Bu Sorunun Cevabı Nedir?
-
Arkadaşlar bu sorunun cevabı nedir? Ben cevabı buldum ama şıklarda yok, herkes çözümlerini yazarsa sonra cevabı açıklayacağım.
Çok basit bir soru ama kafam karıştı bi yerde.
-
Arkadaşlar yeni bir soru buldum bu da hatalı amk.
1981 öss sorusu
http://a1210.hizliresim.com/12/m/f2j24.png
cevap 7 miş. Ama ben a yerine 5/2 verdiğimde de tamsayı oluyor. Amk bu adamlar mal mı böyle hatalı sorular hazırlamış :/
Tengri tarafından 19/Eki/12 14:47 tarihinde düzenlenmiştir -
| 99 - (-98) | = 197
-
AsDayGoesBy bunu yazdı
| 99 - (-98) | = 197
yanlış hocam. Ben de böyle buldum ama yanlış. 1993 öss sorusu bide :/
Tengri tarafından 18/Eki/12 13:24 tarihinde düzenlenmiştir -
AsDayGoesBy bunu yazdı
| 99 - (-98) | = 197
bu işlemde eksiler birbirini artı yapar. biz çıkarma yaptıktan sonra mutlak değer alamayız çünkü çarpma işlemi önce gelir. o yüzden 99-(-98) işlemi çıkarma yani fark almak değildir toplama işlemidir. o yüzden bu çözüm yanlış olur.
doğru işlem ise
en büyük çift basamaklı tek sayı : 99
en küçük çift basamaklı çift sayı : 10
l99-10l = 89 olur
-
ya 197 işte
(-99)-98 eşittir -197
bunun da mutlak değerini alırsan 197 olur
cem-engine tarafından 18/Eki/12 13:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Prometheus bunu yazdıAsDayGoesBy bunu yazdı
| 99 - (-98) | = 197
bu işlemde eksiler birbirini artı yapar. biz çıkarma yaptıktan sonra mutlak değer alamayız çünkü çarpma işlemi önce gelir. o yüzden 99-(-98) işlemi çıkarma yani fark almak değildir toplama işlemidir. o yüzden bu çözüm yanlış olur.
doğru işlem ise
l99-10l = 89 olur
hocam doğru cevap bu da, en büyük iki basamaklı tek sayı ne 99 en küçük 2 basamaklı çift sayı ne -98. Burda bir yanlış var mı hocam? eee bunların farkı da aralarındaki sayı sayısıdır. 99 ve -98 in arasında ki sayı sayısı da 197 oluyor. Bana mantıksız geliyor 99-10=89 :/
-
Tengri bunu yazdıPrometheus bunu yazdıAsDayGoesBy bunu yazdı
| 99 - (-98) | = 197
doğru işlem ise
l99-10l = 89 olur
hocam doğru cevap bu da, en büyük iki basamaklı tek sayı ne 99 en küçük 2 basamaklı çift sayı ne -98. Burda bir yanlış var mı hocam? eee bunların farkı da aralarındaki sayı sayısıdır. 99 ve -98 in arasında ki sayı sayısı da 197 oluyor. Bana mantıksız geliyor 99-10=89 :/
tamam da -99 ile -98in farkını alamazsın ki. araya eksi işareti koyduğun an işlem toplama olur. o da "farkı" şartını gerçekleştiremez.
-
Prometheus bunu yazdıTengri bunu yazdıPrometheus bunu yazdıAsDayGoesBy bunu yazdı
| 99 - (-98) | = 197
doğru işlem ise
l99-10l = 89 olur
tamam da -99 ile -98in farkını alamazsın ki. araya eksi işareti koyduğun an işlem toplama olur. o da "farkı" şartını gerçekleştiremez.
yok öyle bir şey
burdan gerildim ya
negatif sayılar arasında fark işlemi olmaz mı yani?
soru ilkokul matematik bilgisiyle çözülmüş,sen de bunu bize gerçek diye dayatma hocam
-
Iki basamakli bir tek sayi 99
Iki basamakli bir cift sayi 10
IStenen EN COK KAC FARK OLUR ? EN COK DIYOR Yani biri en buyuk ise oteki en kucuk olacak
Tabi arada istenende en buyuk fark yani 98 en buyuk 2 haneli cift ile 11 en kucuk 2 haneli tek sayiyi almiyoruz
Boylece
| 99 - 10 | = 89
| 10 - 99 | = 89 (boylede yazilabilir ve o yuzden mutlak dege isteniyor
-
dhmm bunu yazdı
Iki basamakli bir tek sayi 99
Iki basamakli bir cift sayi 10
IStenen EN COK KAC FARK OLUR ? EN COK DIYOR Yani biri en buyuk ise oteki en kucuk olacak
Tabi arada istenende en buyuk fark yani 98 en buyuk 2 haneli cift ile 11 en kucuk 2 haneli tek sayiyi almiyoruz
Boylece
| 99 - 10 | = 89
| 10 - 99 | = 89 (boylede yazilabilir ve o yuzden mutlak dege isteniyor
ilkokul matematiği ile çözme hocam cem bey kızıyor geriliyor sonra =P