Bu Polislik Mi? Huzuru, Asayişi Hangi Kurum Sağlayacak Bu Memlekette Merak Ediyorum...
-
polisler de otomatiğe bağlamış arkadaş ay sonu maaşı al geç. sen orda bir savcı bir ne bileyim vali bir kodaman olsaydın o minibüsçünün a. korlardı.
bu ülkede küçük sinek ağa takılırken büyük sinek delip geçiyor. Belinde bir 14'lü olacak sıkacaksın 2 tane ondan sonra rahat rahat içerde yatarsın.
-
çok şey söylemek istiyorum ama başım belaya girer en sonunda..
oldum olası polislerden nefret ederim, nefret ettirdiler.. akp den önce de böyleydi sonra da böyle.. bir sürü şeylerini gördüm.. adam gibi polislere de denk geldim ama kötüleri de kötü yani..
vatandaşla hiç ilgilenmiyorlar, adamın işleri bu ama.. !! lakayıt lakayıt konuşuyorlar.. olay yerinde tv falan olunca adam gibi konuşuyorlar.. ancak bunları bu şekilde yola getirirsin.. zihniyet olarak insana değer vermiyorlar.. kimi kime şikayet edersin ki bu ülkede.. olay medyaya yansıdığında gereken yapılır bazen, onun dışında it iti ısırmaz gibi bir mantık var..
senin yaşadığın olay en azından trafik polisi karışmaz diyip işin içinden çıkarsın, ben kavga edenleri gördüm, polis hemen yakında, polis görüyor sonra arkasını dönüyor aman bulaşmayayım diye.. böyle iş mi olur arkadaş.. ondan sonra da derler mücadelenizi yasal yollarla yapın.. bir sonuç çıktığımı mı var? adama haksız yere dava açarlar yıllarca sürünür, ama elin şerefsizi hırsızlık yapar 3-5 ay sonra sokağa salarlar hatta bazen hemen bırakırlar 100 lerce kez de tekrarlanır.. nasıl bir hukuk sistemi var bu ülkede, nasıl insanların vicdanı bu kadar rahat anlayamıyorum..
bu ülkedeki ne asayişe ne adalete ne iktidara ne muhalefete ne hukuka güvenmiyorum.. başa kim gelirse gelsin böyle gelmiş böyle gider mantığıyla hareket ediyorlar ve edecekler.. halk adam olmayıp bu konularda hakkını aramadıkça daha çok binerler üstüne...
-
polis seven polisi neden sever cevap versin.
eğer sen bir terör örgütü yandaşı olsaydın ne olurdu yazıyım.
şöför göt korkusundan otobüsten kaçardı
polis yusufluktan çaktırmadan uçardı.
senin suçun tek olmak 2 kişi olsaydınız o şöförün ebesini bellerdiniz -
birgaripaskbestesi bunu yazdı
öncelikle geçmiş olsun, trafik polisinin neden müdahale etmediğini söyleyeyim. trafik polisleri asayiş olayına karışmaz, kavga ederken görseydi sizzi o halde müdahale etmeseydi görevi ihmalden şikayet edebilirdin ama diğer türlü bir şey çıkartamazsın. her birimin kendi görev alanı olduğu için dediğim gibi o an suç işlenmiyorsa kimse kimsenin işine karışmaz. asayiş ekibini çağıracaktın şikayetçi olacaktın ama onda da bir şey çıkacağını sanmıyorum.
olay ile ilgili kendinizi yalnız hissettiğiniz için sinirleniyorsunuz polise, ama dediğim gibi kimse kimsenin görev alanına karışmıyor. bazen trafikte öyle olaylarla karşılaşıyorum ki polis olduğumu söylediğimde daha bi üstüme geliyorlar. polis olduğumu söylemediğimde emin ol daha rahat hallediyorum işimi.
geçmiş olsun tekrar.
üstadım adam demirle üzerime geliyor o sıra duraktakiler adamı tutuyor ve o olayı görerek polis oraya yaklaşıyor, bende kafamı çevirdiğimde yaklaşan polisi görüyorum ve durduruyorum. yani olay kavga esnasında oluyor demir dediğim şey beş on kalınlığında birşey ilk kez görüyorum böyle bir şeyle dalındığını, zorla kaldırıyordu(ki bu hanzolar erkek olduğunu iddia ederler ya yumruklarını çıkarıp dalmaya götleri yemiyor bu erkek müsfettelerinin). Ya o şöför orda dursaydı ve saldırmaya devam etseydi, bunlar cahil pislik insanlar, cahilin ne yapacağı belli olmaz ya o demiri sallasaydı, demirle saldırdı diyorum polisçiğe, kafasını arkaya çevirip bana baka baka defolup gidiyor.
Ne yapabilirim diye çok düşündüm şöförü dava etsem mahkeme kağıdına davacının adresi yazılıyor şu adresteki kişi size şu davayı açtı şeklinde, ilk başta hukuk sistemi berbat.. şöför polisler tarafından çağırıldığında ve ifadesi alındığı sıra polisler senin telefonunu verebiliyor git özür dile davayı belki çeker diye. Ve ne için uğraşacağım dedim, bu halk için mi? yanımda dört beş kişi gelse ve davacı olsa inan hiç durmazdım.
o sinir ve stresle polisin plakasına bakmayı akıl edemedim. Etseydim kesin şikayet edecektim.
driveshaft tarafından 18/Kas/13 21:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu polislerin gücü halka yeter açık açık söyleyim. Bakan sikimsonik bir açılışa gelmiş , ben de bunlara orıspı çocukları bakışı atıyorum. O sıra sırtımda çanta var , çantada da o gün aldığım falçata var. Yoluma devam edeyim dedim , bana eliyle gel gel işareti yaptı , yanındakilerede beni işaret etti. Allahtan bir halk otobüsü geçiyormuş , atladım içeriye. Olay 1
2- Çarşıda kaza mı artık ne olmuş millet toplanıyor. Ben de merak ettim , elime aldım telefonu çekiyorum. Polis çekme ... çekme ... şeklinde sövüyor , yanımda tanımadığım biriyle çekmeye devam ediyoruz. En son yanımdakini ittirdi , ben de olay büyümesin diye sövdüm gittim.
-
JuMaN bunu yazdı
Hocam kos koca otobüste tek yürekli sen mi vardın diğerleri elma mı topluyordu hiç mi adam yoktu , polisin dediği cevaba bak olay varsa ekip çağırım senin görevin ne ki orada allah allah , valla hocam hem polisin plakasını hem de otobüs şöfürnün plakasını al git şikayet et. Tanıdık yüksek rütbeli polis varsa o polisin a... kor her halde.
malesef yol boyunca söylenen, şöföre sen bizimle nasıl konuşuyorsun diyen diğer yolcular, polis geldiğinde minibüsün içinden bana doğru bön bön baktılar, ki içerde yaşanan garipliklerden dolayı herkesin aşağı ineceğini ve polisin başına toplanacağını düşünmüştüm. bir tanesi inse o polis kıçını dönüp kaçamazdıda. (şöför sizlemi uğraşıcağız lan diyor, beni deli etmeyin hepinizi aşağı atarım diyor, öküzlerin hepsi içerde oturup yollarına devam edip o lafların hepsini yediler).
o sinir, sitres ve şaşkınlıkla polisin plakayıda almadım beş on saniye sonra kafam dank etti dönüp baktım ama okuyamadım
-
otobüs şöförünün kafasına demirle daldılar durdurup yol kavgasından. otobüste de polis vardı mesaim bitti dedi karışmadı ?
neden mi karışsa anında karakola gidip ebesinin nikahı kadar tutanak tutacak, geceyi karakolda geçirecekti. hadi bunu aştı diyelim görevli olduğu yerdeki amiri ne bok işin vardı karışıyon diye bir dünya da azarlayacaktı...
kendi açından bakma sadece olaya hocam. ha haklısın ibnelik etmişler.
şu taraftan da bak trafik polisi asayişe karışamaz, 2. ekip çaırabilir di tabi gelen ekip ona ne kaar söverdi onu bilemem, ondan da çekinmiş olurdu..
böyle durumlarda orspu çoıcuklarıyla hiç muhattap olma. direkt beyaz masayı ara şikayet et siksinler. durağını ara ordan da şikayet et.plakasını alıp 155e de bildirebilirsin.
cigeri beş para etmez bazı oç minibüscülerle yüz göz olmaya değmez.
geçen gün de durakta beklerken mninibüsün içinde, değnekçi girdi böyle elinde sigara baya rahat piç kurusu, ordan yaşlı bi amca beyfendi sigaranızı dışarda için rahatsız oldum falan diyo, ben böyle bir bakış görmedim amın evladı mal mal bakıyo amcanın surata. hani böyle sanki japonca konuşanı ilk defa görür o hesap, pezevenk baktı baktı sonra paşa paşa indi. sinirlerim zıpladı gene yahu. böyle orospu çocuklarıyla aynı havayı soluyoruz. mına kodumun barzoları..
böyleleriyle yüzgöz olmaya gerek yok..
geçmiş olsun bu arada badiresiz atlatmışsın..
millete güvenip de iş yapma öyle kalırsın tek başına hocam. önünde birini kesseler kimsenin umrunda olmaz..
-
joe_black bunu yazdı
otobüs şöförünün kafasına demirle daldılar durdurup yol kavgasından. otobüste de polis vardı mesaim bitti dedi karışmadı ?
neden mi karışsa anında karakola gidip ebesinin nikahı kadar tutanak tutacak, geceyi karakolda geçirecekti. hadi bunu aştı diyelim görevli olduğu yerdeki amiri ne bok işin vardı karışıyon diye bir dünya da azarlayacaktı...
Şaka mı yapıyon hocu? Herhangi bir devlet memurluğundan bahsetmiyoruz. Halkını korumaya yemin etmiş polis memurlarından bahsediyoruz. Tamam o zaman ake ben kaza geçirmiş geberiyor olayım, yakındaki bir doktor mesaim bitti diye ilk yardım yapmasın o zaman.
-
joe_black bunu yazdı
şu taraftan da bak trafik polisi asayişe karışamaz, 2. ekip çaırabilir di tabi gelen ekip ona ne kaar söverdi onu bilemem, ondan da çekinmiş olurdu..
böyle durumlarda orspu çoıcuklarıyla hiç muhattap olma. direkt beyaz masayı ara şikayet et siksinler. durağını ara ordan da şikayet et.plakasını alıp 155e de bildirebilirsin.
cigeri beş para etmez bazı oç minibüscülerle yüz göz olmaya değmez.
geçen gün de durakta beklerken mninibüsün içinde, değnekçi girdi böyle elinde sigara baya rahat piç kurusu, ordan yaşlı bi amca beyfendi sigaranızı dışarda için rahatsız oldum falan diyo, ben böyle bir bakış görmedim amın evladı mal mal bakıyo amcanın surata. hani böyle sanki japonca konuşanı ilk defa görür o hesap, pezevenk baktı baktı sonra paşa paşa indi. sinirlerim zıpladı gene yahu. böyle orospu çocuklarıyla aynı havayı soluyoruz. mına kodumun barzoları..
böyleleriyle yüzgöz olmaya gerek yok..
geçmiş olsun bu arada badiresiz atlatmışsın..
millete güvenip de iş yapma öyle kalırsın tek başına hocam. önünde birini kesseler kimsenin umrunda olmaz..
hocam işte bu mantıktan kaybediyoruz, karışma, görmezden gel diye diye toplum bu hale geldi... birlik olunsa ve olayların üzerine gidilse ne millete böyle posta koyabilirler nede polis böyle lakayt olabilir. Bu yaşağığım şey bir kuzey avrupa ülkesinde olsa idi arabanın içinden herkes inip tek tek ifade verip cümleten şikayetçi olurlardı, o lavukta bir daha şöförlük yapamazdı. Sen bana diyorsunki Türkiye de düzen böyle uy buna bu poliste işini yapmasın beleş maaş alsın bunu böyle kabul edelim oturalım kıçımızın üstüne. O zaman polis niye var? Kaldırsınlar baride vergilerimiz cebimizde kalsın.
driveshaft tarafından 18/Kas/13 22:20 tarihinde düzenlenmiştir -
KrypT bunu yazdıjoe_black bunu yazdı
Şaka mı yapıyon hocu? Herhangi bir devlet memurluğundan bahsetmiyoruz. Halkını korumaya yemin etmiş polis memurlarından bahsediyoruz. Tamam o zaman ake ben kaza geçirmiş geberiyor olayım, yakındaki bir doktor mesaim bitti diye ilk yardım yapmasın o zaman.
Valla olabilir hocam niye olmasın :)
Bazen bu yasaların bu yasaları çıkaranın böyle devletin böyle memurun ... diye oldukça yaratıcı kelimelerden oluşan cümleler hayal edebiliyorum.