Bu İmkanla Rekor Sayılabilecek Bi Overclock
-
haji sana kısa bi özet geçem o zaman bios dan (biostan biosa göre değişir) genelde adventage menüsü altından jumperfree configrationa giriyon sonra orda 3 seçenek vardır 1- auto 2- manuel 3-standart auto yu seçersen bios önüne bi menü getirir
%5 overclock
%10 overclock
...... overclock die ordan seçersin
manuel i seçersen önüne işlemci çarpanı gelir bnmkinde 200 işlemcisine öre deişir onu sen 205 210 ne kadar yerse benim 3.40 olması için 228 yaptım
standart dersen zati no overclock :d -
delidir kadirdir ortağımdır yapar a.k her boku beklerim :D anakart kan ağlıyor dikkat et la bari yakma a.k :D
-
p4 3000 hız neyine yetmiyor ki? arttırıyorsun bence sen kaşınıyon
-
ehuehu işlemci yetiyo ama bunlar denemeler :D bakalım yiyomu diyegazlı soğutma alacam hemen türkiyeye glsin :D
-
2.66 islemciyi orjinal fan ile 3.300 yapiyorum onda ne var...bak haci ekran kartin dandikse eger oyun meraklisi degilsen agp deki voltaji yarim volt dusur islemciye yarim volt arti ver yarim voltta ramlere yuklen...sonra ram ayarlarini 4-4-1-2 seklinde ayarla...700mhz-800mhz rahat oc deger saglarin..tabi anakartin ne o da var.
-
hacim bellek zamanlamalarını 4-4-1-2 yaparsak çok düşük olur cas latency 4 olunca latenc time 110 lara fln çıkıyo ben o/c yi 2.5-3-3-7 de yaptım agp ile oynamadım çünkü underground 2ye girdimoyun oynadım :D
-
aman hocam nickin gibi deli olma. paran coksa biraz bekle p4 bir üst modeli cıkar alırsın yakarsan babayı alırısn o zman :D buz koyacağına kasayı buzkuğa koy daha güzel olur. hadi sana kolay gelsin.
-
abi alet hemen pat diye yanmaz ya.. daha doğrusu kendimden biliyorum.. voltajı yiyince ısınıyor (fan dursada ısınır gerçi ya) intel ("dını nı nım" intelin reklam müziği) p4 2.8ghz HT 800mhz system bus 512kb L2cache var benim işlemcimde.. bi keresinde fan teklemiş (eh durur tabi ses yapıyordu okadar umursamadık) e bi baktım kendi kendine kapanıyor noluyo lan acaba dedim kafamı kasaya doğru yaklaştırdım bi sıcaklık geldi.. yeniden çalıştırdım fön gibi üflüyor şerefsiz ahah.. sonra girdim bios ayarlarına sıcaklığa baktım 80C derece olmuş eh o sıcaklığa gelince otomatik kapatıyor alet.. sonra 1-2 ayar çektim overheat mevzusuna 70C dereceye gelince ötsün buzzer cik cik diye.. iyice paranoya yaptık anasını satayım easytune4 ü yükledim ısıları o andaki her bi haltı görmek açısından orada overclock seçenekleri var ama ben denemedim zaten geçen vcd ye alt yazı çakıyor aynı zamanda media player ve internet explorer'ı çalıştırıyordum o kıytırık fan iyi soğutmuyor anlaşılan ki ötmeye başladı anakart.. şu amd işlemcileri anlamıyorum abi niye 3000+ diyoda 1.8 gibi çalışıyorlar illa overclock yapıyosunuz..? yada ben mi yanılıyorum.. nedir işin sırrı araştırmak lazım tabi..
-
400 mhz baya eyi bi deger..
Toplam Hit: 4094 Toplam Mesaj: 20