kaybedersin yarın 400 kazanırsın. Hiç moralini bozma.

Kalbim Kadar Yazabilsem de Ömrüm Kadar Severim..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı
    taekwondo bunu yazdı

anladım kadarıyla işe başlarken herhangibir sözleşme yok ortaklık yok dükkan sadece senin adına ve işten ayrılırken kağıda yazdınız şu şu zararımı öde devredim dedin çektin kapıyı geldin ve hala adam orda iş yapıyor senin adına ki durum böyleyse çok çok vahim haberin ola

yapacakların 

1-acilen dükkandaki yazarkasa ve kaç adet fatura bastırdınsa hepsini sağlama al  sözde ortağın erişemesin

2- kapanış vermeden zararın kadar malı başkasına devret sat vsre açığını kapat

3-direk maliyeye kapanış dilekçeni ver bastırmış olduğun faturalarla beraber/ çünkü mal satmayıp sadece fatura kesip satsa ocağına incir ağacı diker çıkan vergilerle 

4-kapanış verinceye dek muhasebe vergi bağkur vs sana gireceğini unutma

anlamam ki nasıl olurda ortaklık sözleşmesi olmadan yasal zeminde tüm ortakların ismi geçmeden iş kurulur işyeri işletilir abi siz hangi Türkiyede yaşıyorsunuz~~

müdür durum aynen öyle. yazar kasa hariç bütün fatura fiş evraklar bende. .

HERKESİN SORUSUNA VİDEOLU ANLATIM YAPTIM . DİNLERSENİZ SEVİNİRİM. YAZARAK ANLATAMIYORUM DURUMU.

http://vocaroo.com/i/s1eTxIpuu4Cv

dediğim gibiyse bu adam senin dükkanına adım dahi atamaz 16000tl malı olduğunu af buyur kıçınıda yırtsa hak iddia edemez kaldı ki onun senin peşinde dolanması lazım ken sen rezil oluyorsun vur kapıya kilidi erkekse girsin görelim yada aksam git malları başka bi depoya çek bitti gitti sabah gelince hangi polise gidip mallarım yok olmuş diyebilecek bi görelim :) çünki mal kendinin değil 

lafın özü sen gidip malının başında durmamakla  hata ediyorsun herifi sittir etme lüksü tamamen iki dudağının arasında iken 

zararını karşılayacak kadar mala el koy yazarkasayıda al  kapanışı ver 

vidyoyu izlemedim pttcell bağlantım :(

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam sesli cevabını okudum kusura bakma ağır konuşacam

Şirketin şahıs şirketimidir limited şirketimidir diye soruyorum, bırak bu soruma cevap vermeyi şirketin yarım ünvanını kağıttan okuyorsun, senin kuracağın şirketin amına koyim =))

Şirket nasıl kurulur nasıl işletilir bilmediğin gibi sözleşme düzenlemeyi ve polisin ne iş yaptığını da bilmiyorsun. Polisin senin ortaktan para isteme gibi bir yetkisi varmı sence? Hakimmi polis?

Elemandan parayı almak için biraz daha uğraş, mahkemeye fln veririm de, ama parayı vermezse mahkemeye verme, uğraştığına değecek bir para değil. Sen avantajlı pozisyonda gibi gözüküyorsun bir sözleşme yapmışsın ama adam gerçekte ortağın değil, ne dükkan kirası ne motor vs belli ki şirkete fatura ederek beyan etmemişsin. Adam senin ortağınsa kağıtta yok, çalışanınsa muhtemelen ssksını ödemiyorsun. adam firmaysa da fatura kesmiyorsun adamın ne olduğu kağıt üstünde belli değil.

Bence kafanı fazla yorma, bu deneyimi biraz pahalı bir işletme kursu olarak düşün. bir dahakine çevrende iş yapanlardan iş nasıl kurulur, ortaklık sözleşmesi nasıl yapılır vs vs öğren. (Gerçi ortaklık zordur, ne kadar sözleşme vs yapsan karşındakine güvene dayanır. mecbur kalmadıkça yapılmamalıdır. Yapılırsa sadece eşit koyulan sermayeye dayalı ortaklık yapılmalıdır, her tür evrakta tam olarak yansıtılmalıdır, yoksa işi şansa bırakırsın)

HolyOne tarafından 20/Eki/14 00:48 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam sesli cevabını okudum kusura bakma ağır konuşacam

Şirketin şahıs şirketimidir limited şirketimidir diye soruyorum, bırak bu soruma cevap vermeyi şirketin yarım ünvanını kağıttan okuyorsun, senin kuracağın şirketin amına koyim =))

Şirket nasıl kurulur nasıl işletilir bilmediğin gibi sözleşme düzenlemeyi ve polisin ne iş yaptığını da bilmiyorsun. Polisin senin ortaktan para isteme gibi bir yetkisi varmı sence? Hakimmi polis?

Elemandan parayı almak için biraz daha uğraş, mahkemeye fln veririm de, ama parayı vermezse mahkemeye verme, uğraştığına değecek bir para değil. Sen avantajlı pozisyonda gibi gözüküyorsun bir sözleşme yapmışsın ama adam gerçekte ortağın değil, ne dükkan kirası ne motor vs belli ki şirkete fatura ederek beyan etmemişsin. Adam senin ortağınsa kağıtta yok, çalışanınsa muhtemelen ssksını ödemiyorsun. adam firmaysa da fatura kesmiyorsun adamın ne olduğu kağıt üstünde belli değil.

Bence kafanı fazla yorma, bu deneyimi biraz pahalı bir işletme kursu olarak düşün. bir dahakine çevrende iş yapanlardan iş nasıl kurulur, ortaklık sözleşmesi nasıl yapılır vs vs öğren. (Gerçi ortaklık zordur, ne kadar sözleşme vs yapsan karşındakine güvene dayanır. mecbur kalmadıkça yapılmamalıdır. Yapılırsa sadece eşit koyulan sermayeye dayalı ortaklık yapılmalıdır, her tür evrakta tam olarak yansıtılmalıdır, yoksa işi şansa bırakırsın)

ünvanını kağıttan okumadım. kafamdam okudum. dükkan elektronik idi. ben tamir ve bilgisayar eklettirdim maliyeden yanlış bilgi vermeyeim diye biraz düşündüm. ondan biraz kağıttan okur gibi oldu :)

ayrıca bu 2. dükkanımdı . bakma sen saçma salak konuştuğuma. kafam dolu binbir türlü sıkıntım var artık bıktım. yazmaya bile halim yok ses kaydı yaptım derdim için.

sonuç olarak erkekliğe bok sürdürmemek için git şikayet et ne yapıyorsan yap diyecek biliyorum.

iş adilyeye giderse boşboşuna vakit kaybı. son çare zorbalık yapmak gibi görünüyor.

elinize emeğinize sağlık herkesin. teşekürler.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam aklında olsun sözleşme yaparken biyerden template bul onu düzenle, kafana göre yazma. mesela bu sözleşme iki nüsha olarak düzenlenmiştir, her kopyası taraflardan birine verilmek üzere imzalanmıştır gibi kısımlar önemli. Sözleşmenin geçerli olması için iki tarafın da kopyayı almış olması lazım.

Ayrıca aklında olsun dükkan olduğu gibi satın alınmaz. Dükkan para kazanıyor olsa zaten 20.000 tlye sana satmaz, bir dükkana zaten ayda 20.000 girmiorsa o dükkan zaten batıktır.

Gerçi ne anlatiom ben, yapılacak bütün hataları yapmışsın bunlar detay =) Ama için rahat olsn bak gtüne giren, öğreneceğinin yanında hiçbişey. Yani 20.000 tl ödenmeyecek bir para değil, ticarette 1 batar 2 batar 3. de toparlarsın. Vermezse gidip adamı dövme, firma sahibi olarak sadece giren çıkan sayıları düşün sen. Adamı sktr edip dükkanı nasıl toparlarsın ona bak, gerekirse başka bişeyler sat orda, sağda solda iş kovala vs...

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam aklında olsun sözleşme yaparken biyerden template bul onu düzenle, kafana göre yazma. mesela bu sözleşme iki nüsha olarak düzenlenmiştir, her kopyası taraflardan birine verilmek üzere imzalanmıştır gibi kısımlar önemli. Sözleşmenin geçerli olması için iki tarafın da kopyayı almış olması lazım.

Ayrıca aklında olsun dükkan olduğu gibi satın alınmaz. Dükkan para kazanıyor olsa zaten 20.000 tlye sana satmaz, bir dükkana zaten ayda 20.000 girmiorsa o dükkan zaten batıktır.

Gerçi ne anlatiom ben, yapılacak bütün hataları yapmışsın bunlar detay =) Ama için rahat olsn bak gtüne giren, öğreneceğinin yanında hiçbişey. Yani 20.000 tl ödenmeyecek bir para değil, ticarette 1 batar 2 batar 3. de toparlarsın. Vermezse gidip adamı dövme, firma sahibi olarak sadece giren çıkan sayıları düşün sen. Adamı sktr edip dükkanı nasıl toparlarsın ona bak, gerekirse başka bişeyler sat orda, sağda solda iş kovala vs...

sen olayı anlamamışsınki şeyh. dükkanmı kaldı ortada.?

adam şuan dükkanda ve ekmek kazanıyor. ben ise esnaflığa isyan etmiş biri olarak ayrıldım. 10 gün oldu.

anahtar onda idi. benden devralana kadar zararmı karşılayacak ve işine deva edecekti.

yapacam edecem diye diye 10 gün geçti ve hala o  dükkanda ben ise bir özel şirkketten telefon bekliyorum işe girmek için.

dükkan onda şuan işetiyor. başlarım dükkanına dahada dükkan işine girmem ben. ticarette şansım yok zaten.

karnımız ekmek doymuyor zaten. bana göre şu an sigara parası bile önemli iken bukadar şey ağır geliyor.

anlaşamadık 10 gün önce ayrıldım ve 10 gün oyaladı şimdi ise ödeyemem filan diyor işte mevzu bu.

hani benim zararımı verce kapanış verecem o ise açılış verecek birdaha gitmeyecem onun yanına dükkanına.

zuhahha şey öldürdün beni :D . bana bir numara ver arayayım oradan konuşalım istersen. bi sesini duyalım bereket gelsin şeyh :)

zalimadam tarafından 20/Eki/14 01:58 tarihinde düzenlenmiştir

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Vur ibneyi topuklarından. 

arbeit macht frei
Toplam Hit: 3580 Toplam Mesaj: 28