Bu Kodu Bilen Var Mı ?
-
adam içeriye gizli bir tag yerleştirir. Özel bir tag. Sonra onu arama motorlarında aratır. Sonuçlarda çıkan sitelere bakar baktı kendi teması :) öyle olur yani bu işler.
-
_
-
çok basit bir şekilde javascriptle log tutuyordur. Sistemde kendi bıraktığı bir buq vardır log tutuyor,siteni öğrendi , rahatlıkla ne yaptığını vs öğrenebilir.
Sadece Tahmin :)
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------
doğru yanıtı bulmak için doğru soruyu ifade eden cümleyi kurabilmek gerekir tabi ...
-----------------------------
+ 1adam doğru söylüyor.Soruyu soramıyorsun!
Ama tahminimce;
Lisansı kıramadım desen anlasilir.Her scriptin lisans mantığı kendine özeldir.Kimisinde db tablolarını Admin cpden optimize ettiginde bile sistem yazılımcısına icine ftp bilgileri decriypt edilmis saf sifreler ve kullanıcı adları dahil tum bilgiler inlude edilmis bir mail de gider.Ayrica site ismi,host ip,optimasyon yapan kisi rumuz ip sifre v.s v.s
Scripti bile paylassan adamlar anca yardımcı olabilir belki sana.Çünkü uzak hostlardan bile veri cekerek islem yapıyor olabilir lisans.O lisans kodlarinin ya kirilmasi,ya silinmesi ya da teknigine gore gormezden gelecegi bir ek kod lazım.Sen bu sekilde hicbir cozum bekleme.Cunku dedigin hakkinda biraz bilgin olsaydi scripti adamin eline vermeden sana hicbir yardimi olmayacagini anlardin.
Hele ki lians iceren kodun gomulu oldugu sayfa zend guard,ioncube gibi eklentilerle sifrelenmisse ...
Admin cp den upload icin ftp bilgilerini isteen formlara bilgi girme ya da yanlis yaz simdilik.Anlayan birinden yardım iste scriptini bi tarasin ki zaten anlayan buyuk ihtimal hangi dosyalara bakmasi gerektigini ilk bakista bilir.Duzeltincede sana gerekli direktifleri ogretir olur biter...
-
Bak simdi ben temayi yaparken mesela ana dizinlerin oldugu yere hani index.php resimler.php vs vs hic ziyaret etmeyecegi bi php dosyasyi olustururum isminide images.php yaparim adamda lazimdir diye silmez ama ben tabii onu yaparken o images.php dosyasinin icine bir isim yazarim yani "( asd ) ] 0 copyright ter kokulu " gibi sonra bunu google etiketlerse googledan aratirim "( asd ) ] 0 copyright ter kokulu " diye bakarimbaska bir sitede mevcut ise kopyaladigini anlarim yada olmadi ana sayfaya kucucuk bir kod mesela tahribat.com ' un index.asp sine kod gomerim o kod benim web siteme veya mailime sen ne yapiyorsan onun kayitlari bana saniye saniye gelir okodu nerden bulucam dersen bilmiyorum ama yardimci olucak arkadaslar vardir.Yada olmadi asddsaasddsa.php diye dosya yaparim arka planina siyah renk yaparim googledan allinurl : asddsaasddsa.php diye aratirim eger cikarsa icerigine girerim icerigide siyahsa o oldugunu anlarim...
-
Claros bunu yazdı:
-----------------------------Bak simdi ben temayi yaparken mesela ana dizinlerin oldugu yere hani index.php resimler.php vs vs hic ziyaret etmeyecegi bi php dosyasyi olustururum isminide images.php yaparim adamda lazimdir diye silmez ama ben tabii onu yaparken o images.php dosyasinin icine bir isim yazarim yani "( asd ) ] 0 copyright ter kokulu " gibi sonra bunu google etiketlerse googledan aratirim "( asd ) ] 0 copyright ter kokulu " diye bakarimbaska bir sitede mevcut ise kopyaladigini anlarim yada olmadi ana sayfaya kucucuk bir kod mesela tahribat.com ' un index.asp sine kod gomerim o kod benim web siteme veya mailime sen ne yapiyorsan onun kayitlari bana saniye saniye gelir okodu nerden bulucam dersen bilmiyorum ama yardimci olucak arkadaslar vardir.Yada olmadi asddsaasddsa.php diye dosya yaparim arka planina siyah renk yaparim googledan allinurl : asddsaasddsa.php diye aratirim eger cikarsa icerigine girerim icerigide siyahsa o oldugunu anlarim...-----------------------------hocam yazdığım bir sistem yüzünden lisansta benim en büyük düşüncem oldu. kurcalayan birisi bu yöntemleri kolay aşar. ben ftp bilgilerini scripti müşteriye vermeden kullandırıcam. ftpye bir şekilde ulaşsa bile sistemin çalışmasında önemli rol oynayan baştan yazılması çok çok zor olan bir dosyayı (asp için konuşuyorum) dll dosyasına çevirip sunucuya register ettirip öyle kullanıcam. aynı dosyanın içerisindede uzak bir veritabanından domain adına göre lisansı kontrol eden bir fonksiyon eklicem. script calınsa bile bastan yazmak kadar uğraştırıcak lisansı kırmak :D
-
Fikret bunu yazdı:
-----------------------------Claros bunu yazdı:
-----------------------------Bak simdi ben temayi yaparken mesela ana dizinlerin oldugu yere hani index.php resimler.php vs vs hic ziyaret etmeyecegi bi php dosyasyi olustururum isminide images.php yaparim adamda lazimdir diye silmez ama ben tabii onu yaparken o images.php dosyasinin icine bir isim yazarim yani "( asd ) ] 0 copyright ter kokulu " gibi sonra bunu google etiketlerse googledan aratirim "( asd ) ] 0 copyright ter kokulu " diye bakarimbaska bir sitede mevcut ise kopyaladigini anlarim yada olmadi ana sayfaya kucucuk bir kod mesela tahribat.com ' un index.asp sine kod gomerim o kod benim web siteme veya mailime sen ne yapiyorsan onun kayitlari bana saniye saniye gelir okodu nerden bulucam dersen bilmiyorum ama yardimci olucak arkadaslar vardir.Yada olmadi asddsaasddsa.php diye dosya yaparim arka planina siyah renk yaparim googledan allinurl : asddsaasddsa.php diye aratirim eger cikarsa icerigine girerim icerigide siyahsa o oldugunu anlarim...-----------------------------hocam yazdığım bir sistem yüzünden lisansta benim en büyük düşüncem oldu. kurcalayan birisi bu yöntemleri kolay aşar. ben ftp bilgilerini scripti müşteriye vermeden kullandırıcam. ftpye bir şekilde ulaşsa bile sistemin çalışmasında önemli rol oynayan baştan yazılması çok çok zor olan bir dosyayı (asp için konuşuyorum) dll dosyasına çevirip sunucuya register ettirip öyle kullanıcam. aynı dosyanın içerisindede uzak bir veritabanından domain adına göre lisansı kontrol eden bir fonksiyon eklicem. script calınsa bile bastan yazmak kadar uğraştırıcak lisansı kırmak :D
-----------------------------Ben bile anlamadim ama calanin isi zor herhalde :D
-
Claros bunu yazdı:
-----------------------------Fikret bunu yazdı:
-----------------------------Claros bunu yazdı:
-----------------------------Ben bile anlamadim ama calanin isi zor herhalde :D
-----------------------------:D:D
hocam özetlemek gerekirse lisans kontrolü olacak. uzaktaki bir veritabanına bağlanıp domain adına göre lisansı var mı yok mu kontrol edicek ona göre çalışıcak script. lisans kodunun silinmemesi içinde dll dosyası haline getirip öyle kullanıcam diyelim :D
-
meta kodları at hocam :) arama motorlarında itinayla çıkar.
auothor kodunu ekle tamamdır.
-
global $veritabani;
$site = $_SERVER['HTTP_HOST'];
$lisans = substr( strtoupper( sha1( md5( sha1( $site.")=(/&%+karistirbunuyavrum+%&\\)=(" ) ) ) ), 7, 16 );
$bakalim = substr( $lisans, 0, 4 )."-".substr( $lisans, 4, 4 )."-".substr( $lisans, 8, 4 )."-".substr( $lisans, 12, 4 );
$sorgula = $db->query( "SELECT * FROM lisans WHERE lisans=''criptonedir" );
$Sistem= $db->fetch_array( $sorgula );
$varmi = $Sistem[deger];
if ( $bakalim != $varmi )
{
echo " Yokmus.Lisans Numaranız Bu Site için Uygun değildir";}
else
{
echo " $site 'a Hosgeldiniz.İyi eğlenceler";
}
....
Mesela bu lisans mantigini yazdığınızda;
Lsans yanlış ve kodları editleyebiliyorsa şahıs;
sadece
if ( $bakalim != $varmi )
kodundaki
if ( $bakalim == $varmi )
değişikliği yaptığında lisans kırılmış olur!Tek karakterle.
Sorun bu kodu decode edilemeyecek bir şekilde şifrelemek!