Bu Sırrı Bilenler Anında Ölür
-
AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------
kur'an dedi demiyorum zaten :)
ona bakarsan kur'an da adam kes dememesine rağmen yavuz binlerce şii kesmemiş midir? :)
humeynini yaptığı kendi yobazlığıyla alakalıdır,sana anlatma gibi bir derdim yok yazıyorsun cevap veriyoruz.
yavuz binlerce şii kesmemiştir hocam ,kılıcı senmi verdinde bıkadar emin konuşuyorsun?ki ondan yüzyıllarsonra enver paşanın hainliği bile tartışılabiliyorken nasıl bukadar eminsin?
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------AntiOksidan bunu yazdı:
ona bakarsan kur'an da adam kes dememesine rağmen yavuz binlerce şii kesmemiş midir? :)
humeynini yaptığı kendi yobazlığıyla alakalıdır,sana anlatma gibi bir derdim yok yazıyorsun cevap veriyoruz.
yavuz binlerce şii kesmemiştir hocam ,kılıcı senmi verdinde bıkadar emin konuşuyorsun?ki ondan yüzyıllarsonra enver paşanın hainliği bile tartışılabiliyorken nasıl bukadar eminsin?
Yavuz Sultan Selim ve Alevi Katliamı. Benim dışımda herkes söylüyor. Sence yanlış mı? -
ontedi bunu yazdı:
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------AntiOksidan bunu yazdı:
Yavuz Sultan Selim ve Alevi Katliamı. Benim dışımda herkes söylüyor. Sence yanlış mı?
:) ermeni katliamınıda türklerden başka herkes söylüyor :) -
yavuz selimin hayatını araştırır okursan onun böyle bir şey yapmayacak olduğunu anlarsın.
o dönemdeki osmanlıya bak .halkın durumuna bak azınlıkların durumuna bak.
-
evet adam kesme durumu var ama buna katliam diye bakmayalım.devletin bekasıyla ilgili.
doğu bölgesinde aleviler şah ismail ile işbirliği içindelerdi.yani şah ismail bu vatandaşlarn aklına girmiş.bunun sonucunda bir temizlik durumu var.sanırım sayı 40 bin gibi bişeydi. -
son gelişme hz.isa 'da ergenekoncu çıktı.ihanet ettiği için çarmıha germişler.
-
abi tamam akp vs gıcıklığınızı anladıkta yavuzdan ne istiyorsunuz ?
son dönemleri hariç osmanlıyıda eleştiriyorsanız sizden şüphe ederim... samimi bulmam. kötü düşünceli olduğunuzu sanırım. türkiyeci olmadığınızı düşünürüm vesaire vesaire.
kısaca, yavuza şii kesti diye eleştiren bir zihniyetten herşeyi beklerim:| korkarım siz fatihin istanbulu alırken öldürdüklerinide eleştirirsiniz:|
bu durum yediğimiz kaba s.çmaktır:|
nitekim peygamber s.a.v bile en güzel ahlaka sahipken savaş esnasında cana kastetmiştir. siz harbi samimi değilsiniz. ne laikliği ne cumhuriyetçiliği. bunun ardına sığınıyorsunuz:| ayıp ayıp
-
Tuna bunu yazdı:
-----------------------------abi tamam akp vs gıcıklığınızı anladıkta yavuzdan ne istiyorsunuz ?
son dönemleri hariç osmanlıyıda eleştiriyorsanız sizden şüphe ederim... samimi bulmam. kötü düşünceli olduğunuzu sanırım. türkiyeci olmadığınızı düşünürüm vesaire vesaire.
kısaca, yavuza şii kesti diyen bir zihniyetten herşeyi beklerim:|
kesmedimi sence ? bunun yavuzu çekememekle ilgisi yok.hatta bu mevzuyu devletin bekasıyla ilişkilendiren de benim. -
fatihack bunu yazdı:
Tuna bunu yazdı:
-----------------------------abi tamam akp vs gıcıklığınızı anladıkta yavuzdan ne istiyorsunuz ?
kısaca, yavuza şii kesti diyen bir zihniyetten herşeyi beklerim:|
kesmedimi sence ? bunun yavuzu çekememekle ilgisi yok.hatta bu mevzuyu devletin bekasıyla ilişkilendiren de benim.
yuh size yuhhhh:|fatih sultanda kesti ?
kanunide kesti
hz muhammed s.a.v de kesti
buyrun eleştirin. siz samimi değilsiniz.
-
yahu arkadaşım avatarına padişahlarımızdan birinin turasını koymuşsun güzel.osmanlı hayranısın buda güzel.benimde osmanlı'ya sempatim büyüktür.ama sen hiç mi kitap okumuyorsun yahu ?
bunun yavuzu veya osmanlıyı yermekle alakası yok.devletin bekası için bazı kellelerin alınması şarttı ve alındı.bir çok osmanlı ile ilgili kitapta bunu görebilirsin.bu bir utanç kaynağı değildir.şah ismail'e casusluk yapan ve osmanlı devletine karşı halkı kışkırtan kişilerdir bunlar.
aynı yavuz öz kardeşlerinide öldürttü.öldürtmedi diyebilirmisin ? buda devletin bekasıyla ilgili.yani devletin yararına şeyler bunlar.kimse yediği kaba sıçmıyor yani merak etme.
bu alevi vatandaşlar aynı zamanda kürttür ve yavuzun bununla ilgili bir şiiride vardır.Kürde fırsat verme ya Rabb, dehre sultan olmasın.
Aayağın sıksın çarık asla iflah olmasın
Vur sopayı al ekmeği, karnı bile doymasın
Ol çeşmeden gavur içsin, Kürde nasip olmasın