folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bu Fiyata Bu Bilgisayar Uygun Mu ?

Bu Fiyata Bu Bilgisayar Uygun Mu ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

emreslmn bunu yazdı:
    -----------------------------

Son bır sorum daha olucak PC ne ıcın kullanılacak Oyunmu ınternetmı fılmmı ofıs olarak mı? agırlıklı olarak ne olacagınıda solersen ona gore bazı parcalardan odun verıp ucretı dusurebılırız dıye dusunuyorum

Ağırlıklı olarak oyun için kulanır.İnternette ole klasık sıteleri gezecek biri.Yani klasık aile bilgisayarı :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Işlemci: AMD Phenom II X2 955 = 100 dolar.

Ram: Kingston Hyperx DDR3 serisi 2x2 4GB cl9 = 50-60 dolar

Anakart: ASUS M4N68T-M V2 AM3 NVIDIA Geforce 7025/nForce 630a DDR3 1333MHz VGA Anakart = 60 Dolar

Ekran kartı: HD4850 veya 9800GT = 90-100 Dolar civarı

Hard Disk: SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM HARDDİSK veya 500GB Western Digital Caviar Black serisi= 50-60 Dolar

Kasa: EVEREST ICE BOX 917 400W MidT ATX SİYAH KASA= 50-60 Dolar

Monitör: Acer P196HQVB GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR= 100 Dolar

Bu bileşenler ortalama 1000 Lira yapıyor. Rastgele satıcılardan baktığım için ortalama fiyatlarını yazdım heryerde bulunabilecek parçalar. Satıcıdan satıcıya maliyeti 100 Lira gibi düşürebilirsin. Yada tek bir yerden toplarsan zaten o kadar indirimi yaparlar.

Bu fiyatın içine Yazıcı klavye mause kamera dahil etmedim. Zaten onlarda anca 100 Lira civarı tutar. Tabı buyuk fırmalardan degılde tanıdık yada mahalle arası bılgısayarcılardan ıhtıyaclarını gıderebılırsın.

Ana parcalar olarak bunları yazdım. geneline vatandan baktım.

www.kriptopedi.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek

Melik bunu yazdı:

Çok pahalı hocam naptın yav.

bizim cafe  bu makinalara siksen 250-300 veriyor :/

----------------------------- 500 600 taş çatladın 650 veririm o da hatır meselesi

Hayırlısı...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Parçaların sıfır olması ve herhangı bır dukkandan alınması bu kadar pahalı olmasına yol acıyor.

Aslında ıyı bır arastırmayla ıyı durumda garantılı hatta 0 olan parcalardan forumlardan toplanırsa arkadasa onerılen pcyı 300 lıraya bulmak mumkun.

Ama sıfır ve bayııden alınınca durum boyle oluyor

Butceyı 200 250 lıra daha esnetebılsek 4 cekırdeklı ve daha ıyı bır ekran kartına hatta belkı monıtore sahıp bır pc toplanabılıır.

Ama gunumuz oyunları ıcın ve aıle pclerı ıcın 2 cekırdek bır ıslemcı yeterlı dıye dusunuyorum

www.kriptopedi.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

emreslmn bunu yazdı:

Işlemci: AMD Phenom II X2 955 = 100 dolar.

Ram: Kingston Hyperx DDR3 serisi 2x2 4GB cl9 = 50-60 dolar

Anakart: ASUS M4N68T-M V2 AM3 NVIDIA Geforce 7025/nForce 630a DDR3 1333MHz VGA Anakart = 60 Dolar

Ekran kartı: HD4850 veya 9800GT = 90-100 Dolar civarı

Hard Disk: SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM HARDDİSK veya 500GB Western Digital Caviar Black serisi= 50-60 Dolar

Kasa: EVEREST ICE BOX 917 400W MidT ATX SİYAH KASA= 50-60 Dolar

Monitör: Acer P196HQVB GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR= 100 Dolar

Bu bileşenler ortalama 1000 Lira yapıyor. Rastgele satıcılardan baktığım için ortalama fiyatlarını yazdım heryerde bulunabilecek parçalar. Satıcıdan satıcıya maliyeti 100 Lira gibi düşürebilirsin. Yada tek bir yerden toplarsan zaten o kadar indirimi yaparlar.

Bu fiyatın içine Yazıcı klavye mause kamera dahil etmedim. Zaten onlarda anca 100 Lira civarı tutar. Tabı buyuk fırmalardan degılde tanıdık yada mahalle arası bılgısayarcılardan ıhtıyaclarını gıderebılırsın.

Ana parcalar olarak bunları yazdım. geneline vatandan baktım.

sen mi şakasın.. fiyatların mı anlamadım..

o işlemciyi nerden kimden 100 dolara alıosun. .

bana bu yazdıgın fiyatları nerden aldıgını link link verirmisin.. madem fakrlı yerlerde bulmuşsun..

fabrikada memur emeklisi bi tanıdıgnmı war..anlamış deilim.

huyum deil sadece işlemciye bi baktım. buldugum en ucuz fiyat 139,05 USD+KDV 

ya sizin orda kdv yok yada........

hadi kolay gelsin.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

Ben yarın media marka gidim senin dediğin bilgisayar aksesurlarıyla 1000 tlyi geçer :D

Yani 1000 tlye en uygunu al.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

@piratekadir

mediamark ta daha ucuza bulabılırsın ama tek tavsıyem bılgısayarı toplaman olur. ramı 2gb dusurursen bu pcyı toplarsın aksesuarlarıyla bırlıkte.

isimleri elle yazdım. bı yanlıs varsa adam gıbı cevap verebılırsın. burda cokda umrumda degıp pas gecebılırım konuyu. elle yazdıgım ıcın 550 yerıne 955 yazmısım ama orda x2 yazıyor dımı? phenom x2nın 955 modelı olmadıgını anlasan saka olmasan bu yanlıslıgında farkına varabılırdın. ayrıca memur tanıdıgımda var pc dukkanımda.

http://img88.imageshack.us/img88/3721/novaqz.jpg

www.kriptopedi.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

emreslmn bunu yazdı:

@piratekadir

mediamark ta daha ucuza bulabılırsın ama tek tavsıyem bılgısayarı toplaman olur. ramı 2gb dusurursen bu pcyı toplarsın aksesuarlarıyla bırlıkte.

isimleri elle yazdım. bı yanlıs varsa adam gıbı cevap verebılırsın. burda cokda umrumda degıp pas gecebılırım konuyu. elle yazdıgım ıcın 555 yerıne 955 yazmısım ama orda x2 yazıyor dımı? phenom x2nın 955 modelı olmadıgını anlasan saka olmasan bu yanlıslıgında farkına varabılırdın. ayrıca memur tanıdıgımda var pc dukkanımda.

Hocam yok senle alakalı birşey değil dedim ya donanımdan fazla anlamam şimdi o parcaları tek tek o fiyata nasıl toplarım bilemiyorum ? 

Sagol hocaml fikirlerin için en azından bunun yuksek fıyat oldugunu oğrendim :D

Eğer toplama yapacagım tek bir adres var ve tavsıye edersen tabiki.

Para biriktireyim bir yine tbtye konu acacam sadece kasa taparlıyacam 1 hafta boyunca  her parcayı gerekırse ayrı sehırlerden sıparıs edecem.Şimdi bu akrabaya yarına halletmek ıstıyorum hemen :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Bu parçaların hepsını media marktan bulabılırsın. en fazla bıraz dolasırsın o kadar :) yanı hepsı vardır ama eger yoksa vatandan bulabılırsın. Fıyat performansın hemen hemen en ıyı parcaları . kasa ve psu konusunda degısıklık yapabılırsın onu ucuz ve psusu var dıye yazdım goruntusu hos :)

amd alıcaksan phenom II asagısını alma

intel almanı onermem bu fıyat aralıgında gerek anakart gerek ıslemccıler pahalıya patlar sana.

Ramlerın gecıkme degerlerını cok onemseme. Ekran kartı olarakda 4850'den asagısını almamanı onerırım. ama daha ucuza 512 mblık 4850ler bulabılırsın monıtor cok ahım sahım degıl pek fark yaratmaz.

zaten alttakı satırı sana degıl bana sakamısın dıyen arkadasa yazdım. Sonucta daha tatlı bı dılle yanlıs yazdıgımı belırtebılırdı :) herneyse canı sagolsun.

yardım edebılecegım her konuda yardım ederım. pmde atabılırsın kolay gelsın :)

www.kriptopedi.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

emreslmn bunu yazdı:

@piratekadir

isimleri elle yazdım. bı yanlıs varsa adam gıbı cevap verebılırsın. burda cokda umrumda degıp pas gecebılırım konuyu. elle yazdıgım ıcın 555 yerıne 955 yazmısım ama orda x2 yazıyor dımı? phenom x2nın 955 modelı olmadıgını anlasan saka olmasan bu yanlıslıgında farkına varabılırdın. ayrıca memur tanıdıgımda var pc dukkanımda.

resim deil link ver arkadaşım.. x2 555 işlemciyide gayet iyi biliorum. core unlocked ile 4 çekirdek olup w7 puanı da 7.3 dür.. sidik olayını geç..

bana hangi firmaymış bu fiyata onun linkini ver..çok ucuz alışveriş yapıcam belki. resim linkinde çalışmıo.. ben normal magaza linki istiorum..  artı x2 555 Be serisinde bile o adam nerden bulucak 100 dolara.. 

sana gelişini yazıosun.. sen sana gelenlere öle mi topluosun pc leri.. kdv siz ve sana geliş fiyatlarıyla.. ne kazanıosun o zaman ??

yanlış bilgilendirme yapma. 

Toplam Hit: 2989 Toplam Mesaj: 30