Bu Resmin Bi Aciklamasi Olmali :)
-
Sekiller ayni sadece yerleri degisiyor ve 1 birim kare alan artiyor bu nasil mumkun olabilir?
-
sekiller ayni olabilir ama yüzeylerin uzunlugu degiştiriosun birbirini tamamladiklari karelerin yerleri degişiyo ve yüzeylerin uzunlugu degişio
-
Wolfwerine bunu yazdı:
-----------------------------
sekiller ayni olabilir ama yüzeylerin uzunlugu degiştiriosun birbirini tamamladiklari karelerin yerleri degişiyo ve yüzeylerin uzunlugu degişio
hocam hangisinin uzunlugu degismis ? -
ikinci şekil hatalı biyerde boşluk kalıyo.
-
kareyi oluşturan yüzeyde 8 cm lik ücgen kenari kullaniliyor dikdörtgendede öle ama
kareyi oluşturan yüzeyde 5 ve 5 cm lik dik yamuk kenari kullaniliyor ama dikdörtgende
5 ve 3 cm lik kenarlar kullaniliyor bu fark ta burdan gelio....
-
bunu şekil üstünde anlatmam cok kolayda aciklayabilmişimdir işallah Aciklamayi Beceremediysem Affola :)
-
arahman bunu yazdı:
ikinci şekil hatalı biyerde boşluk kalıyo.
sekil hatali olabilir ama hata nerde :) nerde bosluk kaliyor ?-----------------------------
kareyi oluşturan yüzeyde 8 cm lik ücgen kenari kullaniliyor dikdörtgendede öle ama
kareyi oluşturan yüzeyde 5 ve 5 cm lik dik yamuk kenari kullaniliyor ama dikdörtgende
5 ve 3 cm lik kenarlar kullaniliyor bu fark ta burdan gelio....
hoca ben simdi bi yamugun alanini dik olcersem yada baska turlu cevirip olcersem alanin degismesimi gerekiyo .. anlatamadin :D yada ben anlamadim
-
ben bunun canlısıyla uğraştım elle, şekilde hafif bi yamukluk var, göz aldanması oluyor. tabi çizim olunca farkedilmiyor da :)
-
Daha önce böyle bir konunun açıldığını hatırlıyorum.
O artan 1 birimin nerden geldiği de açıklanmıştı.
Geometrik şekilleri kesip üst üste oturtmaya çalışırsan
belki fazlalığın nasıl oluşturulduğunu bulursun.
-
tek tek kareyi olusturan yüzeylerdeki ücgenlerin Ve dik Yamugun Hangi Kenarlarini Kullanildigina Dikkatlice bak
gEne Dikdörtgeni Olusturan Yüzeylerdeki ücgenlerin Ve dik yamugun hangi Kenarlainin Kullanildigina bak anliyacagini düşünüorum
-
Karenin Yüzeyine ve dikdörtgenin Yüzeyine dikkat et sadece hojam Anladim Anlatamiom Kafayi yiycem birazdan :D