Bu İnsanların Günhları Var Mı Yok Mu ?
-
hacılar olay kaymasında sadece merak ettiğim cevabı almak istiyorum vardır ya da yoktur !
-
sahmaran bunu yazdı:
-----------------------------
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------Ben bu soruyu zamaninda din hocasina sormustum bana su cevabi vermisti:
Bi ornek veriyim dedi bi ada dusun ve o adada bi insan yasadigini dusun demisti.Ama dis dunyayla hic alakasi yok orad dogmus ve konusmayi bile bilmiyor,cevresinde baska insan yok ada disinda baska bi hayat oldugunu bile bilmiyor yani hayvan gibi yasiyor demisti.Eger bu insan yasami boyunca kendisini yaratan bi yaratici oldugunu dusunurse yani kendisinden yuce bi yaratici,cevresindeki herseyi yaratan bi yaratici olduguna inanirsa iste o adam musluman olarak olur demisti..
-----------------------------eski zamnda afrikada ki yamyamlar zenciler vs, ormanin içinde yasayip kagit kalemin ne oldugunu bilmeyenler, baska bi toplum görmemis kendi hayatlarinda yasamis olanlar için de geçerli olur ozaman (?)
-----------------------------Elindeki butun imkani kullanip arastirmalisin dogruyu bulmak icin!Benim,daha dogrusu hocanin verdigi ornekte hic bir ihtimali olmayan bir insandan bahsediliyo ama ya onlarin?
Varsa zaten bunu kullanmak zorundalar ama yoksa?
-
bunun cevabını kımse bılmıyor bunu sende bılıyorsun yanı möden önce ölüp tbtye uye olan yok demekkı bılemıcez :D
-
HeYeT bunu yazdı:
-----------------------------hangi zamanda hangi din varsa o geçerlidir.
biri gelnce ona tabi olmak gerektir.
-----------------------------sakaci seni;D varmi bole bisey harbi la ? seneye hangi din olcak beyler ? lordvaderin dedigi gibi kurandan once tevrat,incil vardi. Bu isin kacari yok yani din adem peygamberden baslamistir.
-
arkadasım bole bı konu acdıgın ıcın oncelıkle tebrık edıyorum...bence günahları yokdur çünkı gunah olması ıcın ınsanların haberlerının olması gerekır ilkçağdan önce kuran-ı kerim olmadıgına ore haberlerıde yok o zaman gunahlarıda yok!
-
kitaba filan gerek yokki. her yetişkin insan aklını kullanarak allah'ın 1 olduğunu bulabilir. ona bu şekilde inanabilir. kişiye bişeyler öğretilmediyse bu onun suçu değilki.
-
Ben Metrix in etkisinde kaldım, Sanırım Kafamda Cevaplamam Gereken Sorular arttı Çözünce Bişiler Karalarım.
1. cisi Allah Bir Canlı varlık değildir, İhtiyaçtan Münezzehtir. Yaratmaya Neden İhtiyaç duydu.
2. cisi Önce Cenneti yaratıp orada varetti bizi, Neden Cenneti silmek Zorunda Kaldı. Öyle Görünüyorki yeniden Yaratmak Zorunda.
3. Bir hata oluştu Sanırım, Ama Ört bas etmesini anlayamıyorum, Hiç Görmediğimiz bir varlığın varlığını Görsek bile Bize kendi verdiği Özgürlük hissi yüzünden Cehenneme Göndermesinide ayrıca Neticesine Bakarak araştırmam gerekiyor. Sanırım Cennette Yaşamaya Müsait değiliz Bu Sınavı Cennette Yaşamaya Uygun yaratımda olanları Seçmek içinde Yapmış olabilir.
4. Cennet Denen Önceki yaşam Alanını Silmesinin Sebebi İnsanın Oraya Ayak Uyduramaması Olabilirmi diyede Düşünmeden edemiyorum. Tamamen Kısıtlamadan Uzak bir Yaratış Sanırım bazı hatalara sebep verdi.
Neyse KAfamı Karıştıranlar bunlar Sonra Bişler belirtirim.
-
Thelordmax bunu yazdı:
-----------------------------
HeYeT bunu yazdı:
-----------------------------hangi zamanda hangi din varsa o geçerlidir.
biri gelnce ona tabi olmak gerektir.
-----------------------------sakaci seni;D varmi bole bisey harbi la ? seneye hangi din olcak beyler ? lordvaderin dedigi gibi kurandan once tevrat,incil vardi. Bu isin kacari yok yani din adem peygamberden baslamistir.
-----------------------------yau kısa öz yazayım dedim olay açılmışta açılmış ne ise..
şimdi hz isa zamanında incil vardı... hristiyanlık
hz muhammed zamanında kuran idi... islam son din yani (son peygamber gelmiştir ve bu süreç bitmiştir)
hangi zamanda hangi din varsa ı geçerlidir. yeni bi peygamber geldiği zaman.. ona tabi olunur
inanç meselesi tabi.
-
Yorumları okumadım, belki benim dediğimi diyen olmuştur ama bildiğime göre ilk insan olan Hz. Adem aynı zamanda ilk peygamberdir. Yani her dönemde insanlara doğru yolu gösterecek klavuzlar vardı. Gelişen dünyaya göre günah kavramı da değişti. Önceden insanların kıyafetleri yokken göğüsleri açık gezmeleri günah değildi belki bilemiyorum ama ilerleyen zamanlarda Adem'in dini bazı şeylere cevap veremez hale geldi. Örneğin alkol, kumar vs. bi sürü şey ortada yokken bunların yasak olması, günah olması gibi şeyler de olamazdı. Ama dediğim gibi, değişen uygarlıklara uyum sağlaması açısından sürekli yeni peygamberler ve kitaplar gönderilmiştir. Bunlar arasında sonuncusu Hz. Muhammed'dir ve kitabı da Kur'an'ı Kerim'dir. O, indirildiği zamandan kıyamete kadar olan süredeki zaman dilimine hitap eden, bütün isteklere cevap verebilen, neyin yasak olması neyin helal olması gerektiğini söyleyen son kitaptır.
Eğer tek bir cevap istiyorsan; evet onların da günahları vardı.
Tanrı önünde bütün kullar eşittir. Birbirlerinden milyonlarca yıl önce veya sonra yaşamış olsalar da çağdaş olsalar da. Tanrı kimseye torpil geçmez.
-
cevap veriyorum bunu biz bilemeyiz bu bir paradox boşver takma kafana