folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bu Nedir Nasıl Oluyor

Bu Nedir Nasıl Oluyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Erkek

içinde bi tepkime falan oluyor olabilir kanımca.. yani içindeki havayı bi anda yakıyolar gibi tepkime sonucu.

la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

önce tanker ısıtılıyor. ısınan hava genleşip tahliye ediliyor.  sonra içinde sıvı nitrojen yada gümüşnitrat gibi havayı bir anda soğutan mini bir kapsül patlatılıyor diye düşünüyorum.

böylelikle ısınıp tahliye olan hava bir anda soğuyunca ters basınca girip çöküyor .

ilkokulda tenekeyi ısıtırsınız kapatıp üzerine su döktüğünüz an çökerdi .bu onun daha profosyoneli

Temel adalettir .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek
    Aslında o tanker son halindeki gibi ezik büzük üretilmiş, içinde bi şeyler patlatıp açığa çıkan gaz sayesinde anında şişriyorlar. Sonra görüntüyü tersten oynatınca böle oluyo.

Metallica Rules
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Bir video daha vardı, adam 1 sn de lastiği şişiriyordu. Tekerin içine önce bir gaz sıkıyordu, sonra çakmakla sıcaklık veriyordu ve bir anda teker şişiyordu.

Bu olayın tam tersi, içinde oksijenin azalması, farklı bir gaz bulundurması ile ısı değişmesi olabilir.

Yada bi arkadaşın dediği gibi çok güçlü vakum olabilir...

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

zigana bunu yazdı:
    -----------------------------

önce tanker ısıtılıyor. ısınan hava genleşip tahliye ediliyor.  sonra içinde sıvı nitrojen yada gümüşnitrat gibi havayı bir anda soğutan mini bir kapsül patlatılıyor diye düşünüyorum.

böylelikle ısınıp tahliye olan hava bir anda soğuyunca ters basınca girip çöküyor .

ilkokulda tenekeyi ısıtırsınız kapatıp üzerine su döktüğünüz an çökerdi .bu onun daha profosyoneli

-----------------------------

bunun gibi birşey sanırım. bir ara bende bişey izlemiştim. yangınlar için yapılmıştı. el bombası büyüklüğünde bişeyi yangının ortasına atıyolardı. patladığı zaman etraftaki havayı çekiyordu ve hava olmayan ortamda yangın olmucağı için yangın anında sönüyodu. içerdeki havanın çok ani dışarı çıkmasıyla oluşuyor sanırım.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

23 - 24. saniyedeki konteyner görüntüsüne baktığımız zaman konteyner metal bir görüntünün ötesinde, plastik pet şişe görüntüsü taşıyor.

Çünkü öyle bir konteynerin yapıldığı malzeme 2,5 - 3 mm.'lik saç olamaz, lama olarak tabir edilen 5-7 cm.'lik demirden üretildiğini düşünürsek o kadar kısa süre içerisinde böyle birşey olması mümkün değil diye düşünüyorum.

Tarihteki denizaltılar denizin metrelerce altındaki basınca dayanamayarak söz konusu videodaki olaya maruz kalıyorlardı. Bunu engellemek içinde denizaltıların iç kısmına belirli aralıklala destek çıtaları eklendi ve su basıncından etkilenmesi engellendi.

Yani her iki olayda da dış basınç söz konusu, oksijenin hakim olduğu bir dış mekanda öyle bir dış basınç olayı bana saçma geldi.

Bence konteyner görüntüsü verilmiş plastik malzemeli bir obje diyorum...

Toplam Hit: 4840 Toplam Mesaj: 27