Bu Laptop Nasıl?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

Makineyi düşürdüm ekranın yarısı siyah oldu

Malum olaydan sonra bilgisayarı değiştireyim diyorum. Uzun zamandır netbook kullanıyorum sıkıldım artık. Genel anlamıyla internet işlerini halledebileceğim ve cod, cs gibi ahım şahım sistem gereksinimleri istemeyen klasik oyunları kaldırabilecek bir makine arıyorum. 8-9 yıl önce dellin bi laptopu vardı taş gibiydi yine delllere bakayım dedim bunu buldum. Bütçe 1200 lira civarı.

http://www.bimeks.com.tr/urun/125007/dell-insppiron-5050-45b43bc.aspx

Dell INSPPIRON 5050 45B43BC

• Intel®
    • Core™ i5
    • 2450M
    • 2,50 GHz
    • 15,6 "
    • 1366 x 768 px
    • 4 GB
    • SATA
    • 320 GB
    • 5400 rpm
    • Windows 7 Home Basic
    • 1333 MHz
    • 2,60 kg
    • Intel HD Graphics
    • 3 MB
    • Multimedia Kart (MMC), Secure Digital Kart (SD)
    • Paylaşımlı
    • DDR3
    • 4 GB
    • DVD±RW
    • Ethernet 10/100

1158,76 TL KDV dahil

Fiyat, performans açısından değerlendirirsek ne diyorsunuz alınır mı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

alınır

Cigu bigule :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    utat
    utat's avatar
    Erkek

Bence istediklerine uygun bir laptop alınabilir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

alınmasına alınır da

samsung NP3530EA-SO5TR serisine bak derim .

fiyat olarka aşşağı yukarı aynı   4 gb ram         1 gb ekran kartı(GT-520MX)          500 gb hdd         tek eksiği i3 olması.

senin söylediğin pc de                4 gb ram         onboard ekran kartı                      320 gb hdd         bide i5

karar senin?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    saybirs bunu yazdı

alınmasına alınır da

samsung NP3530EA-SO5TR serisine bak derim .

fiyat olarka aşşağı yukarı aynı   4 gb ram         1 gb ekran kartı(GT-520MX)          500 gb hdd         tek eksiği i3 olması.

senin söylediğin pc de                4 gb ram         onboard ekran kartı                      320 gb hdd         bide i5

karar senin?

ekran kartıyla pek işim yok. onboard olması saydığım oyunlar için sorun teşkil etmez diye düşünüyorum. eder mi?

diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam ekran kartını harici olarak seçerseniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Fiyat limitiniz civarında bir ürün buldum, belki ilgilenmek istersiniz.

Gerçi Lenovo ürününü kullanmadım, ama kullanan arkadaşlardan da kötü bir yorum almadım.

http://www.hepsiburada.com/liste/lenovo-g580-intel-core-i5-3210m-25ghz-4gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar-59-340021/productDetails.aspx?productId=bd301731&categoryId=98

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mYMusti
    mYMusti's avatar
    Erkek

hocam bence işlemci i3 olsa da iş görür ama ekran kartı onbord olmasın derim karar senin tabi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    Lantern
    Lantern's avatar
    Erkek

Hocam ekran kartı hariç alınır.

la havle ve la isla bonita...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

saydığım oyunlara ekran kartının onboard olması sorun teşkil etmez diye düşünüyorum. bunu alacağım bir-iki haftaya fiyatı yükselmez ise.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    itfaiyeci bunu yazdı

saydığım oyunlara ekran kartının onboard olması sorun teşkil etmez diye düşünüyorum. bunu alacağım bir-iki haftaya fiyatı yükselmez ise.

Hocam farkedebilir. Örneğin ben PES 2012 oyununu 9650M GT ekran kartlı bir dizüstü bilgisayarda yüksek çözünürlük ayarlarında değil iken bile zaman zaman kasmalar yaşayarak oynayabiliyordum. 9650M GT, 1 GB kendi belleği ve 1 GB kadar da RAM'den alması ile 2 GB bellek kullanımı sağlayan 3. sınıf bir paylaşımsız ekran kartıdır.

Siz düşüncemizi almak için buraya konu açtınız. Ama bizim önerilerimize rağmen hala "sorun teşkil etmeyeceği" düşüncesinde iseniz siz bilirsiniz. Bizlere sormanın zaten anlamı yok o halde. Alacağınız ürünü güle güle kullanın.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    itfaiyeci bunu yazdı

hocam i3 ile i5 olması sana pek fark etmez heralde ama ekran kartı olayına sadece oyun ile bakma bence

diğer uygulamalarda da fark edebiliyo

Toplam Hit: 1857 Toplam Mesaj: 12