Bu Nasıl Fizikdir Harbiden
-
g2k bunu yazdı:
-----------------------------artistliğini de yapack illa.
ilginç olan farklı hızda salınım hareketi yapmaları değil. onun neden oldğunu lise 3 fiziği görmüş herhangi bir gence sor aynısını söylesin sana. hepsi birbirine girmiş gibi göründükten sonra tekrar düzenli dalga hareketi yapmaları.
-----------------------------o da ebob-ekok olayı işte. periyotları büyükten küçüğe ve belli oranda artıyor. bir süre sonra yan yana gelen 3 farklı grup oluyo. sonra tekrar dağılıyo işte.
bunu da lise 3 öğrencisi mantıklı düşünüp söyleyebilir :)
-
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------
hay amk karı sandım be :/
----------------------------- -
fizikçi açıklasın falan demişsinde fizikçi olsaydım sana kızardım :) çok hafife almışsın adamları. bunu evde yap sen de aynı sonucu alırsın.
-
Evet olay ipin uzunluğunun değişmesine bağlı peryotlarının farklı olması ama. Bunlar hiç mi durmuyo. Adam bir de çok yüksekten bırakmıyor. Bence onların 1:45 dk sürekli sallanması pek mümkün değil. Havasız ortamda yaparsan o ayrı. AMa burada ipi en uzun olana dikkat edin. Hiçbir yavaşlama belirtisi yok.
-
diamonique bunu yazdı:
Evet olay ipin uzunluğunun değişmesine bağlı peryotlarının farklı olması ama. Bunlar hiç mi durmuyo. Adam bir de çok yüksekten bırakmıyor. Bence onların 1:45 dk sürekli sallanması pek mümkün değil. Havasız ortamda yaparsan o ayrı. AMa burada ipi en uzun olana dikkat edin. Hiçbir yavaşlama belirtisi yok.
-----------------------------aynen benimde anlamadığım bu yavaşlar gibi olması ve daha sonra hızlanması dikkatimi çekdi
-
murdery bunu yazdı:
ExpirE bunu yazdı:
herkes bi einstein modunda...Sizlerden yerçekimi, nükleer olay vs. gibi büyük projeleri bekliyoruz bi kaç sene sonra..
-
ExpirE bunu yazdı:
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------o ümitle giren tek sen değilsin :|
-
ExpirE bunu yazdı: